Oyunda düzeltilmesi gereken noktalar
Oyunun gelişimi bir EU4 veya CK2 kadar hızlı ilerlemiyor ve eksikleri çok. Benim gördüğüm eksiklerden ilki üretim konusunda. Üretim çok yavaş işliyor yani bir tank yapana kadar canınız çıkıyor. Kaldı ki uçak desteği+piyade çoğu zaman da iş görüyor. Gemi üretimi de az. Yani belki benim beceriksizliğimdir bilmiyorum ama Almanya ile büyük bir donanma yapma imkanınız çok düşük. Sovyetler daha vahim bir durumda. 4 ayrı bölgede donanma tutuyorlar. Başlı başına bir saçmalık da tank ürettikten sonra petrol ihtiyacının kalmaması. Yahu bu araç neyle gidiyor?

İkincisi oyunun aşırı kolaylaşması. Yani çok küçük, nüfusu az ve kaynak sorunu yaşayan devletlerle bile harikalar yaratabiliyorsunuz. Teknolojide herkes neredeyse eşit. Almanya ve Amerika'nın bariz üstünlükleri olması ve çoğu devlete teknoloji cezası gelmesi lazım. Mesela Türkiye 2017 yılında yapamadığı veya yapmaya çalıştığı şeyler 1936'da yapabiliyor. 

Üçüncüsü Rejim değişikliklerinin çok basit olması. Örneğin Sovyetlerle sadece bir danışmanla Faşist veya Demokratik olabiliyorsunuz ama mesela Troçki'yi başa getirmeyi denerseniz İç Savaş çıkıyor. Yahu bu kadar kolay mı? Devrimin üstünden çok bir zaman geçmemiş. Hala (Stalin kurşuna dizene kadar) Devrimi yapanlar ayakta. Başka bir örnekte Almanya. Tüm gücü elinde tutan, parti devleti kurmuş ve muhaliflerini toplama kamplarına atmış Nazileri bir danışmanla yerinden edebiliyorsunuz. Onlar da tamam öyle olsun diyip gidiyor.

Aklıma bunlar geldi şimdilik. Sizce neler düzeltilmeli?
"... Egemen sınıfın düşünceleri, bütün çağlarda, egemen düşüncelerdir, başka bir deyişle, toplumun egemen maddi gücü olan sınıf, aynı zamanda egemen zihinsel güçtür.."
[+] 2 üye strateggy nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Oyunda düzeltilmesi gereken noktalar - Yazar: strateggy - 13-05-2017, 20:20
Oyunda düzeltilmesi gereken noktalar - Yazar: Semavi7 - 13-05-2017, 20:35
Oyunda düzeltilmesi gereken noktalar - Yazar: kenanhan - 14-05-2017, 16:53
Oyunda düzeltilmesi gereken noktalar - Yazar: Amon - 14-05-2017, 17:08
Oyunda düzeltilmesi gereken noktalar - Yazar: zencefil - 14-05-2017, 17:23
Oyunda düzeltilmesi gereken noktalar - Yazar: zencefil - 01-06-2017, 11:20
Oyunda düzeltilmesi gereken noktalar - Yazar: ardsy - 11-07-2018, 21:53

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.