06-12-2024, 12:25
(Son Düzenleme: 06-12-2024, 12:26, Düzenleyen: Voidian. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
RYO: Path of Exile 2
|
06-12-2024, 12:26
Ön yükleme açıldı. Bugün girebilir miyiz bilmiyorum ama, baya queue olacak.
06-12-2024, 13:13
Çıkış saati 22:00, queue daha önceden başlayacak.
06-12-2024, 16:39
Oyunu hem konsoldan hem pc den oynayamak istiyorum cross play de varmis sanirim. Poe2 sitesinden hesap actim steam ve sony psn hesaplarimi bagladim. Simdi steamden alsam 15 dolarlik supporter packi ps5 den de girebilir miyim ki? Orda 1000 tl erken erisim.
06-12-2024, 17:51
-Early Accesste cross progression yok. Keyleri de ayrı. Tam sürümde birleşecekmiş. İlk konsol PC eş zamanlı ilerleyecekleri için altyapının oturması zaman alıyor.
-Oyun tamamen tek başına oynayış üzerine tasarlandığı için co-op tavsiye etmem ama özellikle başlangıç için co-op oynamayı hiç tavsiye etmem. Bence en azından endgame'e kadar solo oynanması lazım.
06-12-2024, 19:57
(06-12-2024, 17:51)Voidian : -Early Accesste cross progression yok. Keyleri de ayrı. Tam sürümde birleşecekmiş. İlk konsol PC eş zamanlı ilerleyecekleri için altyapının oturması zaman alıyor. evet malasef destege mesaj attım ordan da oyle geldı yanıt konsol ıcın ayrı key almak lazımmıs. Ben daha cok konsolda oynarım dıyodum ama en azından steamde key uygun yarı fiyatına hem de 300 point veriyor bosa gıtmez.
06-12-2024, 20:28
Steam tr fiyatlandırması çok iyi. Sadece konsolda oynayacak olana bile sırf point için alınır derdim.
06-12-2024, 22:05
Çıktı, lakin Steam kullanıcıları komple giremiyor, diğer platformları da oyundan atıyormuş.
06-12-2024, 22:14
Twitter'da yaklaşık 40 dk önce, satış beklenenden çok olduğu için son dakika database upgrade yapmaya karar verdiklerini açılışın az biraz gecikebileceğini söylemişler. Neyse ben zaten kafadan yarına göre planlamıştım.
06-12-2024, 22:15
Evet kontrol edeyim diye bakarken benim de gözüme çarptı. Acelesi yok zaten, hafta sonu zaman bol, ama bunu öngörüp planını daha önceden yapmamaları biraz vizyonsuzluk gibi geldi.
Bana da son anda böyle bir karar alıp geciktirmeleri çok mantıklı gelmedi. Serverlar yeterli olmadığından çökse oyuncu kitlesi "beklenenden çok satmış, ilk gün akınından çökmesi normal" diyip daha mâkul karşılardı zaten.
07-12-2024, 03:21
bekleyin deirm tam sürümü
07-12-2024, 05:34
Oyun çok sarmadı açıkcası, M e basinca büyük bir harita göremedim grafikleri benim için çok önemlidir d4 den kötü. Çoğu classın skilli henüz yok, atmostfer tam geçmiyor.
belki biraz daha oynarsam sarar ama ilk izlenimim pozitif değil
07-12-2024, 16:33
(Son Düzenleme: 07-12-2024, 16:39, Düzenleyen: Voidian. Toplamda 4 kere düzenlenmiş.)
"U" ile açılan harita dünya haritası değil. Her act'ın ve endgame'in haritaları ayrı. Grafikler, art design vs. bence Diablo'dan çok daha iyi, Diablo 2'den sonra ruhsuz "plastik" grafiklere geçti. Skill işini yeni oyuncuların zamanla anlaması normal, çıkış sürümü için skiller az değil. Bildiğimiz RPGlerden farklı bir skill sistemi var, skiller support gem ve build kombinasyonlarıyla farklılaşıyor.
Ben süreci yıllardır takip ettiğim için beklediğimi buluyorum ama bence şu hali yeni oyuncular için de güzel bir fırsat. Tüm mekanikler vs. kendi içinde yeterince basitlikte açıklanmış, sadece jenerik modern RPG ezberleriyle oynamamak lazım.
07-12-2024, 23:31
10. seviyeye kadar biraz oynadım, Mercenary açtım lakin karakter erkek olduğundan muhtemelen sınıfımı değişeceğim. Oyunu genel olarak Diablo ile kıyaslamam gerekirse, temposu aşırı yavaş geldi. Ayrıca oynanış biraz daha "stratejik", her şeyi tanklayıp sonra iksirleri basıp yola devam diyemiyorsun, en azından erken oyun için bu durum geçerli. Yetenek ağaçlarına hiç bakmadım, ağaçta hasar yazan şeyleri açıp devam ettim, yetenek tuş takımını beğenmedim, muhtemelen değişeceğim. Bir de oyunu fare ile değil, WASD ile oynuyorum, o yüzden de klavyede tuşların saçma hissettiriyor olması muhtemel, fareye geçersem o açıdan daha rahat olabilir.
Oyunu co-op oynamanın neden kötü olduğunu anlamadım, biraz daha açıklayabilirsen sevinirim. Diablo'da da mesela co-op oynamanın bir anlamı yoktu, ama birlikte zaman geçiyordu en azından, bir zararı yoktu, herkes eğleniyordu.
08-12-2024, 14:38
Gereksizliği hatta sırf zararına olduğu doğru(PoE 2'de belki endgamede farklıdır, 1 gibi olduğu varsayımıyla konuşuyorum) ama orda benim önermememdeki asıl sebep o değil. Her ne kadar yeni oyuncuların anlayacağı şekilde basitleştirmiş olsalar da bildiğimiz oyunun bugün alıştığımız jenerik RPG mindseti ve buildcraftinginden ayrışan çok temel yönleri var, temelleri kafada oturtmak için solo oynamak çok daha iyi olur. Ben co-op oynayıp endgame'e gelmiş olsam ekranda vuruyorum ve canları azalıyor dışında ne olup bittiğine dair pek bir fikrim olmazdı.
13-12-2024, 14:36
Stash Tab Sale başlamış, 3 haftada 1 yapılıyor. Yeni başlayan herkese(zaten en düşük EA paketinde 300 point vardı) Currency Tab ve en az 2 adet Premium Tab(direk 6'lı paket almak değer mi değmez mi tartışılır) almasını tavsiye ediyorum. Currency Tab+2 Premium Tab bi yerden sonra oyunu oynamak için biraz zorunluluk gibi oluyor.
13-12-2024, 15:35
Tavsiye icin teşekkürler, poe noobu olarak neyi almak gerekir merak ediyordum
14-12-2024, 01:06
(Son Düzenleme: 14-12-2024, 01:16, Düzenleyen: Voidian. Toplamda 4 kere düzenlenmiş.)
Bu arada Stash tablerinde affinity diye bir olay var. Sağ tıklayınca açılan yerden istediğiniz bir affinity atayabilirsiniz veya spesifik tabler için olan affinityi ektinleştirebilirsiniz. Böyle yaptıktan sonra envanterden stasha eşya boşaltırken CTRL'ye basılı tutup itema basarsanız affinitysini atadığınız tabe gider direk. Şuan pek bir şey ifade etmiyordur belki ama bir yerden sonra tek tek tab seçip eşyaları dağıtmak çok uğraştırıcı oluyor.
|
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi