Ben Wymond, şimdi bu yazıyı çalıştığım handa dar odamda konaklarken yazıyorum.Şimdi geçmişe bakıyorum ve çokça şeyi tekrardan hissediyorum.O eski duygularımı...
En baştan hatırlayayım, o doğduğum küçük ağaç kavuğunda bana seslenenlerden.Ağabeyimin sesi, beni çağırıyor ve her zaman benle oyun oynamak istiyor.
İyice hatırlıyorumda, aramızda öylesine büyük bir yaş farkı olmadığı için iyi geçinirdik.Kendisiyle sıkça birbirimize kızar, karşı karşıya gelirdik.O ise hep
büyü güçlerini kullanarak beni alt ederdi.Hatırlıyorumda, bir kez onu dövmeye çok yaklaşmıştım meğersem iluzyonuna tekme atıyormuşum.Yere kapaklanıverdim.
İşte, ağabeyim ile ilgili anılarım hep dövüş ve bir kaç basit eğlenceden ibaret.Annem kendisini bana zaman içerisine anlattı, ölmeden önce ise tüm hayatını.
Annem gençken, yerel hanlarda çalışan zamanında benim gibi bardmış.Çeşitli kasabalarda, gezgin bir şekilde şarkılarını ud eşliğinde çalar ve gelir elde edermiş.
İnsan şehirleri arasında, namı git-gide yayılmış.Sonunda ise, babamdan.Bir teklif gelmiş.Kendisi o zamanlar pekte tanınmayan, bizim yaşadığımız kabilenin lideriymiş.
Ölene kadarda liderlik görevini devam ettirdi, katı birisiydi.Bunun sebebinin, kabile içerisindeki hiyerarşi olduğunu tahmin etmek bana zor gelmiyor.Ağabeyimde aynı kendisi
gibiydi zaten.Kendileri evlendikten sonra ağabeyim Gerdald, başta doğmuş.Ben ikinci erkek olarak doğmuşum.Ağabeyim, babam öldükten sonra Kabile Konseyi tarafından seçildi.
Lider, olarak seçilmesiyle beraber verdiği ilk karar ise beni topraklarımdan yönetmekte hakkım olan topraktan sürgün etmek oldu.Hakkım olan topraklardan, vazgeçmeyeceğim.
Bunun için yaptığım ilk şey, bu kasabaya yerleşmek oldu fakat ailemden görmediğim şevkat ve karşılamayı insan ırkından..Bu kasabada gördüm ben.Bu yüzden, onlara olan
bağlılıklarımı unutamayacağım fakat güçlenmem gerekiyor.Dahada güçlenip, hakkım olanı elde etmem.Greenest'te kaldığım beşinci yılda bunları yazıyorumdum.
Bana gelen bir kervan teklifinden sonra, uzunca bir yolculuğa çıktım.Ardından, Greenest'e yakın bir konumda olan bir köyde konaklamak ve bir süreliğine durmak için
vardık.Sonra ise Greenest'e gittim fakat bir kasaba sakini yerine beni karşılayan ilk şey evlerden yükselen dumanlar oldu.Doğru görüyordum, bir ejderha saldırıyordu!