Osmanli hâlâ yasasaydi ne olurdu?
Sorunun cevabını değilde somurulme olayını ben açayım sana.

9. Sınıftayım yıl 2008 coğrafya kitabında olanlardan bir kesit vereyim oranlar gerçek değil anlaşılması açıdan
Tuz hem üretiyoruz hem satıyoruz
Alış:7    satış:5
Çocukluğumuzdan beri bize öğretilen en önemli maden BOR
ham satış:5    mamul alış:65
Yanlış hatırlamıyorsam böyle 20 tane şey vardı.
Sen buna sömürülme bitti diyorsan sana göre normal derim gecerim.Fakat Ataturk dogmasaydi, olmasaydi gibi soylemlerle baslarsan is Ataturku cekistirmeye gider.Yasal olarak da suctur.
O senin sevmedigin din alimlerinden biri Osmanli ne yaparsak kurtulur veya kurtulurdu soylemlerine şöyle cevap verir.
Yıkık temelin üstüne bina inşa edilmez.
Bunları yazdıktan sonra;
Kapitülasyon ihaneti ne demek güçlü zamanımızda bizi çok büyük dertten kurtaran kapitülasyon zayıf zamanınız da bizim en büyük belâmız oldu.Ama öyle bi yazmışsın ki Osmanlı İngiltere Venedik nolur bize mal sat demiş.Duyunu umumiye kaldırıldı da tam tarihi hatırlamıyorum 1954-58 falan olması lazım borç ödedik.Hani şu bize borç bıraktı dediğin.Benim en hoşuma giden diplomatik harekettir şu borçların Osmanlıdan ayrılan devletlere bölünmesi.
Son olarak Osmanlı devam etseydi herhangi bir siyasi varlığı olmayan hilafetin başı olarak geçmişe saygımızdan duran bi makam olarak devam ederdik.Parlamenter sistem devam ederdi
[+] 2 üye etzel nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Osmanli hâlâ yasasaydi ne olurdu? - Yazar: gardyans - 28-03-2017, 15:53
RE: Osmanli hâlâ yasasaydi ne olurdu? - Yazar: etzel - 28-03-2017, 16:35
Osmanli hâlâ yasasaydi ne olurdu? - Yazar: jax61 - 28-03-2017, 19:42
Osmanli hâlâ yasasaydi ne olurdu? - Yazar: napolyon94 - 28-03-2017, 19:45

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.