Hz. Muhammed İncilde geçiyor mu?
Efenim bu biraz enteresan bir soru olacak ama Hz. Muhammed. İncilde geçiyor mu? Bazı hristiyanlar İncilde geçen adın bir kişi değilde kutsal ruh daha doğrusu soyut kavranamaz bir şey olduğu söylüyorlar. Bu doğru mu yoksa bunun daha ayrıntılı bir cevabı mı var?
Aut viam invemiam aut viam creo
Ara
ChatGPT Cevabı :Muhammed Peygamber İncil’de Geçiyor mu?

Muhammed Peygamber’in ismi İncil'de açıkça geçmez. Ancak, bazı Müslüman alimler, İncil'de geçen bazı ifadelerin Muhammed Peygamber'e işaret ettiğini savunurlar. İşte bu konuda öne sürülen bazı ayetler:

1. Yuhanna 14:16-17 ve Yuhanna 16:7-14 – "Paraklit" Meselesi

Bu ayetlerde Hz. İsa, kendisinden sonra gelecek olan "Paraklit"ten bahseder:

“Ben Babamdan dileyeceğim, O da size başka bir Yardımcı (Paraklit) verecek; sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye.” (Yuhanna 14:16)

“Ama size gerçeği söylüyorum: Benim gitmem sizin için daha iyidir. Çünkü gitmezsem Yardımcı (Paraklit) size gelmez. Ama gidersem, onu size gönderirim.” (Yuhanna 16:7)

Bazı İslam alimleri, Paraklit’in Muhammed Peygamber olduğunu iddia eder. Hristiyan teolojisinde ise bu kelimenin Kutsal Ruh'a (Holy Spirit) işaret ettiği kabul edilir.

Bazı İslam alimleri, Yunanca “Parakletos” kelimesinin aslında “Periklytos” (övgüye layık, çok övülen) şeklinde olması gerektiğini ve bunun da Arapça "Muhammed" anlamına geldiğini öne sürmüşlerdir. Ancak bu, Hristiyanlar tarafından kabul edilmez.

2. Tesniye 18:18 – “Kardeşlerinizden Bir Peygamber”

Tevrat’ın Tesniye kitabında şöyle bir ayet geçer:

“Onlar için kardeşleri arasından senin gibi bir peygamber çıkaracağım. Sözlerimi onun ağzına koyacağım ve o, kendisine buyurduklarımın hepsini onlara söyleyecek.” (Tesniye 18:18)

Bu ayet Yahudiler tarafından Musa’nın soyundan gelecek bir peygamber olarak yorumlanırken, Hristiyanlar bunun Hz. İsa'ya işaret ettiğini savunur. Müslüman alimler ise, burada geçen "kardeşleriniz" ifadesinin İsrailoğulları ile akraba olan İsmailoğulları’na (Araplar) işaret ettiğini, dolayısıyla bunun Muhammed Peygamber’e delil olduğunu öne sürerler.

3. Yeşaya 29:12 – "Okuma Bilmeyen Kişiye Kitap Verilecek"

Yeşaya Kitabı'nda şöyle bir ayet geçer:

“O zaman kitaptaki sözler okuyamayan birine verilerek, ‘Bunu oku’ denilecek. Ama o, ‘Ben okuyamıyorum’ diyecek.” (Yeşaya 29:12)

Bazı Müslüman tefsirciler, bu ayetin Hz. Muhammed'in Hira mağarasındaki ilk vahiy (Alak Suresi) sırasında "Oku!" emrini almasıyla benzerlik taşıdığını savunurlar.

Sonuç

Muhammed Peygamber’in ismi İncil’de açıkça geçmez, ancak bazı Müslümanlar, İncil’deki belirli ifadelerin ona işaret ettiğini düşünür. Hristiyanlar ise bu yorumları genellikle kabul etmez ve bu ayetlerin başka bağlamlara işaret ettiğini savunurlar.
[+] 3 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bazı İslam alimleri, Yunanca “Parakletos” kelimesinin aslında “Periklytos” (övgüye layık, çok övülen) şeklinde olması gerektiğini ve bunun da Arapça "Muhammed" anlamına geldiğini öne sürmüşlerdir. Ahmet sanırım bunun köküymüş.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.