Bazı yerlerde duygularıma tercüman olsan da bazı noktalara pek katılamıyorum.
Bence CK2'de öyle aman aman gelişim göstermiyor, kaldı ki son yılı zaten, ardından oyunu geliştirmeyi bırakacaklar. Ama hoi4 konusunda kesinlikle haklısın, oyunu iplemiyorlar eu4 kadar. Üretim konusunda ise ben bir sıkıntı görmüyorum. Üretim oranları hayli gerçekçi. O muzaffer Almanya Fransa'ya daldığında 2700 tankı, Sovyetler'e girdiğinde 3200 tankı vardı. 10 kadar fabrika ile günlük 2 orta tank üretimine kavuşmak pekala zor değil. Uçak desteği+piyade ise pakala iş görebilir. Zaten modern savaşın 2 büyük artısı motorizasyon ve hava desteğidir. Sen bunun %50 si olan hava desteğini verirsen de başarıya ulaşabilirsin. Ama düşman ordusunu savaşarak itersin. Yok etmezsin. Zırhlı birliklerin prensibi düşmanı preslemek değil, onları parçalayıp gruplar halinde yok etmektir. Zırhlı birliklerin amacı parçalanmış savunma noktalarını karşı saldırılar yaparak cephe hattını onarmaktır. Zırhlı birliklerin bu saldırı ve savunma stratejisinden öte başka da bir yararı yoktur. Gemi üretimine gelmişiken, e oyunun başından itibaren sivil ve askeri basıp hiç tersane basmıyorsan zaten nasıl yücebir donanma kurmayı düşünüyorsun. Kaldı ki Japonya ile oynarken şu aşağıda gördüğün linkte bulunan listeyi sadece 22 tersane ile %100 bitirebildim ki içeriğinde 101 farklı gemi bulunmakta.
https://drive.google.com/file/d/0B1pDRgR...TSXBv/view
Nedir gemi üretiminin formülü? Focotry Output veren araştırmaları yapmak, ticari yasalar ile Factory output arttırmak, tersane sayısını arttırmak. Bu arada tersanaler EKonomi yasalarından etkilenmezler. Ayrıca sivil-askeri fabirkanın tüketici kullanım oranına da etki yapmazlar. Hayli bağımsızdırlar. Sovyetler her daim öyleydi. Adamlar'ın deniz bağlantısı malesef zayıf. Bunun neresi saçma, Karadeniz, Baltık, kuzey ve PAsifik Filolaları olarak ayrılmış durumdalar. Eğer tek parça olabilseydi bizim Yavuz gemisi Karadeniz'de ruslara nasıl üstünlük sağlayabilirdi.
Oyun hayli kolay, tamamen haklısın. Dün bir AAR çalışması için Sovyetler denedim. Tüm Axisler TAM BOOST lu ve zorluk VETERAN da. Almanya savaş açmadı 1942 de ben girdim. 3 hafta da Berlin düştü. Senin gibi oyunun ben... dedim be kapattım.
Teknoloji kısmında ise herkes şikayetçi, Türkiye nükleer bomba kasabiliyor, Liberia uçak gemisi indirebiliyor, Bolivya stratejik jet bombardıman uçağı üretebiliyor. Bence bunun için 2 tür çözüm var.
-İlki oyuna 3 araştırma ile başlayanlar 2'ye düşmeli, 2 ile başlayanlar 1'e düşmeli. Bak bakalım daha da fantazi yapabiliyorlar mı?
-Diğer seçenek te tüm minor ülkelerin araştırma ağacında ki yıllar +1 olsun. Örneğin 1936 araştırması olan Fighter I 1937 yılı olarak gözüksün onlarda. Belkide +2 yıl olmalı.
Rejim olayına gelirsek, hayli basit bir olay evet. Şikayetçimiyim? Pek değil, insanlar ne isterse öyle oynasınlar, kalkıp oyunda parti kurup her şehre parti binası mı yapalım, miting mi düzenleyelim :) Oyun savaş oyunu o kadar da takmıyorum ideoloji tarafına, olay aslında sadece hangi tarafta olacaksın sorusuna cevap vermemiz.
Stalin'in de Allah belasını versin, cehennem de ilk onunla tanışacağım.