25-08-2017, 10:14
(Son Düzenleme: 25-08-2017, 10:20, Düzenleyen: İlber Ortaylı.)
(25-08-2017, 04:25)Awake : @"Finrod Felagund"
Ben eksikliklerin varlığını reddeden bir insan değilim, HoI 4'ü savunmanın bana maddi-manevi bir faydası da yok. Bahsettiğin eksikliklerin bir oyunu kötü yapmayacağını, sadece farklı yapacağını anlatmaya çalışıyorum.
Eğer senin mantığın üzerinden gidersek Civilization serisi yüzeyselliğinden ötürü gelmiş geçmiş en kötü oyunlar silsilesi olması gerekirdi, gel gör ki gerçekler böyle değil.
Kötü oyun ile istediklerini içermeyen oyun arasındaki farkı bilmiyorsun, bundan yakınıyorum.
Öncelikle Civilization serisi düşündüğün kadar yüzeysel bir oyun değil. Çünkü oyunun her bir başlangıcı bambaşka bir durum ortaya koyuyor ve de sana bambaşka bir strateji izleme yükümlülüğü sağlıyor. Evet bir zafer türünü ikinci kez başka bir devletle almak isterken yaptıkların benzeyebilir ancak bu oyunun kendi içinde daimi değişim yaşaması ile örtpas olabiliyor. Bu yüzden yüzeysel olduğunu düşünmüyorum.
İkincil olarakta bir oyuncunun bir oyundan daha iyi mekanikler ve de daha iyi bir oynanış beklemesi çok doğal. Ki hearts of ıron 10 sene civarında bir süre içerisinde yaşanmış zincirleme olayları merkez alan bir seri kısacası her oyununda (eğer mp olarak değişik alliancelar kurulmadıysa) almanyanın avrupayı işgali ve de sovyet alman savaşı dürekli olarak yaşanan olaylar. Bunlar arasında oyuncuya her oynadığında yeni bir şey oynuyormuş hissi yada durumların farklı ilerlemesini sağlayabilecek bir olayı yok. Bu yüzden de oyuncular her gelen patch de oynadıkları oyunda farklılık hissiyatını yaşatacak o yenilikleri arıyorlar.
Ve de bir ekibin büyüklüğü yada küçüklüğü uğraşmaları gereken sorunlar ile ilgilenme seviyelerini değiştirmez. Eğer küçük bir elibe sahip bie ekip olarak 3 oyunu bir arada ayakta tutmaya çalışıyorsanız bir yerlerden feragat etmek gerekebilir. (Örneğin: Tatil yapmamak) Bir oyuncu gördüğü sorunları dile getirmelidir yoksa istediğini elde edemez. Bence hoi 4 20 saat devlet deneyeceğin 25. saatte tek başına oynamaktan sıkılacağın bir oyun kısacası benim gözümde olmamış bir yapım.
Edit: Oyunun fiyatı ile alakalı da pdx in her oyunu çıkan dlc ler ile aaa bir oyunun fiyatını aşmakta ve temel mekaniklerle seni de bu dlc leri almaya muhtaç ediyor. Örneğin eu 4 ün gelecek dlc si askerleri talim etme özelliği için almamız gerekecek. Ordu talimi bile dlc içeriği kısacası.