15-02-2017, 19:34
(15-02-2017, 17:25)TR Ace : Belirli bir tarafın üstün gelmesi kısmına katılmıyorum açıkcası.Özellikle 39 yılından önce savaş yasaklanması vs(birkaç kural yani) müttefiklerden çok mihverin yararına bence.Dünyada savaş olmadıkça müttefikler her türlü konuda geride kalıyor.Birde mihver oyuncuları planlı giderse senelerce shadow scheme dahi yapamayan bir BK oluyor ortada...
Yada Fort seviyelerinin yasaklanması Fransa olarak oyunun başından beri bütün sınıra fort koyarsanız 39 gibi 10 seviye oluyor bütün sınır geçilmesi çok zor bir işkenceye dönüyor oyun.
Türkiyenin Axis'e katılamaması gibi Müttefik yanlısı kurallarda var tabi diyemem birşey.Çin'e puppet atılamamasıda sorun biraz.
Benim şaşırdığım kısım şu olmuştu kurallar bu kadar sertken neden filipinler hakkında bir kural yok.Mesela bazı oyunlarda ABD'nin Filipinlere Japonlar saldırmadan önce yada savaşa katılmadan önce asker göndermesi yasak.
Fort'a karşı topçu kullanılır , topçu birliklerine karşı organizasyonu yüksek ve elit birimler kullanılır. Zaten küçük devletler istese de büyük devletlerin ordu düzenine kolay kolay ulaşamıyor . Demem o ki kurallar büyük devletleri kısıtlıyor küçüklerinde belini burkuyor. Tarihsel oyun dediğim gibi oyuncuya bağlı . Ülkenin azıcık tarihi biliniyorsa herkes tarafından kuralsız yapılabilir . İşin ilginç yanı tarihsel denen oyunlarda ispanya işgal ediliyor ya da kurallar çerçevesinde axis'e katılıyor . Sovyetler iranı işgal ediyor . Japonya abd'ye saldırmaktansa savunmada bekliyor bu tarihsel değil . Oyunun ne kısmı dengesiz anlamıyorum oyunda her birimin antisi denebilecek koşullar var . 2006'dan beri yüzlerce oyuna katıldım böyle kurallar görmedim . Eğer oyun konsepti tarihsel ise kurallar koyulurdu o da seçtiği ülkenin tarihini bilmeyenler için bir husustu . Eğer ki alternatif tarih oyunu deniyorsa kural olmazdı olsada ordu düzeni vs. olmazdı kısıtlama olmazdı . Mesela kurallardan bir tane örnek vereyim sscb urallarda ki sanayisini işgal yoluyla kaybederse teslimiyet zorunludur gibi . Ötesinde çok fazla fabrika vb bir yapılanma olmadığı için boşuna savaşı uzatmaya gerek duyulmazdı .