18-07-2017, 20:03
(Son Düzenleme: 20-07-2017, 00:22, Düzenleyen: napolyon94.)
İspanya'da durum beklentilerin altında ilerlemekte. Elimden geleni yapsam da Adm denen bolşevik özellikle Batı İspanya'da tozu dumana kattı. İspanya'ya belkide 450 uçak sevk etmiş olmasının bunda etkisi büyük. Ben İspanya'yı tüfek ve teçhizatla donatmayı uygun gördüm. O ise hava araçları ile, bu yüzden gökler de yükselen bir düşman üstünlüğü bulunmakta.
Geçen Bölümde kuşatmamıza ramak kalan Sovyet tank tümeni malesef durumun farkına varıyor ve geri çekiliyor. Manstein büyük bir hayal kırıklığı ile an azından 1-2 piyade tümenini imha etmek için taarruza devam ediyor.
Sadece tek bir tümeni imha edebildim. Şimdi İspanya'daki kritik havayı lehime döndürmek ve insiyatifi elde etmek istiyorum.
İlk olarak kayıplarını yenileyebilmesi için Franco'ya el silah üretimimin %75'ini ayırıyorum ki bu da 9 fabrikayı ona hibe etmek olarak kabul edilebilir. 50 BF109 daha sevk ediyorum.
Bolşevik tanlarından 2 tümen Batıda aptal bir hücum ile limanı ele geçirmeye oynuyor. Hızla Manstein bölgeye tanklarını sevk ederek onu imha etmeyi amaçlıyor.
1 hafta içinde bölge de kontrolü sağlıyorum fakat o tank tümenini imha edecek ve tüm cepheyi sabit tutacak kadar personele sahip değilim. Bu yüzden cephe hattını olabildiğince kontrol altında tutmayı tercih ediyorum. Fakat şans eseri bir tümeni daha kuşatıyorum. Eğer bu tank tümenini imha edersem, İspanya'da insiyatif benim olacaktır.
Adm tümeni kurtarmak için alabildiğine saldırıyor. Elimde onu durduracak personel yok, ayrıca tank gücüm neredeyse yarı yarıya düştü, Adm giderek tümenlere daha fazla tank bölüğü ekliyor. Onları yok etmek için tümenlere takviye yapmak zor olsa da ne motorize birimlerim, ne de tanklarımı takviye edecek sanayiye sahip değilim. Şu an cephanelikteki kovayı adeta ekmek ile sıyırıyorum.
Çok yaklaştım ama her yandan kurtarmayı deniyor.
Tümenini kurtardı, işler karışıyor. Geri çekilmek zorundaymışım gibi hissediyorum.
O lanet tümeni imha edemedim. Son anda bende imha olacakken geri çekilip kurtulmayı başardım. Cumhuriyeçileri baktığımda muazzam sayıda uçağa saihp olduğunu görüyorum. 600 kadar uçağı toplamda göndermiş olmalı. İspanya için her şeyini ortaya döküyor.
Kuzeyde hava bozguna dönüyor. İspanya'da tüm insiyatifi kaybetmiş görünüyorum. Bundan sonrası savaşı uzatmaktan başka bir hamle olmayacak.
Yine kuşatıyorum ama yine tutunamıyorum.
Fakat bizim generalin oynayacağı hale birkaç kart daha var. Elinden geldiğince Sovyet hatlarını taciz ediyorum, ve belki yine bir kuşatma ile 1-2 tümenini imha edebilirim.
ispanya'daki fatura çok ağır, 6 ayda 310 panzer kaybettik. Çoğu Panzer I'lerden oluşan tümenlerimizin canına okuyorlar.
Barcelona düştü, ki buda aklımda ki Barcelona havzasında savunma yapma fikrini suya düşürüyor. Artık savunulması mümkün tek yer pirene dağları fakat panzerler ile orada ancak kendi kendime ölerek hattı tutarım.
Bilbaor limanı çok önemli, o liman ve çevresini elimde tuttuğum takdirde kuşatılsam da erzak alabilirim. Her zerrem ile o limanı elimde tutacağım.
Savaşın 8.ayında İspanya.
45 günde 100 den fazla Panzer daha kaybediyorum. Artık kayıpların asıl sebebi dağlık araziler.
Zaragoza'nın düşüşü ile Doğu da ki güçlerin kaderi de belli oluyor.
Bilbao limanını ölümüne tutacağım. Son damlama tek Alman Zırhlıları şehrin ve limanın güvenliğini elden bırakmayacak.
Bir miktar AI tümenini imha ederek cepheyi rahatlatmak istiyorum fakat bu pek mümkün olmuyor. Adm den aptalca bir hareket ile Barcelona havzasına direk girmesini bekliyorum.
Saolsun o aptalca hareketi yapıyor ve direk eldeki tüm güçleri le kuşatma manevralarına başlıyorum. Yılbaşında Sovyet tankını yiyeceğiz.
Yine kuşatmayı başarıyorum. Fakat hattı tutacak malzeme ve personelden yoksunum. Düşman uçakları ebemizi ağlatıyor. Eğer bunları imha edebilirsem, bir umut İspanya kurtulabilir.
2.bölümün sonu...