(07-05-2017, 23:24)strateggy : Böyle karşıdakini aşağılayıcı yorumlar yapmasak. Seviyeli bir şekilde tartışalım. İlk olarak Cengiz Han'ın Çin'in büyük bir kısmını (Kuzey Çin) fethettiğini biliyorum. Güney tarafta ise Song hanedanı vardı. Cengiz Han'ın sonrasında gelenler de güneyi fethettiler ve sonrasında Yuan hanedanlığı kuruldu. Ben Song hanedanlığına Cengiz Han'ın haraç ödediğini daha önce duymadım. Birkaç yere de baktım orada da bulamadım. Kaynağını gösterirsen sevinirim ve hem ben hem de diğer arkadaşlar öğrenmiş olurlar.
öncelikle aşalama nerde onu söylermisin bana tarih bilgin çok kötü demek yapıcı bir eleştiridir aşalama değildir ve bildiğin bilgi çok yüzeysel ve hala çok hatalısın bir sürü göçebe devlet çine haraç ödediği halde bunu bilmiyosun ama üstüne üstülük bu gerçek olan bilgiyi sanki gerçek olmamış gibi bahsediyosun malesef sen ve senin gibilerin bilmeden tarih hakkında konuşması yüzünden türk toplumunda tarih hakkında bir sürü bilgi kirliliği yayılmıştır ve bu bizim için çok muhim bir konudur ve bu vergi verme olayının kaynağı olarakda moğolların gizli tarhini alabilrsin zaten cengizhan dönemi ile ilgili çoğu bilgide ordan geliyor ve yine burda hakaret sayacağın şeylerin hepsi yapıcı eleştiridir hakaret değil çünkü hakaretler salak mal düşücesiz gibi sana bir fayda katmayan sadece seni üzmek için söylenen gereksiz laflardır sana hakaret etmek istesem kardeşim diye başlamam cümleye ilk yazımda