20-07-2017, 06:54
Dünya Savaşını başlatma vakti geldi. Polonya Saldırısı öncesi orduyu ve hava filolalarını organize edip komutanlar atıyoruz.
1939 model Panzer tümenlerini standarda geçirmek uzun bir zaman alacak. 1940 model Panzer Tümenleri ise direk 40 CW olacak ve bol miktarda SPG içerecek.
2 Kasım 1939'da Polonya saldırısı başlıyor. Alman ordusunun performansı göz dolduruyor.
Sadece 30 saat sonra yapılan ilerleme OLAĞANÜSTÜ! Harbin 2.gününde Varşova'yı ele geçiriyoruz. Polonya ordusu sadece 12 saatte çözüldü.
11 Kasım da Polonya'nın sol şehri Danzig'de tek taarruz ile alınıyor.
Polonya sadece ama sadece 10 günde işgal edildi. Ve sadece 5700 kaybımız var.
Polonya düşmüş olsa da Fransız ordusu Ren Bölgesine hızla giriyor. 6.Ordu onları durdurmak için yeterli hava ve personel desteğine sahip değil. Doğu'da ki zırhlılar ve piyade tümenleri gelene kadar 6.Ordu direnmek zorunda olduğundan ona 3.Ordudan 5 tümen takviye ettim resimde görüldüğü üzere.
Bolşeviklere Polonya'nın yarısını veriyorum. Geri almasını da biliriz elbet. :P
Fransa iyi hücum ediyor ama sıkıntı yok, 2 hafta içinde Paris'e girecek kapasitemiz var.
Fransızlar Frankfurt'u topçuları ile döverken, ben Hollanda ve Belçika için hücum hazırlığımı bitiriyorum.
Batı'da ki hava üstünlüğünü elde ediyorum.
2 Aralık'ta Batı Hücumu başlıyor. Hava şartları gayet yumuşak.
Bolşevikler Finlandiya'yı traşlıyorlar. Leningrad'a yakın bölgeler Adm'nin oluyor.
Belçika hatları çubuk kraker kadar hızlı kırılıyor. Paris yolu açık görünüyor.
Luftwaffe taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmıyor. Muazzam bir yakın hava desteğine sahibiz.
Fransız ordusu geri çekiliyor, yakında 6.Ordu'yu da taarruza geçireceğim. Fakat şimdilik hatları sabit tutması işime geliyor.
Hollanda ve Belçika hızla aradan çekiliyor.
12 Aralık'ta Paris ele geçiriliyor. Sadece 10 günde Fransa'nın baş kentine girdik. Şimdi 6. Ordu ile birlikte Maginot Hattını kuşatma ve imha etmek vakti.
6.Ordu da taarruzlara katılıyor. Zavallı fransızlar kevgire dönüyor.
Batı taarruzu da 18 günde sona eriyor ve 4 ülkeyi daha işgal ediyoruz. 2 Kasım - 20 Aralık Tarihleri arasında Almanya Polonya, Hollanda, Lüksemburg, Belçika ve Fransa'yı işgal ediyor.
21 Aralık 1939'da Alman İmparatorluğu.
Sadece 43 bin kaybımız var. Aslında niyetim 20 bin kayıpla bu işi bitirmekti fakat iş biraz uzadı ve ağır çatışmalara da girmek zorunda kaldım. Ne yazıkki Barbarossa'ya kadar bu kayıplar katlanarak artacak.
Bolşevikler Baserabya'yı ilhak ediyor. Baltık ülkelerini de hızla ilhak ettiler.
Güneyde ileride çok pişman olacağım bir liman kenti olan Nice'ı pek iplemiyorum. Jandarma birimlerim orayı kolayca alacaktır diye tahmin ederek umursamıyorum. İleri ki aylarda çok pişman olacağım bir hamle oluyor.
1939 noelinden evvel Avrupa.
6.bölümün sonu....