24-02-2017, 22:04
İngiltere için kendi oyunumdan ufak bir tarif vereyim. Öncelikle Britanya Adalarında siyasi birliği sağlıyoruz. Hangi hanedanı seçtiğimi şimdi hatırlamıyorum ancak seçtiğim hanedan üzerine Tudor'lar geldi. Tudor'lardan çıkan hükümdarlarım hep iyi özelliklere sahiptiler. Avusturya ile müttefik oluyoruz yanına duruma göre yine bir müttefik daha bulabiliriz. Ben Brandenburg'u seçmiştim. Koloni faaliyetleri için öncelikle Fildişi Sahilleri civarı, Karayipler ve Kuzey Amerika önemli. Rakip seçtiğimiz ülkelere ambargoyu basıyoruz. Özellikle Fildişi Sahilleri ve çevresinden ticaret direkt bizim ana ticaret merkezimiz olan Kanal'a akıyor. Fransa'ya fırsat buldukça saldıracağız. Baktınız biriyle savaşa girmiş veya zor bir durumda hemen biz de olaya dalıyoruz. Fransa'dan ne koparırsak kardır. Ben oyunun başında fazla yüz göz olmadım. Hatta saldıran taraf genelde Fransa oluyordu ben savunma savaşı veriyordum ancak ortalara ve sonlara doğru Fransa'yı tamamen dışarıya kapalı bir kara ülkesi haline getirdim. İngilizler'in en büyük rakipleri Fransa, İspanya ve başta müttefikimiz olsa da Portekiz. Bir de daha sonra Hollanda. O yüzden Fransa ile savaşmadığımız vakitlerde aynı strateji bu iki ülke üzerinde uygulamalıyız ki dünyanın geri kalanında bizim üzerine çörekleneceğimiz topraklara çökmesinler. Bu üç ülkeyi halledince tüm dünya önümüze seriliyor. Ben Trade, Expansion, Exploration, Quality, Defensive, Naval, Humanist ve Offensive fikirlerini açtım. Bir süre sonra İngiltere kopup gidiyor. Para derdi diye bir şey kalmıyor. Dünyanın istediğiniz noktasına istediğiniz an asker çıkarabilir hale geliyorsunuz. İlk defa oynadığım bu ülkeden çok keyif aldım.