AAR: The Revenge of True Bear
Tarihte Perm isminin nereden geldiği bilinmez ama Perm Knyaz'ı Birinci Yermolay Velikopermsky'e göre bu çok da önemli değil. Şu an Moskova'da ki Büyük Dük'ün basit bir vassalıydı ama onu hem Rus Toprakları, hem Güney'de ki kafir göçebeler, hem de Doğu'nun bilinmezleri cezbediyordu. Knyaz gizli yollardan Litvanya Dükalığı ve Novgorod Cumhuriyeti ile anlaşmak istese dahi, Litvanya Dükalığı'nın Polonyalı Krallığı'nın kontrolüne geçmesi planlarını bozmuştu. Novgorod Cumhuriyeti ise 1457 itibari ile Moskova'dan büyük darbeler alarak bir çok şehrini Moskova'ya devretmişti. Moskava Grand Duke'ü ise Kazan'a saldırarak büyük topraklar almış, ve Perm şehrini asıl sahipleri olan bizlere vermişti.  Great Perm'ün fakir olduğunu bilen Knyaz, ilk başta başkentini büyük bir devlete yakışacak şekilde geliştirmeliydi.

Kniaz Birinci Yermolay Velikopermsky

0NrJ39.jpg

Geliştirilen Başkent Cherdyn

O9a4Y4.jpg

''Doğu'' dedi, Yermolay en yakın danışmanına, ''Doğu''. ''Yüce Tanrı'nın bize bahşettiği Ural topraklarımıza elbette ki minnetarız, ama neden devletimizi yüceltmeyelim ? Neden halkımız bu topraklarda kısılıp kalsın ? '' .''Bu elbette çok da kuvvetli olmayan ekonomimizi zorlayacaktır, ama umut ediyorum tüm Ural halkı bana minnettar olacaktır''

2 Nisan 1457 yılında, Yüce Kniaz Yermolay'ın teşviki ile Pelym bölgesine Ural'lı yerleşenler gönderildi.

2NPVZ0.jpg
[+] 1 üye sisisi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Annex mi attı lkasndlkandslk
euorpa_universalis_iv_signature_by_forev...9dpsup.jpg
Ara
(08-12-2015, 16:56)forgiven : Annex mi attı lkasndlkandslk

Yeniden deniyorum, bu sefer olacak :3

İlk denemesinde başarısız olan ve artık 66 yaşında olan Yarmolay umutsuzluğa kapılmıştı ki , haberci Polonya Krallığından haber getirmişti;

''Kniaz'ım, Polonya Kral'ı bizi destekleyeceğini söylüyor. Moskova'nın çok güçlendiğinden korkan Kral, değerli Great Perm halkı'na her türlü desteğinin olduğunu dile getirdi''

Bu haberle birlikte, yeniden 16 yaşına dönen Yarmolay, komutanlarına haber saldı ve 1491 yılında İkinci Bağımsızlık Savaşı başladı.

P6GXj9.jpg

Yarmolay artık The Great Perm'ün azametine kavuşmasını istiyordu, fakat güneyden haberciler kötü haber getirmişti.

''Kniaz'ım, kafir Nogaylılar savaş açtılar, sınır boylarında büyük tahribata neden oldular'' . Yüzü asılan Yarmolay, hem Moskova hem de kafir Nogaylılar ile savaşmanın zor olduğunun farkındaydı, artık Moskova ile barışın yollarını arayacaktı.

1D786j.jpg

''Altın'' dedi Yarmolay, ''Altın'', Başkırd bölgesini görünce. ''Bu bölge ne olursa olsun bizim kontrolümüzde olmalı. Moskova ile barış yaptık, artık tüm gücümüzü kafirlerin üstüne vermeliyiz''

q8y68B.jpg

Yarmolay'ın planları yeniden sekteye ugramıştı, haberci o kara haberi getirdi ;

''Kniaz'ım, kafir Özbekler, Nogay ile olan savaşımızı fırsat bilip saldırdılar'' . Yarmolay bu haber üzerine, son bir defa Başkırd bölgesine ve altınlarına baktı ama Nogay kafirleri ile barış yapmalıydı.

O9aY13.jpg

Yılların getirdiği yorgunluk sonunda Yarmolay'ı atalarına kavuşturmuştu. Tahta ise bir asil olan Semö geçmişti. Moskova'dan bağımsızlık kazanılmıştı, güneydeki kafirlerle de barış yapıldı. Perm halkı artık barış istiyordu. Borçlar ödenip ve koloniciliğe devam edilecekti artık.

aMNJqd.jpg

Polonya Krallığından haberciler gelmişti Semö'nün sarayına ''Kniaz'ım, Polonya Krallığı Kırım,Kazan ve Özbek kafirlerine savaş açtı, bizi de bekliyorlar''. Çok sinirlenmişti Semö ''Bu nasıl bir küstahlık, devletimizin borçları var, tüm genç Urallılar savaşlarda öldü, şimdi bu Polonya Kralı gibi durumun farkında olmayan birinin mi yanında yer alacağız ? '' dedi, fakat aklına batıda ki düşmanları Moskovalılar geldi, ne olursa olsun Polonya'ya muhtaç durumdaydı.

o8NPyQ.jpg
Ara
Kırımdan haberciler barış isteği göndermişti, Semö Polonya ile ilişkilerini zedeleyecek olsa da kabul etmek zorundaydı, çünkü anlaşma çok cazipti.

