02-03-2017, 02:26
(01-03-2017, 19:11)thedevils4 : hreyi dismantle etmek için illa hredemi olmak lazım.misal osmanlı iken nasıl dismantle edilebilir.veyahut en ideali sweden ile lig savaşı sonunda dismantle etmek dahamı kolaydır?
aragonla oynarken ana ticaret bölgemiz ceneviz.ben aragonla consule sea diye bi başarım açmaya girdim.yani akdenizdeki bütün ticaret başkentlerini elegeçir gibisinden bişi.olay şu.sevillada 600 puanım var iskenderiyede 377 venedikde 370 ragusada 480 cenevizde 1018 istanbulda 270 filan.tabi cenevizde 100 sevillada 78 ragusada 50 civarı gemi var.iskenderiyede venedikte 50şer.sorum şu venedikten collect yapınca gelirim düşüyor.zaten ticaret üzerine oynadığım için çok tüccarım var ve hepside transfer yapıyor.peki budurumda collect özelliği nerelerde kullanılmalı? bunu çözemedim bi. brazilya kolonim la plata kolonim west afrika kıyıları benim akdeniz benim.hatta ingiliz channel bordeux champaing de benim.(fransa vasalım) nerelere collect yapmalıyım.venedik cenevize akmıyor collect yapınca gelir düşüyor.
Sana tavsiyem Venedik ticaretini bırakıp diğer tüm ticaret noktalarından Ceneviz'e ticaret çekmen. Venedikten collect yaparsan diğerlerinden gelecek olan transfer bonusunu kaybedersin. Zaten Venediğe transfer etmediğin için orada fazla bir ticaret olmayacaktır, fazla kaybın da olmaz.
Ayrıca Ceneviz senin ana ticaret nodun olduğu için zaten oradaki ticareti topluyorsun. Oraya ekstra tüccar harcayıp collect yapmana gerek yok. Git daha uzaklardan transfer yapmaya çalış.
Sic Parvis Magna