(22-06-2017, 12:27)zencefil : Haha sen öyle san :D 1 atlı okçu birliği ile kaç tane asi yerleşim yerini ele geçirdim ve hiç kayıp vermedim. Tabi bu oyunda düzgün bir kalkan duvarı oluşturulursa eğer güçlü ve tehçizatlı adamlarla, üstüne mızrakları dizerlerse atlılar gg wp olur benden söylemesi.
bana diyosan dediğin sadece oyunun zayıflığını gösteriyo çünkü yaptığın taktik sırf okçularla kaleyi oklayıb girmeden kaledikleri öldürme o taktik oyunun ne kadar şaçma bir sratejiye sahip olduğunun bir göstergesi sırf okçularla kaleyi temizliyon hiç düşünmedne olay basitçe bitiyor ama yinede ağır süvari daha iyi çünkü oda kayıb vermiyo artıdan meydan şavaşlarında daha iyi bide atlı okcuların kuşatmada iyi olmasıda aslında şaçma bişey
(22-06-2017, 17:14)Emirhan : Yapımcılar E3'te birbirinin aynı iki video yayınlıyorsa, bakın savaş alanı dışında şöyle yeniliklerimiz de var demiyorsa oyundan endişelenmek çok normal. Demek ki E3'te gösterebileceklerinin en iyisi o videolarmış.
şavaş alanı dışındakaki yenilikler sayalım yeni ticaret sistemi artık ticaret oyunda cidden olan bişey mounth and blade warband gibi oluyomuş gibi gösterilen bişey değil hammade köylerde üretilecek ve şehirlere götürülecek eğer hammade başarılı bir şekilde şehre görtürülürse ve köyüler ondan sonra köylerine dönebilirse köy zenginleşecek ve hammade otomatikman asla var olmucak eğer üretilib getiriliyorsa ancak var olacak yani bildiğin gerçek dünya piyasası gibi tamamen simule edilmiş artıdan diğer ihtiyaclar için tüccarlar görev alacak ve oyunda bazı ticaret yolları çok önemli olacak ve sizin ticaret için ondan geçmeniz gerekecek yani bildiğin gerçek hayataki ipek yolu tarzında yollar olacak sonra hammade üretimine geri dönelim köyler hammedleri yakındaki şehirlere göre üretecek veya köyün sahipi sizinseniz ne üretilecğeini siz şeçeçeksiniz üretim yerini yaptrıcaksınızki artık köylerde yaptığınız şeylerde gözükecek yaptrıdığınız malı gidip daha pahalıya başka bir yerde satacaksını veya siz köylüleri istediğiniz yere götüreceksiniz ama uzağa veya gereksiz yere gönderirseniz zarar edersiniz bu arada artık köylere surda dikebiliyonuz bunlarında dışında artık zaman daha hızlı geçeçek lordlar cidden ölebilecekler oyunda mevsim mekanikleri var craft sistemi var ve akrakter oluşturma sistemi var ve modcular için çok önemli harita yaratma oyuna bişey ekleme içinbir program var ve oyun için video kayıt programı var ayrıca artık oyuda küçük guild tarzı oluşumlar var ve bunları üsü filanda var ve bu oluşum ilgili biraz daha detay vardı ama oraya ben pek dikkat etmemiştim bu arada müjdeli haber yakında şehir köyler hakkında detaylı bilgi gelcekmiş yani çok uuzn yazdığımın kısası tek gösterebilecekleri şey o değildi
ha bu arada yeni bir kaç bilgi daha geldi ama o yukardaki mesaj ile şehir köyle ile alakalı değil yeni bir duruş sistemi yani şavaşda şavaşırken kullandığınız vuruş yönleri silahı el değiştirme ve bir elde daha defeansivmi bir eldede daha agresifmi ne oynanıyormuş ayrıca artık at ata çarpınca robotgibi durmuyo o işe bir animasyon eklemişler birde at daha hızlı toparlanıyo
(22-06-2017, 15:32)Awake : Bannerlord'un yapımının 5 yılda son rötuşlara gelmesi Warband gibi başarılı bir oyundan sonra akıl alır gibi değil ki mekaniksel ve grafiksel anlamda "oha" diyebileceğimiz değişiklikler yok. Oyun yapımında çalışan biri olarak, kesin olmamakla beraber Bannerlord'un grafiksel anlamda Warband'e çok benzemesinin sebebini modellerin, textureların ve shaderların direk önceki oyundan alınıp cilalanması şeklinde açıklayabilirim.
Oyun yapımı kaynaktan daha çok ekiple şekillenen bir süreç, Warband'den kazandıkları parayla ancak bu kadar değişim gösterebiliyorlarsa demek o para başka yere gitmiş, ekip genişlememiş.
Umarım haksız çıkarım, en sevdiğim oyunlardandır.
5 yılda neden son rütuşlara geldiğini açıkladım önceki mesajımda eğer onada katılmıyosan sen bilirsin bu arada ekip genişledi ilk ekip 2 kişilikdi şimdiki 150 :D
bu arada anlaşılmayan bişeyde adamların feedback (geribildirim yani oyuncuların fikrini alıp oyuna uyguluyolar) alıyo olması sürekli geçen e3 videosunda herkez animasyondan şikayet etmişti onu düzeltiler bu e3de herkez at ata çarpınca robot gibi olmasından şikayet etmişdi onu düzeltiler ve adamlar iki gün önce yazdıkları blogdada açık açık feedbackinizi alıyoruz demişlerdi adamlar oyuncular ne zaman memnun olursa oyunu o zaman çıkartçak büyük ihtimale ve zamanla sorunları çözerek kimsenin şikayet etmemesini sağlıcaklar