(10-05-2017, 16:27)Raider41 : öncelikle aşalama nerde onu söylermisin bana tarih bilgin çok kötü demek yapıcı bir eleştiridir aşalama değildir ve bildiğin bilgi çok yüzeysel ve hala çok hatalısın bir sürü göçebe devlet çine haraç ödediği halde bunu bilmiyosun ama üstüne üstülük bu gerçek olan bilgiyi sanki gerçek olmamış gibi bahsediyosun malesef sen ve senin gibilerin bilmeden tarih hakkında konuşması yüzünden türk toplumunda tarih hakkında bir sürü bilgi kirliliği yayılmıştır ve bu bizim için çok muhim bir konudur ve bu vergi verme olayının kaynağı olarakda moğolların gizli tarhini alabilrsin zaten cengizhan dönemi ile ilgili çoğu bilgide ordan geliyor ve yine burda hakaret sayacağın şeylerin hepsi yapıcı eleştiridir hakaret değil çünkü hakaretler salak mal düşücesiz gibi sana bir fayda katmayan sadece seni üzmek için söylenen gereksiz laflardır sana hakaret etmek istesem kardeşim diye başlamam cümleye ilk yazımda
Aşağılama kısmı bilip bilmeden lafları cımbızla alıp tarih konusunda bilgisizsin demen. Ben orda hiçbir göçebe devleti Çin'e haraç vermedi mi demişim. Zaten tarihte hiç verilmemiş olsa oyunda böyle bir mekanik olmaz. Bilgi kirliliği konusuna gelirsek kime göre bilgi kirliliği? Örneğin Kimya'da veya Matematik'te kesin ve değişmez bilgiler vardır. Tarihte böyle bir şey yok. Bunları biliyorsundur zaten. Yani herhangi bir konuda senin görüşüne uymayan her şeye yalan yanlış deme ve karşı tarafı da bir dinle. Moğolların Gizli Tarihi adlı kitabı biliyorum zaten evdeki kitapları okuyunca onu da alıp okumayı düşünüyordum zaten.
Neyse konu çok saptı. Ben Moğolistan ve Oirat ile denedim de arkadaşlar Ming gerçekten çok agresif başka devletlere savaş açabileceği tüm toprakları alıp Ming'i çevrelemeniz lazım ki en azından daha da güçlenmesin. Ben Çağatay ve Tibet'ten önünü kestim Mançurya'ya girdi. Mançurya'yı kapatınca Hindiçin'den girdi. Mouse bozuldu benim de alınca tekrar deneyeceğim yıkmayı.
"... Egemen sınıfın düşünceleri, bütün çağlarda, egemen düşüncelerdir, başka bir deyişle, toplumun egemen maddi gücü olan sınıf, aynı zamanda egemen zihinsel güçtür.."