Ben herhangi bir hanedanın veya karakterin 'destekçisi' değilim, hele ki bu gibi bir dizide komik geliyor. Stannis için bu şekilde bir lobi vardı mesela özellikle Türk izleyicilerin oldukça ilgisini çeken bir karakterdi Stannis, Stannis'in de çıkıp kardeşini kara büyüyle öldürtmesinden, din değiştirmesinden, kızını vs yakmasından bahsedebilmek gerekir. Game of Thrones'u Game of Thrones yapan şeylerden birisi kimsenin tamamen beyaz, kimsenin tamamen siyah olmaması bana göre. Ve bu dizide şu anda en çok parlatılan gri Daenerys. Öyle bir izleyici kitlesi var ki, şu hanedan da zamanında bunu yapmıştı, bu hanedan da şunu satmıştı diye birinin 3 tane ejderha, paralı asker köle ordusu ve vahşi Dothrakilerden oluşan orduyla bir kıtada hakimiyeti zorla ele geçirmeye çalışmasını & adam yakmasını bayılarak izliyor. Lannisterlar için de, Tyrelller için de, Martelller için de geçerli tek bir şey var, bu haneler işi kuralına göre oynayan, entrika gerektiğinde entrika yapıp savaş gerektiğinde savaş yapan haneler. Hiçbirinin ejderhası yok, Oberyn öldüğünde dirilmedi, Tommen ravenlerin içine girip kilometrelerce ötesini göremiyordu, Loras yüzünü değiştirip başkasının kılığına bürünemiyordu.
Son bölümde Jon Snow'un dediği bir söz vardı herkesin aynı tarafta olması için Gendry nasıl olur? diye sorduğunda, hepimiz nefes alıyoruz demişti. Ben bu diziye doğal haneler ve doğaüstü haneler olarak bakıyorum artık. Starklarda Arya Stark yüzünü değiştirip başkasının kılığına girebiliyorken ben Joffrey'in psikopat olmasına aldırmıyorum, bence Arya Joffrey'den çok daha ters bir karakter. Bu evrende bazı karakterleri süperkahramanlarmış gibi 'özel güçleriyle benimseyip' desteklememek lazım bence.
Son bölümde Jon Snow'un dediği bir söz vardı herkesin aynı tarafta olması için Gendry nasıl olur? diye sorduğunda, hepimiz nefes alıyoruz demişti. Ben bu diziye doğal haneler ve doğaüstü haneler olarak bakıyorum artık. Starklarda Arya Stark yüzünü değiştirip başkasının kılığına girebiliyorken ben Joffrey'in psikopat olmasına aldırmıyorum, bence Arya Joffrey'den çok daha ters bir karakter. Bu evrende bazı karakterleri süperkahramanlarmış gibi 'özel güçleriyle benimseyip' desteklememek lazım bence.