29-07-2017, 15:35
25 gündür oynamıyordum oyunu, Osmanlı ile tamamen din ve kültür birliğine dayalı kendi halinde takılmalı bir oyun amacıyla açtım. Balkanlar, Kafkasya ve Anadoluyu alıp Azak ve Karadeniz kıyılarını da alınca Emperyalizm cbsine kadar kültür çevirisi yaptım. Emperyalizm açılınca Napoliden Adriyatik kıyısındaki şehirleri alayım dedim ve gerisi geldi. O saatten sonra yapabileceğim hangi başarımlar var acaba onları yapayım diye bakınca HRE'yi Parçalama başarımını gördüm ve ona kastım. Agresiflik bir ara 900 civarındaydı ve tüm Avrupa koalisyona girdi. Ben de Iberyada üç toprağı kalan İspanya üzerinden koalisyona savaş açtım. 2.5 katımız orduları vardı ancak askeri idealar ve politikalar sağ olsun 125 disiplin, 10 moral ve 100 ordu geleneğinden gelen üç yıldızlı generaller ile dağıttık hepsini. O koalisyon savaşıyla hem Hre'yi dağıttım hem de We Bled For This başarımı geldi, ki bu başarımı çok istiyordum, bu oyuna kısmetmiş.

Brandenburgu erken dönemde vassalladım. Neden hatırlamıyorum, sanırım hre üyesi olduğu içindi. Üç tane de kendim vassal çıkarmak zorunda kaldım.

Bir ara 250 aşırı genişleme oldu 1.5 milyonluk isyan bastırmak zorunda kaldım. Şu aşırı genişlemeye biraz ayar çekseler keşke dört beş şehir alıyorsun yüzde yüzü geçiyor zaten ne anladık o işten.

Brandenburgu erken dönemde vassalladım. Neden hatırlamıyorum, sanırım hre üyesi olduğu içindi. Üç tane de kendim vassal çıkarmak zorunda kaldım.

Bir ara 250 aşırı genişleme oldu 1.5 milyonluk isyan bastırmak zorunda kaldım. Şu aşırı genişlemeye biraz ayar çekseler keşke dört beş şehir alıyorsun yüzde yüzü geçiyor zaten ne anladık o işten.