6 saat önce
* Selamlar, halihazırda oyunda bulunan isimlerden sıkılanlar (Ebubekir Sıddık) için Türk-Semavi-Helen karışımı isim listesi oluşturdum.
* İkincil olarak hanedan isimlerini değiştireceğiz.
* En sonda ise dini isimleri değiştireceğiz ki Ali-Fay gibi değişik isimler görmeyelim.
TÜRKÇE KİŞİ ADI GENİŞLETME YOLU
1- İşe yaraması için yeni bir save açmanız gerekebilir, teknik bilgi sahibi değilim.
2- "game > common > culture > name_lists > 00_turkic" adımlarını takip edin.
3- Hangi Türk halkında oynayacaksanız oraya gidin, ben 'Türkmen' kültürü için name_list_turkish kısmından "male_names + female_names" kısmına indim.
4- name_list_turkish kısmı, Oğuz ve Türkmen kültürlerindeki isimleri etkiliyor; başka hangi altkültürü etkilediğini bilmiyorum. Peçenek gibi boylar için daha aşağıya inmelisiniz.
5- { ile } arasına yazılacaklar, taşırmayın.
6- Aşağıda 114 tane erkek (+41 dini) ile 113 tane kız ismi bulunuyor. Tamamen kendi zevkime göre oluşturdum.
7- StrategyTürk ekibi, Türkçe yamaya ek olarak böyle bir isim genişletme paketi de yaparsa, harbiden haklarını nasıl öderiz bilmiyorum.
8- İleride başka bir kültür ile karışım atacaksanız seçenekler penceresi çıkınca oradan yalnızca Türkçe isimleri seçmenizi öneririm. Yoksa Æthelwulf ve Abdülmuhammed komboları görebilirsiniz. Karışım atacağınız kültürdeki isimleride aynı yol ile değiştirebilirsiniz elbette.
9- Bu isimleri hem siz hem yapay zeka kullanabilir. Bir nevi isim haznesini değiştireceğiz.
male_names =
Akın Alperen Altan Anıl Aras Arda Atakan Ataman Atilla Ayaz Aydın Ayhan Aykut Bahadır Barış Batu
Baturay Baybars Baykan Berkan Bertuğ Bilge Buğra Bulut Bumin Burak Can Cem Cengiz Çağan
Çağatay Çağrı Çaka Çetin Deniz Doğan Doğukan Doruk Ecevit Ediz Ege Ekrem Emre Engin
Enver Eray Ercüment Erdem Eren Ertan Ferit Gökalp Gökmen Gündüz Güney Haldun Halit
Harun Hürkan İlbay İlker İlyas İskender İstemi Kıvanç Kutlu Kuzey Lokman Macit Mehmet
Melih Mert Mesut Mete Metin Miraç Mukan Mustafa Nebukat Nedret Ogün Oğuz Okan Oktay
Orhan Ozan Özgür Sarp Serdar Serhat Sezai Sezer Soner Süleyman Sümer Tarık Tayfun
Tegin Teoman Timur Tolga Tuğrul Tuna Turgut Tünalp Umut Vecihi Yakup Yalın Yaman
Yavuz Yılmaz Zekai Ziya
ile
female_names =
Açelya Ada Afet Akasya Akılay Alçinay Aleda Aleyna Alya Arzu Aslı Asya Ayça Ayla Aylin Aymila Aysel Aysun Azra
Bahar Balca Banu Bengi Belinay Berna Beste Beyza Burçin Bügem Büşra Cansu Cemile Ceylan Damla Defne Demet Deniz
Derya Dilek Duru Duygu Ebru Eflin Ela Elif Ender Erendiz Esin Eylül Ezgi Feray Filiz Firuze Funda Gizem Gönül
Gülsüm Gündüz Güneş Hayal Hayat Hazal Işıl İkra İlayda İlbay İlkay İlknur İncila İpek Jülide Kübra Leyla
Masal Melis Meryem Mine Miray Narin Nehir Nergis Nilay Nisa Ongü Öykü Özge Özlem Pamira Pınar Selin Sena
Serap Sevgi Sevilay Sıla Sibel Sofiya Songül Suna Suzan Talya Tansu Tuana Tuğçe Tülin Türkay Vecihe
Yağmur Yaren Yelana Yıldız Yonca Züleyha
TÜRKÇE HANEDAN-SOYAD GENİŞLETME YOLU
Şimdi hanedan isimlerini değiştirmeye geçelim. Fakat, "cadet_dynasty_names" kısmındakileri ellemeyin. Dediğim gibi teknik bilgi sahibi değilim ancak büyük ihtimalle oyununuz bozulacaktır.
