Civ7 - İlk İzlenimleriniz
#1
header.jpg?t=1724199897

Sid Meier's Civilization VII hakkındaki ilk izlenimlerinizi bu konuda paylaşabilirsiniz.
IbnE9P2.gif
Ara
Cevapla
#2
ilk izlenimlerim şöyle ki antik çağdan başlayarak , keşifler çağına sonra da modern çağa ulaşıyorsunuz. keifler çağını bitirip modern çağa kadar oynadım ve sonra ciddi manada sıktı oyun. açıkçası civ 6 tarzından devam etseydi daha iyi olurdu gibi geliyor. işçiler ve nüfus yerleştirme kaldırıldı. şehir büyüme durumuna geldiğinde büyüttüğünüz tileye nüfus yerleşiyor. istisnası specialist binalara şehri büyütmeden nüfusu yerleştirebiliyorsunuz. nüfusun büyümesi 2 şekile gerçekleşiyor. direk yeterli yemek toplandığında büyür veya bina bastığınızda otomatik bina ile nüfus şehre yerleşir. yeterli yemek oldukça şehir büyümeye devam eder. haliyle binaları artırdıkça yemek konusunda sıkıntı yaşayan şehirlerin büyümesi yavaşlıyor. bu açıdan seçici davranmak gerekiyor. başkent harici diğer kurduğunuz şehirler town olarak başlar ve üretim yapamazsınız. şehir büyüdükçe oluşan üretim , kasanıza para olarak girer. townlara bina yapmak istiyorsanız parayla satın alabiliyorsunuz. townları citye dönüştürdüğünüzde üretim yapmaya başlıyorlar. her town şehre dönüştürülmeli mi sorusunun cevabını açıkçası henüz bulamadım. bina basmak çok zor olmasa da çağ bitene kadar binaların tamamını yetiştirmek zor. townlar city e dönüştüğünde parasal olarak sıkıntı yaşarsınız. bu da ekonomiye darbe vuruyor. city e dönüşen townların nüfus artışı azalıyor. townlar city e dönüşmedikçe %50 fazladan büyüme hızına sahipler. yani townları önce büyütüp sonr city e dönüştürmek daha mantıklı gibi.. çağlar arasında geçişlerde elde etmek istediğiniz faydalı şeyler için çağ görevlerini bitirmeniz bekleniyor. bu görevleri başarmanız halinde sonraki çağda kullanabileceğiniz bonuslar geliyor. oyun sizi biraz bu görevler üzerinde düşünmeye ve çaba göstermeye zorluyor. aynı stellaristeki gibi şehir sınırı geldi. loyalty kaldırıldı , mutluluk geri geldi ama her kaynak mutluluk sağlamıyor. bazıları üretim yemek ve yüzdesel olarak bazı bonuslar veriyor. townlara kendinde varsa kaynak yerleşebiliyor yoksa towna kaynak atayamıyorsunuz. kaynakları farklı şehirlere ekleyebilirsiniz. şehir sınırı aşıldığında mutluluk ciddi derecede düşüyor. bu da şehirlerde isyan çıkmasına ve sizden ayrılmasına yol açıyor. çağın bitimi yaklaştığında kriz çıkıyor. bu krizler çağ ilerledikçe aşırı debuflar getiiyor. o nedenle şehirleri ve ekonomiyi düzgün yaptığınızdan emin olmanız gerekiyor. aksi halde ülke dağılma potansiyeline sahip.
seçtiğiniz karakter bir yana medeniyeti de ayrıca seçebiliyorsunuz. mısır kraliçesiyle inka oynamak mümkün . çağ geçtiğinde karakter aynen devam ederken o karaktere uygun devletlerden biriyle devam etmeniz isteniyor. değişik ve ilginç bir oyun oldu. alışmak zaman alacak. eski civlerden hayli farklı.. yani özetle ilk izlenimim eski civ serilerinden çok farklı olduğu için henüz pozitif değil, negatif de değil ama negatife yakınım. umarım dlclerle biraz daha derli toplu hale gelir.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 3 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.