27-07-2024, 08:46
Retold'dan ilk izlenimleri ve yorumları bu konu altında paylaşalım.
Anket Başlığı: Beğendiniz mi? Bu ankette oy kullanmak için yeterli yetkiye sahip değilsiniz. |
|||
Beğendim |
|
9 | 81.82% |
Beğenmedim |
|
2 | 18.18% |
Katılımcı sayısı: | 11 | 100% |
Bu ankete daha fazla oy kullanamazsınız. | [Anket Sonuçlarını Göster] |
Age of Mythology Retold - İlk İzlenimleriniz
|
27-07-2024, 08:46
Retold'dan ilk izlenimleri ve yorumları bu konu altında paylaşalım.
27-07-2024, 08:48
Düzen:
Kaos: Kaynaklar için ekranın tepesine bakmak kadar problematik bir hareket de yok.
27-07-2024, 10:24
(27-07-2024, 08:48)Duman : Kaynaklar için ekranın tepesine bakmak kadar problematik bir hareket de yok. O ayarlardan değiştirilebiliyor.
27-07-2024, 13:46
Minimalist ikonlar
27-07-2024, 19:06
Gelecek vadediyor. AOM eski haliyle kaliteli bir oyundu, gördüğüm kadarıyla oynanış ile ilgili değişiklikler mevcut. Favor biriktirip tekrar God Power kullanmak, çağ atlarken Villager recruitment'ın devam etmesi, Medusa'nın taş etme özelliğinin düşmanı öldürmeyip stunlaması gibi yenilikler eklemişler. Eski oyuna çok alıştığımız için UI ve grafiklere alışmakta zorlanacağız gibi ama şöyle baştan sona campaign'i bi kere bitirdik mi, yeni olan herşeye alışırız diye düşünüyorum. UI konusunda belki modlarla falan toparlama yapılabilir.
28-08-2024, 14:32
Dün ilk beş hikaye bölümünü oynadım. Şu ana kadar oynadığım haritaların hepsinde küçüklü büyüklü değişiklikler yapılmıştı, tahminim her haritada böyle değişiklikler yapılmış olması. Bu değişiklikler haritanın kendisinden, düşmanların konumuna, oradan tutun başladığınız ve sahip olabildiğiniz birimlere kadar oldukça fark edebiliyor.
29-08-2024, 13:48
Hikayeden ilerlediğim için şu an sadece Yunanları deneyebildim, ancak mitolojik birimlerin gücünde ciddi bir artış var. Oyun gerçekten Mitoloji oyunu olduğunu hissettirmeye başladı. Bununla birlikte hero'ların da özel saldırıları güçlenmiş ama bu hikaye moduna özel bir şey gibi, normal oyunlarda maalesef Arkantos, Ajax, Amanra vs oynayamıyoruz. Eklenilebilir miydi, belki de evet.
30-08-2024, 01:15
Hikayenin Yunan kısmını bitirdim ve Mısır kısmının ilk bölümünü oynadım. Geldiğim yere kadar konuşmam gerekirse yukarıda saydıklarımdan sonra pek fazla değişiklik gözüme çarpmadı, Yunan kısmının son bölümü olan Erebus bölümlerinin ilkinde koçbaşını yıkmak çok daha kolay olmuş ve bölüm kısalmış gibi geldi, Gargarensis'e desteğe gelen birim sayısı hem daha az hem de bir sürü işçi tamir için gelmiyor. Onun dışında Poseidon bize yamuk yaptıktan sonra Zeus'a taparak çıktığımız bölüm ise yine çok kolay geldi. Hatta ben sonlara doğru iyice zorlayacak diye düşündüğümden tanrı güçlerini saklamıştım, lakin öyle bir durum yaşanmadı elimde kaldı hepsi, hayaletlerin de çoğunu bu yüzden kullanmamıştım. Mısırın ilk bölümünde bazı değişiklikler var. Düşmanın gelmek için kullandığı yol hem daha uzun hem de tüm yolu görebiliyoruz ve duvar inşa edilemiyor. Askerler ve kulelerle savunma yapmanız gerekiyor lakin yığınla düşman geldiğini pek görmedim, eskiden sanki aynı anda daha fazla yerden düşman geliyordu.
Onun dışında hikaye olmayan sınırlı oyun deneyimim 1 el Kronos ve 1 el Freyr şeklinde. İkisinde de yaşanan belli şartlardan ötürü yeterince deneyim elde edemedim ama genel fikirlerim olarak, Kronos'un çağ başına bir yerine iki mitolojik birim alması çok hoş olmuş. Freyr'de ise anlamlandıramadığım bir hissiyat var ama tam emin değilim.
06-09-2024, 14:30
(Son Düzenleme: 06-09-2024, 14:33, Düzenleyen: turkish lokum. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Hikayeyi oynamadım ama birkaç oyun açıp baktım. Açıkçası oyun ilk oyunun remastered hali mi yoksa tamamen ayrı bir oyun mu emin değilim. AOM 2 demek için yeterince değişiklik yok fakat ilk oyundan oldukça farklı bir yere evrileceği de kesin özellikle gelmesi muhtemel yeni tanrılar ve uluslar ile. Görsel olarak tatmin ediyor genel olarak. Fakat yeni arayüze ve kontrollere alışmak biraz zaman alacak. İkonları, minimapi ve arayüzü orjinal haline benzer hale getirmek için bir mod olursa güzel olur kullanırım. Yapılan ufak tefek değişikliklerin çoğu güzel duruyor. Favori ulusum olan Mısır oldukça hoşuma gitti. Yeni favor ve godpower sistemi kesinlikle harika ve eksikliğini çektiğim bir sistemdi. Kısacası şu an için iyi ve gelecek vadediyor bence. Beni heyecanlandıran ilerideki potansiyeli.
Edit. Yazmayı unuttum, önceki oyundaki yapay zekanın stratejisini ayarlama kısmı epey basitleştirilmiş sadece agresif ve defansif var. Önceki oyunda ben diğer seçenekleri de epey kullanıyordum bu biraz eksikliğini hissettiğim bir şey olacak gibi. |
|