Bizim değiştireceğimiz yer "dynasty_names" kısmıdır. Buradaki isimleri değiştirirken 'dynn_' kısmını silip yalnızca soyadı yazacağız.
Yani:
"dynn_Ottoman"
"dynn_Tigin"
"dynn_Arslan"
değil,
"Osmanlı"
"Tigin"
"Arslan"
gibi olmalılar.
* Çoğu tarihidir, bazıları Türk ünlülerden, bazılarını ise kendim uydurdum.
* Toplam 103 soyad var ve bende aynı sayıya sadık kalacağım:
dynasty_names =
"Acemden"
"Adanmış"
"Ahıska"
"Akalın"
"Akar"
"Akıncı"
"Aknoz"
"Alankuş"
"Alkarevli"
"Altay"
"Arslan"
"Aşık"
"Atadan"
"Atalay"
"Atasü"
"Atçeken"
"Avcı"
"Baltacı"
"Başaran"
"Bayandur"
"Bayat"
"Bayındır"
"Beğdili"
"Biçen"
"Bozkurt"
"Bozok"
"Bülbül"
"Büyük"
"Cebeci"
"Çepni"
"Çölgeçen"
"Dindar"
"Dodurga"
"Efsunlu"
"Ekinci"
"Eymür"
"Gemici"
"Germiyan"
"Gezici"
"Giritten"
"Göçer"
"Gökçen"
"Handan"
"Hazar"
"İşler"
"Karaevli"
"Karakoyun"
"Karaman"
"Karameşe"
"Karesi"
"Karkın"
"Kayı"
"Kazancı"
"Keskiner"
"Kınık"
"Köktürk"
"Küçük"
"Lala"
"Manav"
"Mavi"
"Memlük"
"Müren"
"Orhun"
"Paşadan"
"Peker"
"Pirinçci"
"Salgur"
"Sarı"
"Soyupek"
"Sunal"
"Sungur"
"Şensoy"
"Tanrıkulu"
"Tanrıövdü"
"Taştekin"
"Teke"
"Tengritek"
"Tüger"
"Türker"
"Türkkuşu"
"Ulusoy"
"Uysal"
"Üçok"
"Ünal"
"Üstündağ"
"Varlıklı"
"Vural"
"Yanılmaz"
"Yaparlı"
"Yapıcı"
"Yazır"
"Yeşil"
"Yıldırım"
"Yörük"
"Yurttutan"
"Yücel"
"Yücesoy"
"Yükselen"
"Yüreğir"
"Yürekli"
"Yürükaslan"
"Zaimler"
"Zorlu"
DİNİ İSİMLERİ GENİŞLETME YOLU
1- Son olarak İslami isimleri değiştireceğiz. Maturudilik gibi mezhep fark etmeksizin hepsi isimleri aşağıdaki belgeden çekiyorlar diye biliyorum.
2- "game > common > religion > religions > 00_islam" açıyoruz.
3- "reserved_male_names" kısmını değiştiriyoruz. Kadınlarda din kısmından isim verilemiyor zaten.
reserved_male_names =
Abbas Adem Ahmet Ali Aziz Bünyamin Cüneyt Davut Elyesa Emir Enis Ferhat Furkan Hakim Harun Hüseyin İbrahim İshak İsmail İzzet Kemal Kenan Levent Mehmet Mikail Muammer Muhammet Murat Münir Mürsel Nejdat Peyami Reşat Semih Sinan Süleyman Taha Veysel Yahya Yusuf Zekeriya
Ben 1.14 sürümünde StrategyTürk yama ile oynuyorum. Kendim herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ancak tekrar hatırlatayım siz hata yaşayabilirsiniz o yüzden halihazırda oynadığınız bir save var ise dikkat ediniz.
İşte bu kadardı. Keşke Paradox daha zevkli isimlendirmeler yapsaydı. Yanlış hatırlamıyorsam topu topu 30 isim falan vardı ve seçtikleri isimlerde gazı kaçmış kola gibiydi.
