27-05-2017, 11:36
(27-05-2017, 11:03)HulkSpider03 : O değil Navarra ile nasıl bu kadar büyüdün?
Başlangıç aşamasından oradada bahsettim. Bunlara ek olarak başkentimi genoa'ya taşıyarak gelirimi katladım. Aynı hanedandan olduğum Kastilyayı zor anında zorla personal uniona aldım ve bu sırada Fransa'da benimle aynı hanedandı. Bunları yaparken zaten diğer kolonici devletler olan Portekiz'i annexlemiş İngiltere'ninde yarısını almıştım zaten. Kastilya'yı annexleyene kadar italya üzerinde büyüyebildiğim kadar büyüdüm. Afrikadaki Mali bölgesini neredeyse tamamen aldım. Verebildiğim kadar toprağı ticaret şirketlerine verdim. ( Bu yamanın en op özelliklerinden biri bence ne kadar çok ticaret şirketi kurabiliyorsanız hızlıca kurun.) Bundan sonrasıda sadece zamanlamaya kaldı. Fransa'nın regency düştüğünü görünce Osmanlı ile dost olan Fransa'yı Osmanlı'nın dostu olan Tunus'a karşı savaşa çağırarak ikisini ayırdım. Osmanlı'danda suriye bölgesini alarak geriye küçük kalmış memlüğü vassal aldım. Fransa'nın Kralının başa geçmesine 5 yıl kala dostluğu bozdum ve heirsiz olan Fransa'ya claim çakıp onuda pu olarak aldım. Bu aşamadan sonrası zaten bana en yakın askeri gücü olan devletlere bile 10 kat fark atmış olduğumdan oldukça kolay oldu. Başlarda oldukça çöp olan devlet olarak gözüksede production eff ve trade bonuslarıyla inanılmaz bir ekonomiye sahip bir devlet oluyor. Çoğu zaman parayı nasıl harcayacağımı bilemedim. Bütün fabrikaları atölyeleri falan yaptım ek olarak +2 force limit veren binayıda tüm şehirlere yaptım. Geriside %75 Adm eff ile bedava fetihler.