Knights of Cross and Rose Spekülasyon
0eYUWUi.jpeg

TC'nin üstünde üç haçlı bayrağı. Tapınak Şövalyeleri, Tötonlar, Fransa'dan bir grup?. 3 age up için 3 farklı haçlı birliği olabilir. Hepsini temsilen TC'nin içine 1 birim koyulmuş, seçim yaptıktan sonra ordu alıyor olma ihtimalimiz yüksek. Haçlıların desteğe gelmesi gibi bir konsept olabilir.
Manastırın yanındaki 2 kadın muhtemelen rahibe.
En önemlisi de ağaçların yanında lumbercamp yok. Toplama noktasına ihtiyaç duymadan çalışan köylüler olabilir belki.

Görsel

2. çağda yapılabilen ve sürekli gelişen bir kale konsepti de var. Japon tc'sine benzer bir işleyiş bekleyebiliriz. Bu binanın ilk çağlarda kale işlevinden ziyade haçlı askerleri için doğma noktası gibi bir şey olduğunu düşünüyorum, çağ atlama konsepti ile sinerjisi olacaktır. İlk çağlarda çok fazla cana veya hasara sahip olmayacaktır muhtemelen.

[+] 1 üye Athule nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Öncelikle DLC'nin ismi sebebiyle ingilizlerin gül savaşı ve haçlılarla alakalığı olacağı kesin gibi, bence haçlılar yeni devlet, gül savaşları devletleri de ya 2 ayrı varyant yada tarafını seçebildiğin bir varyant olur şeklinde tahmin ediyorum. Bir de JD rework olacağı ile ilgili bazı spekilasyonlar var ama herhangi bir kanıt yok.
[+] 1 üye Pharmacist nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Armor up and rally your forces—it’s time to charge into 2025 like Zeus commanding the skies, Joan of Arc leading her crusade, or Genghis Khan conquering the steppes – and I’ll see YOU on the battlefield!! ⚔️

Paylaşımın sonunda böyle bir yazı varmış. Zeus AoM, Joan of Arc AoE2, Cengiz Han AoE4'e kalıyor. Diğer varyant Moğol varyantı olabilir. Tamamen rastgele bir cümle de olabilir.
Ara
(05-02-2025, 14:20)Pharmacist : Öncelikle DLC'nin ismi sebebiyle ingilizlerin gül savaşı ve haçlılarla alakalığı olacağı kesin gibi, bence haçlılar yeni devlet, gül savaşları devletleri de ya 2 ayrı varyant yada tarafını seçebildiğin bir varyant olur şeklinde tahmin ediyorum. Bir de JD rework olacağı ile ilgili bazı spekilasyonlar var ama herhangi bir kanıt yok.

JD Rework tam olarak nasıl oyunun görünüşümü değişecek eğer iddialar doğruysa ?
q59zb6s.jpg
Ara
Belli değil. JD Fransa'ya çok benziyor diye şikayet ediliyordu. Piyade ağırlıklı olması konuşuluyordu. Bu en üst resimdeki haçlıları jeanne darcın yerine koyacaklar diyenler var.
Ara
Üstteki yorumu yazdıktan sonra kafama dank etti.

ivUvOxa.png

Fransa ile aynı şehri kurdum. Aynı mimari. Gerçekten Jeanne D'arc gidiyor olabilir. Jeanne D'arc haçlı konsepti ile birleşiyor olabilir ya da Fransa için ikinci bir varyant geliyor olabilir ama hiç sanmıyorum İngiliz varken neden Fransa'ya ikinci gelsin ki.
Ara
Efenim herkese selamlar. Derin araştırmalarım sonrasında bence makul bir sonuca ulaştım. İlkbahar ayında "Knights of Cross and Rose" adıyla gelecek olan ilk DLC'den iki varyasyon ve bir solo mod bekleniyor. Tahminlerimse şu şekilde:

-1. Varyasyon: İngiliz'e gelecek ve "Tudor Hanedanlığı" olacak. Zira Tudor Hanedanlığı, İngiltere'de yaşanan gül savaşlarının sonucunda oluşmuş bir hanedanlıktır.
-2. Varyasyon: Moğol'a gelecek ve "Cengiz Khan" olacak.
-Solo oyun modu ise haçlı savaşları temasını işleyecek.
[+] 2 üye Elton nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Şahsi tahmin. Haçlı temalı bir devlet. Çağ atladıkça askeri tarikatlardan birini seçerek kendi içerisinde varyasyon yapacak. Belki tarihte olupta pek işlenmeyen tarikatları falan da ekleyebilirler. Diğer devleti tahmin etmek mümkün değil. Diğer DLC de alakasız japonya vardı malum.
[+] 1 üye birisi43 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yanlış hatırlamıyorsam, ilk bankanın mucidi Töton Şövalyeleri olmalı ya da başka bir Katolik askeri tarikatı, ama bir türlü adı aklıma gelmiyor. Fransa Kralı, bu tarikatın sonunu getiriyor, o dönem Papa'da Fransız. Bu tarikat Kutsal Kase'ye ve İsa'nın Kefenine sahip vs. deniyor. Belki de alternatif bir senaryo olabilir.
Ara
-Athule, senin örnek olarak oluşturduğun bu görselin TC'sine baktığımızda ortasında bir heykel bulunuyor. Ancak yayınlanan resmi fotoğrafta yer alan TC'ye baktığımızda ise herhangi bir heykel bulunmamakta. Bu durum bize ilgili haçlı savaşlarının solo moda geleceğini kanıtlamaktadır. Zira rekabetçi ve çok oyunculu modların tamamında TC'lerin ortasında düzenlenebilir heykel var.
-Rekabetçi olarak oynadığım AoE4'e solo mod olarak gelecek olan haçlı savaşları bu sebeple beni o kadar da heyecanlandırmıyor. :[ :[ :[
[+] 1 üye Elton nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
da-vinci-sifresi-gencler-icin-m.jpg
[+] 1 üye Boba Fett nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
@Elton Bunları editörden yaptıkları için TC yerleştirdiğinde monumentsiz oluyor olabilir defaultu. Sultans Ascend fragmanına baktım orada da yok Japon tc'sinde monument. Bir de duyuruda en çok istenen varyantı getireceğiz deyip multiplayer oynanabilir yapmama ihtimalleri yok bence.

Efsane trailer btw.
[+] 1 üye Athule nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(Dün, 12:39)Elton : Efenim herkese selamlar. Derin araştırmalarım sonrasında bence makul bir sonuca ulaştım. İlkbahar ayında "Knights of Cross and Rose" adıyla gelecek  olan ilk DLC'den iki varyasyon ve bir solo mod bekleniyor. Tahminlerimse şu şekilde:

-1. Varyasyon: İngiliz'e gelecek ve "Tudor Hanedanlığı" olacak. Zira Tudor Hanedanlığı, İngiltere'de yaşanan gül savaşlarının sonucunda oluşmuş bir hanedanlıktır.
-2. Varyasyon: Moğol'a gelecek ve "Cengiz Khan" olacak.
-Solo oyun modu ise haçlı savaşları temasını işleyecek.
Keşke bu solo oyun modunu harita üzerinde yapsalar, tadından yenmez.
[+] 1 üye GespensterPanzer nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.