Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli
kbjpyA.jpg

Şöyle ufak bir hesaplama yaptım.

Tablo 1: Her iki üretim durumunda da 100 fabrikanız olduğunu düşünelim her araştırma ilerleyişinde almış olduğunuz fabrika çıktısı oranına göre en yüksek seviyede başka hiç bir etken olmadan üretim arasında Yüzde 20 lik bir farkla yoğunlaştırılmış sanayi daha yüksek üretim yapıyor.

Tablo 2: Bu tabloda her iki durumda da 10 fabrikanın bombalandığını ve onarımda olduğunu görüyoruz. En yüksek araştırma seviyesinde yoğunlaştırılmış sanayi 20 birim üretim kaybederken dağınık sanayi 8 birim üretim kaybediyor. Ancak hala yoğunlaştırılmış sanayi üretimi daha yüksek seviyede.

Tablo 3: Bu tabloda her iki durumda da 50 fabrikanın bombalanma durumunda ki rakamları görüyoruz. Yine En yüksek araştırma seviyelerinde Dağınık Sanayinin avantajlı duruma geçtiğini görüyoruz.

Burada anlamamız gereken şu 100 fabrikamız varsa ve bombalamalara karşı dayanıklığımız için en yüksek araştırma seviyesinde toplam yüzde 50 bonusumuz var. Yoğunlaştırılmış Sanayide 50 fabrika hasar gördüyse Dağınık Sanayide 25 fabrika zarar görecektir.

Tablo 4: Bu bonus bizim üretim verimliliğimizi yükseltmiyor zamanla fabrikalardaki uzmanlaşmadan oluşan bonus üretim verimliliğini koruyor. Bombalanan fabrika onarıldıktan sonra daha önce kazanmış olduğu deneyimin yüzde 25 ile en yüksek araştırma seviyesinde yoluna devam ediyor. Yoğunlaştırılmış Sanayide ise yeni kurulan bir fabrika gibi üretim tekrar başlıyor.

Ancak çok aşırı bir bombalama beklemiyorsanız. Zaten bu verimliliği kaybetmeyeceksinizdir. Coğrafi konum olarak sağlam bir yerlerdeyseniz yoğunlaştırılmış tercih etmek daha mantıklı bir yaklaşım.

Not: Havada ki savaşı kaybeden, savaşıda kaybedecektir.
Not: Ekonomi mezunundan hesaplama :))
[+] 2 üye kaptankum nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Lehr - 20-12-2016, 11:01
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Lehr - 20-12-2016, 17:47
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Lehr - 21-12-2016, 08:06
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Adm - 10-01-2017, 20:28
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Adm - 01-03-2017, 13:55
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Adm - 03-03-2017, 13:27
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: kaptankum - 03-03-2017, 19:19
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Adm - 03-03-2017, 21:33

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.