21-07-2017, 20:05
Zavallı Portekiz hükümeti verdiğimiz ultimatom ile panik halinde kaçısırken 9. ve 11.Panzer Orduları sınırda taarruz hazırlıklarını bitirmişti. Tek tük karlı araziler haricinde hava şartları gayet iyi, yılbaşından sonra taarruza geçiyoruz.
Depolarda ki 180 bin piyade ekipmanına güvenerek birliklere MP40 dağıtımını başlatıyorum. Çok uzun sürecek, muhtemelen 48 ay içinde tüm Heer yeni nesil ekipmanlarına kavuşacak.
Adm bir 45 askeri fabrikayı daha hanesine eklemiş,hem de sadece 7 ayda!, etkileyici...
Alman ordusunun kayıpları, İspanyol İç savaşı, Çin-Japon Savaşı, İspanya taarruzu ve 2.Dünya Savaşının diğer tüm cepheleri ile 298 bini buluyor. Bu kadar yüksek zayiatlar vermek üzse de hızlı sonuç almaktan dolayı mutluyum.
Hala daha bir tank programı yok, Sovyetler kendi kafasına sıkmaya niyetli sanırım, çok pişman olacaksın Adm.
31 Ocak 1941'de Portekiz'e savaş ilan ediyoruz.
5 gün sonra Lizbon ele geçiriliyor, Portekiz'in kaderi belli oluyor.
Portekiz sadece 8 günde teslim oldu. 2 bin kayıp ile bunu da atlatabildik. Sırada Danimarka var, Baltık Denizi'nin güvenliğini sağlamalıyım.
1941 model Panzer standardını kabul diyorum. Artık MEKANIZE UNSURLAR orduda yer alıyor. 1942 başında ilk ciddi hacimli üretilmiş mekanize tümenleri Heer bünyesine katacağım.
Terörle Mücadele çok başarılı, tüm inşa ekranı tek bir sayfa da , keyfim şu anlar yerinde, kendime biraz güvenim geldi.
18 Mart 1941'de Danimarka'ya savaş ilan ediyoruz. Halbuki kendileri "Why We Fight?" sloganı ile dünyaya politika yaparlarken.
5 gün sonra büyük oranda işgal ediyoruz. Bu operasyona sadece 9 .Panzer Ordusu katıldı.
İtalyanlar iyi kötü ilerliyorlar, en azından bana çok ihtiyaç duymuyorlar.
Kopenhagen da bir ABD gönüllü tümeni var, provakasyona gelmiyoruz ve direk imha ediyoruz.
10.bölümün sonu...