(14-08-2017, 22:43)Awake :
@Probang
Yazmış olmak için yazıyorsun gene, kabadayılık yapamadın herhalde bir süredir.
Kitapları muhtemelen senden önce ve senden çok kez okumuşumdur, kesin değil tabii, ancak evreni tanıyanlar evrenin Orta Çağ'dan özellikle İngiltere'den etkilendiğini ve pek çok şeyin bu döneme ait tarihi olaylara benzediğini bilir, ırkçılığın kitapta yahut evrende bir ideoloji olarak geçmemesi bunlardan biridir.
Hala utanmadan Randy Tarly ırkçıydı, Westerosiler'i üstün görüyordu falan demeye kalkarsan sadece lul yazmam kahkaha atmaya başlarım. O yüzden bence uzatma, Tarly zenofobdu de geç, barışalım.
@Duman
Ben şahsen Victarion'u destekliyordum, diziye getirmediler. Ancak taraf tutmanın sakıncası neden olsun ki? Belli bir hazzı var hatta.
Kadim Alman topraklarına sonradan yerleşen Yahudileri katleden Nazi'lerede sen şimdi muhafazakar, zenofob dersin, anlıyorum xD
Irkçılığın ismen kitapta yada dizi evreninde geçmemesi, Randy Tarly'in ırkçı olduğunu değiştirmiyor. Aynı mantıkla zenofobide kitapta geçmiyor, ne yapacağız? Böyle saçma mantık olur mu? Homofobiklere ırkçı diyen adamsın, şimdi işine göre lafı değiştiriyorsun. Zenofobi dediğin şey zaten ırkçılığın kollarından, çoğu zaman ırkçılıkla beraber anılır.
Ki bu adam sadece zenofobi yapmıyor, birçok yerde özelliklere Wildlingslere karşı Westerosileri üstün görüyor, Gilly'e demediğini bırakmıyor. Wildlinglerin katledilmesi gerektiğini düşünüyor. Kasmana gerek yok, Randy Tarly bariz bir şekilde Irkçıdır, Meninisttir, homofobiktir.
Irkçılığın ismen kitapta yada dizi evreninde geçmemesi, Randy Tarly'in ırkçı olduğunu değiştirmiyor. Aynı mantıkla zenofobide kitapta geçmiyor, ne yapacağız? Böyle saçma mantık olur mu? Homofobiklere ırkçı diyen adamsın, şimdi işine göre lafı değiştiriyorsun. Zenofobi dediğin şey zaten ırkçılığın kollarından, çoğu zaman ırkçılıkla beraber anılır.
Ki bu adam sadece zenofobi yapmıyor, birçok yerde özelliklere Wildlingslere karşı Westerosileri üstün görüyor, Gilly'e demediğini bırakmıyor. Wildlinglerin katledilmesi gerektiğini düşünüyor. Kasmana gerek yok, Randy Tarly bariz bir şekilde Irkçıdır, Meninisttir, homofobiktir.