Özgün yapımları seven biri olarak bu konuyu görüpte mesaj yazmadan geçemezdim. Çok severek oynadığım ve hatta bazılarını zaman zaman oynamaya devam ettiğim yapımları paylaşacağım. Daha önceki arkadaşlar Papers, Please 'den bahsettiği için mesajıma koymadım.
Hayatta kalma temalı veya atmosferik oyunlara ilgisi olanların son derece keyif alacağı bir bağımsız yapımcı oyuncu. Oldukça sade arayüz ve son derece iyi çalışılmış ortam sesleri ile bulunduğunuz atmosferin içine çekileceksiniz. Her hataya ağır bedel ödetmesi nedeniyle planlı, programlı düşünme ve çalışmaya sevk etmesiyle zorlayıcı yanı rekabet sevenleri de memnun edecek türden. Kanada'nın kuzeyinde bir adada geçen bir senaryo, sandbox ve challenge modları mevcut.
Astronomiye ilgisi olanlar için birebir. Grafik, görsel efektler ve ses efektleri bakımından zayıf, fizik bakımından kusursuz olmasa da atmosfer dinamikleri oldukça iyi (Uçak ve roketlerin uçuşları) simülasyon-vari bir yapım. Her uçuşunuz başarısızlıkla sonuçlanacak, ancak her başarısızlığın öğrettikleri sizi hedefinize bir adım daha yaklaştıracak. "Zoru severim, imkansız zaman alır"cılardan iseniz bu oyun tam size göre. Kariyer, bilim ve sandbox modları mevcut.
Zorlu şartlarla mücadele ederek hayatta kalmaya çalışmak ilginizi çeken bir problem ise bu oyunu denemelisiniz. Oyunun ses ve görsel efektleri ile grafikleri oldukça zayıf. Ancak öylesine ciddi bir mücadele veriyorsunuz ki oyunun atmosferi bu olumsuz unsurlara rağmen sizi içine alıyor. Oyunun sahip olduğu ciddilik; en basit kararlarınızı bile üzerinde tekrar düşünmenize neden oluyor. Oyundaki crafting sistemiyle etraftaki neredeyse tüm nesneler diğerleriyle birlikte kullanılarak bir amaca hizmet ediyor. Challenge ve sandbox modları mevcut.
Atomları belirli dinamikleri olan bir sistem içerisinde kendinize özgü tasarımlar ile kaynaştırıp, parçalayarak hedef element veya moleküllere ulaşmaya çalıştığınız tam bir zeka oyunu. İçerdiği bulmacalar oyunun yapısı gereği sayısız çözüme ait ve bu tasarladığınız çözümü gerçek manada size özgü kılıyor. Bulmaca türü sevenlerin asla ve kat'a kaçırmaması, denemesi gereken bir yapım.