Rehberi Steam sayfasından oylamak isterseniz:
CK3 Kişi + Hanedan İsimlerini Değiştirmek ve Genişletmek
* İkincil olarak hanedan isimlerini değiştireceğiz.
* En sonda ise dini isimleri değiştireceğiz ki Ali-Fay gibi değişik isimler görmeyelim.
TÜRKÇE KİŞİ ADI GENİŞLETME YOLU
1- İşe yaraması için yeni bir save açmanız gerekebilir, teknik bilgi sahibi değilim.
2- "game > common > culture > name_lists > 00_turkic" adımlarını takip edin.
3- Hangi Türk halkında oynayacaksanız oraya gidin, ben 'Türkmen' kültürü için name_list_turkish kısmından "male_names + female_names" kısmına indim.
4- name_list_turkish kısmı, Oğuz ve Türkmen kültürlerindeki isimleri etkiliyor; başka hangi altkültürü etkilediğini bilmiyorum. Peçenek gibi boylar için daha aşağıya inmelisiniz.
5- { ile } arasına yazılacaklar, taşırmayın.
6- Aşağıda 114 tane erkek (+41 dini) ile 113 tane kız ismi bulunuyor. Tamamen kendi zevkime göre oluşturdum.
7- StrategyTürk ekibi, Türkçe yamaya ek olarak böyle bir isim genişletme paketi de yaparsa, harbiden haklarını nasıl öderiz bilmiyorum.
8- İleride başka bir kültür ile karışım atacaksanız seçenekler penceresi çıkınca oradan yalnızca Türkçe isimleri seçmenizi öneririm. Yoksa Æthelwulf ve Abdülmuhammed komboları görebilirsiniz. Karışım atacağınız kültürdeki isimleride aynı yol ile değiştirebilirsiniz elbette.
9- Bu isimleri hem siz hem yapay zeka kullanabilir. Bir nevi isim haznesini değiştireceğiz.
male_names =
Akın Alperen Altan Anıl Aras Arda Atakan Ataman Atilla Ayaz Aydın Ayhan Aykut Bahadır Barış Batu
Baturay Baybars Baykan Berkan Bertuğ Bilge Buğra Bulut Bumin Burak Can Cem Cengiz Çağan
Çağatay Çağrı Çaka Çetin Deniz Doğan Doğukan Doruk Ecevit Ediz Ege Ekrem Emre Engin
Enver Eray Ercüment Erdem Eren Ertan Ferit Gökalp Gökmen Gündüz Güney Haldun Halit
Harun Hürkan İlbay İlker İlyas İskender İstemi Kıvanç Kutlu Kuzey Lokman Macit Mehmet
Melih Mert Mesut Mete Metin Miraç Mukan Mustafa Nebukat Nedret Ogün Oğuz Okan Oktay
Orhan Ozan Özgür Sarp Serdar Serhat Sezai Sezer Soner Süleyman Sümer Tarık Tayfun
Tegin Teoman Timur Tolga Tuğrul Tuna Turgut Tünalp Umut Vecihi Yakup Yalın Yaman
Yavuz Yılmaz Zekai Ziya
ile
female_names =
Açelya Ada Afet Akasya Akılay Alçinay Aleda Aleyna Alya Arzu Aslı Asya Ayça Ayla Aylin Aymila Aysel Aysun Azra
Bahar Balca Banu Bengi Belinay Berna Beste Beyza Burçin Bügem Büşra Cansu Cemile Ceylan Damla Defne Demet Deniz
Derya Dilek Duru Duygu Ebru Eflin Ela Elif Ender Erendiz Esin Eylül Ezgi Feray Filiz Firuze Funda Gizem Gönül
Gülsüm Gündüz Güneş Hayal Hayat Hazal Işıl İkra İlayda İlbay İlkay İlknur İncila İpek Jülide Kübra Leyla
Masal Melis Meryem Mine Miray Narin Nehir Nergis Nilay Nisa Ongü Öykü Özge Özlem Pamira Pınar Selin Sena
Serap Sevgi Sevilay Sıla Sibel Sofiya Songül Suna Suzan Talya Tansu Tuana Tuğçe Tülin Türkay Vecihe
Yağmur Yaren Yelana Yıldız Yonca Züleyha
TÜRKÇE HANEDAN-SOYAD GENİŞLETME YOLU
Şimdi hanedan isimlerini değiştirmeye geçelim. Fakat, "cadet_dynasty_names" kısmındakileri ellemeyin. Dediğim gibi teknik bilgi sahibi değilim ancak büyük ihtimalle oyununuz bozulacaktır.
