İleti Sayısı: 26,429
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
14-06-2016, 14:31
(Son Düzenleme: 15-01-2017, 19:23, Düzenleyen: Duman.)
God of War Serisi Türkçe Bilgi ve Ekran Görüntüleri
God of War serisiyle ilgili iletiler ve bilgiler burada.
•
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 784
Imperium:
10
20 Nisan 2018'de çıkıyor:
•
İleti Sayısı: 8,123
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
71
20-04-2018, 13:33
(Son Düzenleme: 20-04-2018, 13:34, Düzenleyen: reddga.)
God of War için en iyi PS4 exclusive olacağı söyleniyor.
Metacritic'den 95 almış: http://www.metacritic.com/game/playstation-4/god-of-war
•
Imperium:
139
Yayınlarını izliyorum bir süredir, oldukça beğendim ancak serinin önceki oyunlarından çok farklı geldi bana.
•
İleti Sayısı: 398
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Seriyi hiç bitirmemiş biriyim. Hatırladığım sadece 1 'inci oyunu yarım saat falan oynamıştım onda da bırakmıştım. Ne var bu oyunda bu kadar diyordum ama bu son oyun çok hoşuma gitti. İlerde ps alınca ilk bitirmek istediğim serilerden biri.
•
Imperium:
139
25-04-2018, 17:12
(Son Düzenleme: 25-04-2018, 17:23, Düzenleyen: Duman.)
God of War 3 ve Ascension'u PS3'te oynamıştım, geçtiğimiz günlerde çeşitli God of War lets playleri ve onun üstüne 8 saatlik God of War "movie" izledikten sonra eski oyunlara dönüş yaptım Youtube'da. Bu iletide bu yeni oyuna dair görüşlerimi yazacağım.
İlk olarak yeni çıkan God of War iyi bir oyun, kaliteli bir oyun, derin bir oyun ancak bu oyunun olmadığı bir şey var, o da "God of War" oyunu olmak. Eski God of War oyunlarıyla bu yeni çıkan oyunun çok nadir ortak özellikleri var bunlardan biri storyline itibariyle tanrılara karşı gelen bir kahramanımız olması, ikincisi de dövüşlerde brutal bir şekilde kafa göz yararak canavarı öldürme kısmı. Örneğin eski God of War oyunlarında devasa tanrılar olurdu, bu tanrılarla olan karşılaşmalarımızın hepsinde final kısmı, en kanlı olan kısım gameplay'e dahil edilirdi yani adamın boynunu kıracaksak biz kırardık. Bu God of War'da böyle bir durum da yok, örneğin Baldr oyun genelinde yanılmıyorsam 2 kere ölüyor, ikisi de cinematic bir şekilde ölüyor biz oturup izliyoruz. Hikayeye gelelim, hikayede benim farkettiğim şey karakterimizin yani Kratos'un esasen hikayeden müthiş soyutlaşmış olması. Hikayede Kratos'un çocuğuyla olan çok nadir konuşmaları haricinde Kratos'a dair hiçbir şey yok. Ufak bir gemide Athena'nın görünmesi var, bunun dışında bu oyundan Kratos'u al de ki Ragnarr diye bir kahramanımız var, karısı öldü küllerini 9 diyarın en yüksek tepesine götürecek, hikayede hiçbir şey değişmez. Kratos'un bu oyuna hikaye olarak kattığı hiçbir şey yok.
God of War oyunlarının tamamında Kratos hikayenin ana figürüdür, Kratos'un başına gelen şeyler, Kratos'un intikamı, Kratos'un hırsı oyunun hikayesidir. Bu oyunda Kratos yok. Oyunun başında sana hadi bakalım karakterini yarat isim gir deseler, sonra da "karın öldü küllerini dağa götürmen lazım" deseler oyunda hiçbir şey değişmeyecek. Kratos'un oğluyla olan diyalogları hikayede hiçbir anlam ifade etmiyor, sadece Kratos'a bir "insansılık" aşılanmaya çalışılmış ama bunun da pek bir anlamı yok hikaye içerisinde.
