(07-05-2017, 10:38)Raider41 : kardeşim cidden tarih bilgin çok kötü cengiz han hayatının sonlarına doğru çinin kuzeyini aldı ve ondan biraz daha öcnesine kadar çine haraç ödedi hatta bu şavaşın öncesinde çin imparatoru tarafından bir sürü ünvan verildi kendisine bu arada çinin kuzeyi demeyi bırakayım artık jin hanedanından bahsediyorum mançular tarafından kurulmuş sadece çinin küzeyine sahip bir hanedan kin diye tellafuz edilir
Böyle karşıdakini aşağılayıcı yorumlar yapmasak. Seviyeli bir şekilde tartışalım. İlk olarak Cengiz Han'ın Çin'in büyük bir kısmını (Kuzey Çin) fethettiğini biliyorum. Güney tarafta ise Song hanedanı vardı. Cengiz Han'ın sonrasında gelenler de güneyi fethettiler ve sonrasında Yuan hanedanlığı kuruldu. Ben Song hanedanlığına Cengiz Han'ın haraç ödediğini daha önce duymadım. Birkaç yere de baktım orada da bulamadım. Kaynağını gösterirsen sevinirim ve hem ben hem de diğer arkadaşlar öğrenmiş olurlar.
"... Egemen sınıfın düşünceleri, bütün çağlarda, egemen düşüncelerdir, başka bir deyişle, toplumun egemen maddi gücü olan sınıf, aynı zamanda egemen zihinsel güçtür.."