Temel Konular ve Pratikte Yardım
1) Frontlineda askerler genellikle homojen olarak dağılmıyorlar, frontline çizdikten sonra sen elle askerleri düzenleyerek homojen bir hat oluşturabilirsin.(AI saçmalığı yakın zamanda garnizon düzenlemeye geldiği gibi front içinde bir öncelik belirleme özelliği getirilir bu problemden işte o zaman kurtuluruz)
2)Eğer komutanda yeşil tik çıkmıyorsa bu askerlerinin rakiple karşılaştırıldığında dezavantajlı olduğunu gösterir. Rakibin fortu vardır defans bonusları veren bir bölgede daha fazla birlikle savunma yapıyordur gibi. Teknolojiler önemlidir fakat en önemli unsur askerlerini nasıl organize ettiğin ve gerekli lojistiğin sağlanıp sağlayamadığıdır. Oyun başlangıcında var olan division temp. leri zamanla ihtiyaçların doğrultusunda düzenlemelisin
3)Agresif linenın nasıl çizildiğinin şekil olarak pek bir önemi yok fakat ileri doğru ok çıktıktan sonra taralı kırmızı çizgilerle ilk hangi bölgelerin ele geçirileceği gösteriliyor ona dikkat etmeni tavsiye ederim. Bir diğer konu ise birlikler nasıl kullanılmalı. Kabaca anlatmak gerekirse savunmada piyadeler öne çıkarken saldırıda mekanize ve zırhlı birlikler öne çıkar. Piyadelerle büyük cephe saldırıları yapmak genellikle büyük ekipman ve mp kaybına yol açar.
4)Organizasyon!!! Birliklerin Hp ve Org olmak üzere 2 adet varlık hafuzu olur. Hp birliğin planlanana kıyasla ne kadar donanımlı(Mp&ekipman) olduğunu gösterir. Organizasyon ise bir nevi moral savaşma kudreti gibi bir şey. Organizasyonu biten bir birlik daha fazla saldıramaz ya da savunamaz hatta bitmesine de gerek yok anladığım kadarıyla organizasyon azaldıkça birliğin statlarıda azalmaya başlıyor. Peki organizasyonu nasıl yüksek tutarız. Tank birliklerine motorize veya mekanize koyarak, piyadelerde ise topçuları fazla abartmayarak.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Temel Konular ve Pratikte Yardım - Yazar: Odi C. White - 15-02-2017, 19:20
Temel Konular ve Pratikte Yardım - Yazar: villager - 15-02-2017, 19:28
RE: Temel Konular ve Pratikte Yardım - Yazar: villager - 20-02-2017, 19:13
Temel Konular ve Pratikte Yardım - Yazar: Adm - 16-02-2017, 12:47
Temel Konular ve Pratikte Yardım - Yazar: Semavi7 - 16-02-2017, 16:23

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.