Bizim değiştireceğimiz yer "dynasty_names" kısmıdır. Buradaki isimleri değiştirirken 'dynn_' kısmını silip yalnızca soyadı yazacağız.
Yani:
"dynn_Ottoman"
"dynn_Tigin"
"dynn_Arslan"
değil,
"Osmanlı"
"Tigin"
"Arslan"
gibi olmalılar.
* Çoğu tarihidir, bazıları Türk ünlülerden, bazılarını ise kendim uydurdum.
* Toplam 103 soyad var ve bende aynı sayıya sadık kalacağım:
dynasty_names =
"Acemden"
"Adanmış"
"Ahıska"
"Akalın"
"Akar"
"Akıncı"
"Aknoz"
"Alankuş"
"Alkarevli"
"Altay"
"Arslan"
"Aşık"
"Atadan"
"Atalay"
"Atasü"
"Atçeken"
"Avcı"
"Baltacı"
"Başaran"
"Bayandur"
"Bayat"
"Bayındır"
"Beğdili"
"Biçen"
"Bozkurt"
"Bozok"
"Bülbül"
"Büyük"
"Cebeci"
"Çepni"
"Çölgeçen"
"Dindar"
"Dodurga"
"Efsunlu"
"Ekinci"
"Eymür"
"Gemici"
"Germiyan"
"Gezici"
"Giritten"
"Göçer"
"Gökçen"
"Handan"
"Hazar"
"İşler"
"Karaevli"
"Karakoyun"
"Karaman"
"Karameşe"
"Karesi"
"Karkın"
"Kayı"
"Kazancı"
"Keskiner"
"Kınık"
"Köktürk"
"Küçük"
"Lala"
"Manav"
"Mavi"
"Memlük"
"Müren"
"Orhun"
"Paşadan"
"Peker"
"Pirinçci"
"Salgur"
"Sarı"
"Soyupek"
"Sunal"
"Sungur"
"Şensoy"
"Tanrıkulu"
"Tanrıövdü"
"Taştekin"
"Teke"
"Tengritek"
"Tüger"
"Türker"
"Türkkuşu"
"Ulusoy"
"Uysal"
"Üçok"
"Ünal"
"Üstündağ"
"Varlıklı"
"Vural"
"Yanılmaz"
"Yaparlı"
"Yapıcı"
"Yazır"
"Yeşil"
"Yıldırım"
"Yörük"
"Yurttutan"
"Yücel"
"Yücesoy"
"Yükselen"
"Yüreğir"
"Yürekli"
"Yürükaslan"
"Zaimler"
"Zorlu"
DİNİ İSİMLERİ GENİŞLETME YOLU
1- Son olarak İslami isimleri değiştireceğiz. Maturudilik gibi mezhep fark etmeksizin hepsi isimleri aşağıdaki belgeden çekiyorlar diye biliyorum.
2- "game > common > religion > religions > 00_islam" açıyoruz.
3- "reserved_male_names" kısmını değiştiriyoruz. Kadınlarda din kısmından isim verilemiyor zaten.
reserved_male_names =
Abbas Adem Ahmet Ali Aziz Bünyamin Cüneyt Davut Elyesa Emir Enis Ferhat Furkan Hakim Harun Hüseyin İbrahim İshak İsmail İzzet Kemal Kenan Levent Mehmet Mikail Muammer Muhammet Murat Münir Mürsel Nejdat Peyami Reşat Semih Sinan Süleyman Taha Veysel Yahya Yusuf Zekeriya
Ben 1.14 sürümünde StrategyTürk yama ile oynuyorum. Kendim herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ancak tekrar hatırlatayım siz hata yaşayabilirsiniz o yüzden halihazırda oynadığınız bir save var ise dikkat ediniz.
İşte bu kadardı. Keşke Paradox daha zevkli isimlendirmeler yapsaydı. Yanlış hatırlamıyorsam topu topu 30 isim falan vardı ve seçtikleri isimlerde gazı kaçmış kola gibiydi.
Rehberi Steam sayfasından oylamak isterseniz:
CK3 Kişi + Hanedan İsimlerini Değiştirmek ve Genişletmek