Pazartesi günkü etkinlikte 4 maç oynadık. Dolu dolu bir etkinlik günü oldu.
İlk maçta @
Euphrates @
Elefsar vs @
Onur34 @
Craetus eşleşmesi karşılaştı. Savaşın büyük çoğunluğu orta bayrakta geçti. Late gamede @
Euphrates Tiger tank çağırana kadar orta bayrakta dengeli bir savaş dönüyordu. Al-verler ile bayrağı bir kaybedip bir geri alıyorduk. @
Onur34 sürekli topçu ve anti-tank bataryası desteği sağlarken ben de içeriyi piyade ile dolduruyordum. @
Elefsar orta bayrağı gören, kendi taraflarındaki hakim tepelere topçular ve havan topları yerleştirerek bizi counterlamaya çalışsa da ufak bir BT-7 operasyonu düzenleyerek mevzileri yok ettim.
Orta bayrak.
Ayrıca yine @
Elefsar bizim boş bırakmamızdan faydalanarak bizim spawna kadar gözcü piyadeler sokmuş ve çağırdığımız tüm birlikleri gözlüyorlardı. Late gamede Tiger'ın gelmesi ile beraber üstünlük bizim aleyhimize olacak şekilde değişti. Maalesef bir Tiger'ı patlatmayı başaramadık ve sonumuzu getirdi. @
Noir'ın da gelmesi ile birlikte hızlıca bitmesi için bayrakları teslim ettik ve oyunu bitirdik. Gayet zevkli bir maçtı.
İkinci maçta @
Noir'ın gelmesi ile birlikte 5 kişi olduk. 3v2 atmak yerine lobiye gelen bir yabancını da katılımı ile 3v3 oynadık. @
Craetus @
Elefsar ve ash.ly vs @
Euphrates @
Noir @
Onur34 eşleşmesi karşılaştı. Bu maçta ben en sağ bayrakta @
Onur34'e karşı oynadım. @
Onur34 hızlı davranarak kendi bayrağına yerleştiği gibi kamyonla benim bayrağıma da hücum ederek büyük bir hata yaptı :) Hemen el bombaları ile püskürterek onun bayrağına piyadeler ile atağa kalktım. Hemen makineli tüfek yuvaları ve yeni piyadeler ile yanıt gecikmedi. Hemen peşinden de T-35 gelmişti sanırım. Normalde çok yaşamayacak bir tank için şanslı bir şekilde ne kadar vursak da infilak etmedi o tank. Yine de savaşın büyük kısmında devre dışı kaldı. @
Onur34 kendi bayrağında beni ara ara püskürtse de o bayrakta yenişemedik.
Orta bayrakta yabancı oyuncu ash.ly ile @
Noir savaşıyordu. Kendi cephemle ilgilenirken diğer bayraklarda neler yaşandığını çok takip edemesem de gördüğüm kadarı ile ash.ly @
Noir'a bir saniye bile rahat bir nefes aldırmamış. En sol bayrakta ise @
Elefsar ve @
Euphrates çatışıyordu. @
Elefsar ileri bayrağa hücum etmek ile görevliydi ve arada @
Euphrates'in tank ile yarma hareketlerine gereken yanıtı vaktinde veremese de maç boyunca ileri bayrakta baskıyı korumayı başardı görebildiğim kadarıyla. Güzel maçtı. @
Onur34 benle savaşmayı sevmese de karşılıklı denk düşüyoruz sık sık :)
Üçüncü maçta @
SatanistKesenKedi de katıldı. @
SatanistKesenKedi @
Elefsar @
Noir vs @
Euphrates @
Craetus @
Onur34 eşleşmesi karşılaştı. İkinci maçta oynadığımız aynı haritada oynadık ancak bu sefer gece vaktiydi. En sol bayrakta @
SatanistKesenKedi ile karşı karşıya düştük. İleri bayrağa hücum etmem gerekiyordu. Kendi bayrağıma bir kişi attıktan sonra kamyonla rakip bayrağa rushladım. Şanslıydım ki @
SatanistKesenKedi'nin birliklerinden önce gelip hızlıca makineli tüfekçiyi mevzilendirip çatışmaya önde başladım. Bayrağı temizleyip yerleşsem de çok uzaktan birlik getirmem gerekiyordu ve @
SatanistKesenKedi sürekli makineli tüfekçilerine fox hole kazdırarak mevziiyi kuşatıyordu. Sürekli kanlı çatışmalarla bayrak el değiştirse de ileri bayrakta ağırlığımı koruduğumu söyleyebilirim.
En sağ bayrakta @
Elefsar ile @
Onur34 karşı karşıya geldi. Scoreboarddan K/D'yi incelersek burada çok kanlı çatışmaların dönmediğini görebiliriz :)
Orta bayrakta ise @
Euphrates ile @
Noir karşı karşıya geldi. @
Euphrates orta bayrağı kontrol altına alınca sol tarafta bana da yardımı dokundu. Bu maç rakibe göz açtırmayarak bayrakların çoğuna yerleşip, hızlıca puanları topladığımız için çabuk bitti. Güzel maçtı.
Dördüncü ve son maçta ise @
SatanistKesenKedi @
Noir @
Craetus vs @
Elefsar @
Euphrates @
Onur34 eşleşmesi karşılaştı. En sol bayrakta yine @
Onur34 ile karşı karşıya geldim. Benim bayrağıma yine kamyonla rushladığı için önce bayrağımı almak için early oyunda hücuma kalkmak zorunda kaldım. Daha sonra mid gamein sonuna kadar hücum gelmese de late game başında o bayrakta çok fazla karşılıklı atağa çıktık.
Orta bayrağı başta @
Noir toplayıp yerleşebilse de @
Euphrates ve @
Elefsar rahat bırakmadı. Sürekli el değiştirdi orta bayrak. Bir ara desteğe tepeye giden T-34'üm maalesef hain bir anti-tank bombası pususunda devre dışı kaldı, bir daha da sıcak çatışma içinde tamir edip çıkaramadık oradan.
En sağ uzak bayrağa @
SatanistKesenKedi sağlam yüklendi. Sık sık ele geçirse de bizim spawndan oldukça uzak olduğu için lojistik sağlaması zor bir bayrakta çatışması zor, mid-late game civarında rakip iyice yerleşerek hücumları önledi. Zaten late gamede bir sağa ve bir sola gelen iki Tiger tankı ile haritayı iyice domine ettiler. @
Onur34'ün tankının paletini attırıp uçakla kafasına 250kg bomba atmamıza rağmen infilak etmedi, sadece devre dışı kaldı. Daha sonra tekrar tanklar ve top ile vurmak zorunda kaldım. @
Euphrates'in getirdi Tiger'ı ise ne yapsak da alamadık. Bu da sonumuzu getirdi. Uzun ve zevkli bir maçtı.
Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Elinize sağlık. Sıradaki oyun günü görüşürüz.