18-02-2017, 02:40
(17-02-2017, 21:20)zencefil :Usta yanlışın var bölgeye inşa edilen AA bölgedeki binalara saldıran uçakları düşürür ve verdikleri hasarı azaltır yani strat bombing yada port strike varsa etkilidir. Birliklere eklenen AA lar ise birlik savaşa girdiğinde birliğe saldıran uçaklara karşı kullanılır. Sanırım son patchlerden biriyle rakip hava üstünlüğü handikaplarınıda azaltmaya başladı. İlginç bir şekilde AA bazı minör oyuncuları tarafından piyadelere piercing kazandırmak için kullanılmakta sadece çelik kullanılarak üretilebildiği için kaynak sıkıntısı çeken minörler için yararlı olabiliyor.(17-02-2017, 19:48)Adm : Öncelikle savaş sırasında birlikler karşılarındaki birliklere rasgele saldırır yani diyelim ki siz bir savunma hattı çektiniz ve her province 2 si AT li 2 si AA lı 3 ü ortaya karışık tümen koydunuz. Rakibiniz size hem tank(4) hem piyadelerden(2) oluşan 6 birlikle tek yönden saldırıyor olsun. 80 withlik bir alana ilk tanklar girer. Fakat sizin AT lerinizin fronta geçmesi sadece bir ihtimal geçemezse spesifik bir birlikte topladığınız avantajı tutup çöpe atmış oldunuz. Fronta savunma için geçse bile en iyi ihtimalle 4 birliklik alanda sadece 2 si tankları delebilecek diğerleri yine tokat yiyecek ve hatta başlangıçta dediğim gibi birlikler rasgele saldırır. Rakibiniz o saldırıda şanslı ise hep AT siz birliklere saldırıp, finalde AT tokatlayarak normalde yaramayacağı bir cepheyi yarma şansına kavuşabilir. Tehditleri analiz edip sağlam duracak tek bir savunma gücü oluşturmak bence daha avantajlı üstelik kontrolüde daha kolay.
İşin tabi fakirlik yönüde var sovyetler oynuyorsundur almanlar kapıdadır. Verirsin tüfeği yollarsın cepheye 600 birlik vardır ama sadece 100 tanesi top kazma kürek sahibir.
Anti tank değil aslında anti air gibi şeylerden bahsettim ben. Tankları olacak ordulara karşı birimlerime elbette anti tank eklerim ama anti air üretmektense bölgelerime anti air inşa ederim. Tabi bu hiç eklemeyeceğim anlamına gelmiyor. Örneğin Almanya ile Fransa da kıyı savunma ve garnizon olarak tutacağım birimleri ayrı şekilde düzenlerim ve ancak onlara anti air eklerim böylece hem ekipman hende insan gücünden tasarruf etmiş olurum.
Cephedeki kullandığım birimlere anti air eklemektense anti tank veyahut başka bir şey eklerim, destek birimlerine anti air eklerim böylece ordum güçlü olur. Her zaman savaş birliği ile destek birliğini kullanmakta fayda var.
Onun dışında dediklerinde haklısın mesela fransa savunması için ayırdığın birliklere mp ekleyerek zaten burda boş boş takılacaklar gentless yapacağıma harsh takılayım diyebilirsin. Bu bir örnek duruma göre reaksiyon gösterme durumu fakat AA üretilmesi gereken bir ekipman ve oyun mekanikleri sana neredeyse her zaman üretimde ileriye yönelik oynamaya zorluyor hadi ben AA istiyorum dediğin anda AA elde edemiyorsun üretimin zamanla artıyor ve belkide bir kaç ay sonra kabul edilebilir seviyelere çıkıyor. Tüm bu şartlar altında ben AA nın tercih edilebilir olduğuna pek rastlamadım, pierce için yapılma seçeneği hariç
![:think: :think:](https://forum.strategyturk.com/images/smilies/thinking_face.png)