25-08-2017, 17:36
(Son Düzenleme: 25-08-2017, 17:58, Düzenleyen: Feldmarschal.)
Güzel ülkemizin genel durumu Kyösti Kallio yönetimindeki ülkede sivil ekonomi politikası üzerinde şekilleniyor. Sınırlı zorunlu askerlik yasası iç savaştan sonra ne kadar gerekli olduğu anlaşılıp kabul edilmiştir.
Sisu ise Fin halkımızın ne kadar sabırlı zor şartlara meydan okuma direnme kuvvetinin sonucu olarak kişisel bir kimlik olarak halkımızın tamamına sirayet etmiş bir yaşam şekli halkın direnci için benzersiz bir Fin ifadesidir. Finlandiya zorlu koşullarla karşı karşıya ve bunun tekrar üstesinden gelecek.
Ülkemizde toplam 11 fabrika var bunların 3 Askeri 8 sivil fabrikadan oluşuyor 1 adet tersanemiz ise başkentimiz gururumuz Helsinkide bulunuyordu sadece 5 konvoyumuzun bulunması üzerine konvoy üretimine başlıyoruz ticareti sağlamak için. Askeri önceliğimiz ise her askerimizin ellerinde tüfeklerin eksiksiz olması unutulmaması gereken bir iç savaş yaşayan Finler tedbiri elden bırakmamalıydı.
Özellikle odaklanacağımız devlet politikamız ise yeni OSB ler kurmak ve bu şekilde yeni olan Devletimizi sanayimiz üzerinde yükseltmek gerekli çalışmalar hemen başlıyor.
Helsinki Üniversitesi ise yeni başlatılan sanayi atılımına destek için
-Basit Makine Aletleri
-İnşaat Teknikleri
-Elektronik Mekanik Mühendisliği üzerinde çalışmalara başladı
Kararlaştırılan ilk OSB Pohjanmaa eyaletinde yüksek katılımla temelleri atılmaya başlandı.
Kyösti Kallio donanmayı ziyarete gidiyor ve bir kaç denetlemede bulunuyor. 4 denizaltı ve 2 Ağır Kruvazörden oluşuyor donanmamız.
-Vainamoinen ve Ilmarinen Ağır Kruvazörlerimiz
-Velehinen, Vesihlisi, Iku-Turso, Vesikko Denizaltılarımız
Ordumuz ise İskandinav ve Baltık ülkelerinie üstün İsveç ise denk bir kuvvete sahip. Ordumuz 17 Piyade Tümeni 1 Süvari Tümeninden oluşmaktadır 17 Piyade Tümeninin ise 3 tanesi düşük güçlü Fincesi "Erillinen Prikaati" den oluşmaktadır. Piyade şablonları ise
Normal Tümen:
-6 Piyade Taburu ve 1 destek Mühendis Birliği
Erillinen Prikaati:
-3 Piyade Taburu ve 1 destek Mühendis Birliği
Süvari Tümeni:
-2 Süvari Taburu ve 1 Keşif Birliğinden oluşmaktadır.
İç savaşta Kızılları destekleyen Sovyetler potansiyel olarak Beyaz Muhafızların dolayısıyla Finlandiyanın düşmanıdır ilk işimiz Kırmızı Devin kapsamlı raporlarına bakıp madde madde değerlendirmeler yapıyoruz.
-Askeri olarak yaklaşık 100 tümen bizim yaklaşık 7 katımız ama sınırları uzun olduğu için bize düşen sayı 20-30 civarı olucak zannediyoruz 1 Milyonda insan gücü var bizde göre muazzam bizim ise eksiklerimiz var.
-Sanayisi 90 fabrikadan oluşuyor.
-Hava gücü ise 800-900 paröadan oluşuyor bizim ise 0
Görüldüğü gibi her alanda düşman kat kat gerideyiz. Bu değerlendirme umut vaat etmiyorçıkan sonuç ise. Çok çalışmalıyız çook.
(25-08-2017, 17:11)napolyon94 : Bende tam yeni bir hanedan oyunu olarak Finlandiya yı açaçaktım :D
Erken davrandım desene aklımda ne zamandır vardı ben tecrübe kazandım istersen açabiliriz :D