15-08-2017, 01:00
Akgezenlerin önünde Sur'u geçme şansı olarak ejderha ateşi duruyor. Bunu kuyruklu yıldızdan sonra sağlama amacıyla sanıyorum sürekli Gece Nöbeti Lord Kumandanını hedef aldılar ve onu bir çeşit sanrıya kapılmasını sağladılar. Yabanilere zaten saldırmaları doğaldı onlarda suru geçmeye kalkıp tüm Kuzey'in dikkatini çekmeyi başardı. Şimdi de Jon'u ve Bran'ı manipüle ediyorlar diye düşünüyorum. Kuzeylilerin sur yerli yerinde duruyor, savunuyor mantığı büyük ölçüde bence doğru. Sur sadece bir bariyer değil aynı zamanda büyülü. Bunun Bran'in geçişi ile bozulduğunu düşünenlerin sayısı da az değil. Burada anlayamadığım ejderhalar Westeros'a ulaşmasa Dany Köle Körfezinde kalsa olayların nasıl sonuçlanacağı. Önümüzde ki bölümler bir ejderha Night King'in kontrolüne girecek ve suru tahrip edecekler gibi duruyor. Bunlardan daha önemli bir sorunun etrafında dönüyoruz aslında tüm bu eş zamanlı olayların başlangıç noktasının yani kuyruklu yıldızın göründüğü tarihin anlamı ve sebebi ne? Rhaegar ve üstadlar bu olayların iç yüzünü nasıl öğrenebildiler? Bunlara doyurucu cevabı sanıyorum kitaplarda alacağız dizinin yüzeyselliği malum. Bran bu konuda anahtar olabilir dizi için ama onunda ömrü kısa o GRRM'nin vasat Gandalf'ı ve kendisinin düşüncesi de Balrog savaşında Gandalf'ın ölmesi gerektiği olunca Bran'e tam da böyle bir son yazacak. Kitapta hala Eski Şehir imkanı bulunuyor. Aslında GRRM bir röportajında kuyruklu yıldızın tarihi etrafında epey dolanmıştı o röportaja tekrar ulaşmak istiyorum bulamadım :)