LgRP11.jpg
Ara
Başkırt bölgesi her zaman Perm düklerinin istediği bir bölge olmuştur. Tanrı'nın bize bahşettiği Ural bölgesi her ne kadar ormanlarla, sularla ve bizi doyuran av hayvanları ile dolu olsa da Başkırt bölgesinde ki Altın madeni kadar ordumuzu beslemek açısından değerli değildir. Önce Moskova, daha sonra Kazan'ın Nogay kafirlerine saldırmasını fırsat bilen Dük Semö, 1516 yılında Başkırt'ın fethi savaşını başlattı.

P623L8.jpg

Nogay seferinden zaferle çıktıktan sonra Dük Semö'nün huzuruna gelen bu halk Sibirlilerdi. ''Sayın Dük, bizi Nogay zulmünden kurtardın, sana minnettarız ama biz kendi bölgelerimizi yönetmek isteriz. Bizi vassalınız olarak görürseniz okumuz ve yayımızla yanındayız.'' Danışmanlarına danışan Dük, Sibir halkının Özbek kafirlerinin bölgelerinde sayıca çok olduğunu ve haklarının olduğunu görünce onları vassalı yapmanın daha doğru olacağına karar verdi.

4qWY1A.jpg

Erken yaşta vefat eden Dük Semö, tahta oğlu Mikhail'i veliaht olarak göstermişti. Buna karşı çıkan Dük'ün kardeşi 20000 kişilik bir ordu ile başkent'i kuşatma altına aldı. Yapılan Cherydn,Kudymkar ve Viatka savaşlarından sonra Dük'ün kardeşi imha edildi. Hem bunu, hem Perm'ün hem de Polonya'nın asker kıtlığını fırsat bilen kafir Özbekler İkinci Perm Seferlerini başlattılar.

nm9G21.jpg
Ara
Özbek kafirlerinin İkinci Perm Seferleri hiç istedikleri gibi gitmedi. Müttefikleri Kazan, Urallar'ın kadim toprakları olan Perm ve Udmurtia'yi kaybetti ve tüm Urallılar tek bayrak altında toplanmış oldu. Özbek kafirleri Sibir topraklarının yanı sıra, Urallılar'ın kuzenleri olan Ostyak topraklarının da büyük bölümünü kaybetti. Bu savaşlardan muzaffer çıkan ve hazineyi dolruran Mikhail, artık gözünü Batı'ya, Rus topraklarına dikmişti.

B6W9jj.jpg

Doğu'da kafirleri hizaya sokan Mikhail, artık gözünü Batı'ya dikmişti. Zengin Rus toprakları ve ticareti The Great Perm'ün kontrolüne geçmeliydi. 1544 yılında Büyük Rus Savaşı başlamıştı artık.

5mEogM.jpg
Ara
@GaulTurk bunu beğendi.
G0kMNN.png
Ara
Zayıflayan Moskova, bunun sonuçta kendi asil sınıfına yalvararak asker istedi. Asiller ise sadece bir takım ayrıcalıklar karşılığında bunu kabul ettiler. Bu ayrıcalıklar ve Moskova Dükü'nün basiretsizliğinden dolayı The Great Perm belli toprakları iddia etme hakkına kavuştu.

D6WE9o.jpg
Ara
Neden her şehirden 2 defa yazıyor?
G0kMNN.png
Ara
Wow dedim.
(09-12-2015, 14:12)GaulTurk : Neden her şehirden 2 defa yazıyor?

Valla bilmiyorum hacı, bug herhalde, çünkü o bölgeleri önceden claimlemiştim zaten.

Ülkesinin sınırlarını ve komşularını bilmeyen Dük Mikhail, tüm yurdunda ferman yayınlayarak hem bir kaşif, hem de haritacı istiyordu. Aradan geçen yıllardan sonra bu haritacı, bize diyarlarımızın sınırlarını ve ötede ki devletlerin haritalarını getirdi.

P625g9.jpg
Ara
Doğu'da ve Batı'da işgallerden sonra, Ryukyu devletinin ültimatomu doğrusu Kniaginia'yi şaşırtmıştı.

Ng8lng.jpg
Ara
Warning yedin sandım oyunu kapat diyecektim :Cry
G0kMNN.png
Ara
The Great Perm

o8qjzR.jpg
Ara
Sibiryayı ve Rusyayı tamamen kontrolüne alan Çar Matvey, artık gözünü İskandinavya ve Yeni Dünya'ya dikmişti.

j1r9yn.jpg
[+] 2 üye sisisi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(09-12-2015, 14:15)Duman : Wow dedim.
G0kMNN.png
Ara
28fd538394902f0e383b05e4189ef1b9.png
v5jjo8.gif
[+] 1 üye Snyk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Perm halkının çok uzaktan akrabaları sayılan Alaskalılar, Çar'ın huzuruna çıkıp '' Sayın Çar, Osmanlılar sizin kadim topraklarınızdan sayılan Alaska'yı kolonize ediyorlar'' . Bunun üzerine düşünceli olan Çar, başka çarenin kalmadığının farkındaydı. Osmanlılar güçlüydüler ama Urallılar, Alaska'yı Osmanlıya vermemeliydi. Bunun üzerine Birinci Perm-Osmanlı Savaşı başladı.

zlLjp4.jpg

nmpQoR.jpg

j1pqPL.jpg
Ara
Harbiden Osmanlı Alaska'yı kolonize mi ediyordu? :Cry
G0kMNN.png
Ara
Şu an Ottoman Mexico, Australia filan var :3
Ara

Konuyu Okuyanlar: 6 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.