İleti Sayısı: 343
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
Arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soru var, reklamlar artık beni bunaltma seviyesine erişti.
Lakin AdBlock kullanırsam da reklamdan para kazanan insanlarım ekmeğine zarar verip haklarına girebilme ihtimali düşüncem var.
Yorumlarınızı bekliyorum, kafam karışık.
•
İleti Sayısı: 131
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
1
para kazanmasını istediğin insanlar için kapatabilir öyle izleyebilirsin.
•
İleti Sayısı: 602
Imperium:
8
İnsanlar emek harcıyor, video yapıyor, makale yazıyorlar vs. fakat reklam görmek zorunda değiliz. Ben adblock kullanıyorum fakat gerçekten destek vermek istediğim insana özelden ulaşıp destek olmaya çalışıyorum. Zaten reklamdan elde edeceği gelirin (1kişi üzerinden) kat ve kat fazlasını veriyorsun bu vesile ile.
•
İleti Sayısı: 2,160
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
28
22-07-2019, 10:03
(Son Düzenleme: 22-07-2019, 10:04, Düzenleyen: Lothebork.)
AdBlock bazı reklamcılarla anlaşıyormuş falan diye duymuştum. uBlock daha iyi. Reklam çıkmasını istediğin sitelerde kapatma butonuna tıklayınca o sitelerde reklam çıkmasına izin verebilirsin. Sonuç olarak binlerce kişi izleyip reklamı o kişiye para kazandırıyor, bir kişi izlemedi diye adam iflas edecek değil.
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
Televizyonda nasıl izlemek istemediğimde kanalı değiştirebiliyorsam internette de reklamı izlemek gibi bir zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Hak geçme muhabbetini de yol kenarındaki bir kemancıyı para vermeden dinlemeye benzetiyorum. Bunu para karşılığı yapmıyorlar. Reklam işin cabası. İster kapatırım, ister alta alırım, ister sesini kısarım, ister atlarım, ister engellerim. Reklam izlemek gibi bir mecburiyetimiz yok.
Kaldı ki 4 dakikalık müzik klibine 2 tane reklam koymak veya 10 dakikalık (o da gelir elde etmek için en az 10 dakika sınırı olduğu için) bir videoya 3-4 tane reklam koymak akıl işi değil. Her şeyin bir üslubu olur.
Sic Parvis Magna
İleti Sayısı: 1,154
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
3
Bazı haber siteleri ise şimdi isim vermeyim adlock gibi reklam engelleyiciler açık olunca size siteyi göstermiyor üstüne "biz emek harcıyoruz, ekmeğimize saygı" gibi salak saçma yazılar yazıyorlar. Kimse sana site açmak zorundasın demedi ve kimse reklam görmek zorunda değil. Mobilden youtube giriyorum azen 20 saniyelik videolar oluyor açmak istiyorum reklam çıkıyor 30 saniye...