Hikayeden bahsediyorken hikayenin müthiş alakasızlığına değinmemek olmaz. Kratos geçtiğimiz oyunlarda dünyayı falan yokeden bir adam normalde ama nasıl oluyorsa İskandinav topraklarına bir şey olmamış gidecek başka da yer yokmuş gibi koca Yunan pantheonunu ve muhtemelen Yunan topraklarını ortadan kaldırdıktan sonra İskandinavyaya gitmiş. Hikayede birçok şey çok zorlama, zorlama şeylerden bir tanesi Kratos'un oğlunun abuk triplerini (ve ileride Loki çıkmasını) meşrulaştırmak için Kratos'u "tanrı" yapmaları. Kratos ilk oyunun sonunda tanrı oluyor ancak sonrasında tanrılığı alınıyor. Sonra açığa çıkıyor ki esasen Kratos Zeus'un oğlu yani yarı tanrı, bu da Atreus'u "çeyrek tanrı" yapıyor. Mitoloji düzeninde demigodlar bile tanrı sayılmıyorken Atreus'un tanrı olması müthiş bir plot armordan ibaret.
Şimdi gelelim işin mitolojik yönüne, diğer oyunlara baktığımızda farkedilen şey oyunun yapımcılarının bu sefer tanrıları çok hızlı harcamak istememesi. İskandinav mitolojisinde çok sayıda tanrı var ama yanılmıyorsam bu oyunda sadece Baldr, Freya ve Thor'un oğullarını görüyoruz. Bu da bu esnada "Bragi nerede? tüm bunlar olurken Heimdall nerede? Hadi Tyr'i öldürmüşler Njörd nerede? Forseti nerede? Oyunda "Helheim"a gittiler ama Hel yok bu nasıl iş" dedirtiyor.
Gelelim gameplay yönüne işin. Oyunda çocuk karakteri gerekli göstermek için gameplayi manipule etmişler, Kratos'un çıkamadığı - çocuğun çıkıp ne hikmetse her zaman orada olan zincirler vs tamamen "bak bu çocuğu boşuna koymadık" demek için. Bunun yanı sıra oyunun puzzle'larını yeterli bulmadım, rune'lara balta fırlatıp sandık açmaktan ibaret. Bosslarını yeterli bulmadım demeyeceğim oyunda boss yok, bu oyundakiler boss ise eski oyundakiler ne bilmiyorum. Oyunda farkettiğim bir diğer unsur ise eski oyunları oynayanlar bilir Kratos oyun içerisinde geçtiği bir yerden oyunun yapısı itibariyle bir daha geçmez, o stage'i artık geçmişsindir yapman gerektiğini yapmışsındır. Bu oyunda o yok, bu oyunda aynı nehrin etrafından kayıkla 250 kere geçiyorsun ve bu durum farklı şeyleri gerektiriyor, ancak oyun bu gereklilikleri karşılayamadığı için bazı sorunlar ortaya çıkıyor bu sorunlardan birisi oyunun canlı hissettirmemesi. Evet dünya kıyamete doğru yol alıyor etrafta yaratıklar ruhlar vs var ancak bu "her an gezilebilir" dünya canlı hissettirmiyor. İlk başta bir geyik avlıyoruz ondan sonra oyunda geyik gören var mı? Oyun boyunca silahlarımızı zırhımızı yaptırdığımız 2 cüce, sanki sadece bize satış yapıyor gibi görünüyor bu adamlar niye her diyarda market açmış etrafta kimse yok ki. Sanki o dünyada sadece Kratos, tanrılar, 2 cüce ve canavarlar var. Eski formülde yani Kratos'un geçtiği yerden bir daha geçmemesinde bu durum sırıtmıyorken, bu istediğin zaman istediğin yerde gez formülünde bu durum felaket sırıtıyor.
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Spoiler yememek için hiç bir yerden izlemedim, mümkün mertebe yorumlarını da okumamaya çalışıyorum ama idollerimin dediğine göre çok müthiş manyak süper bi oyunmuş. PS4'ün en çok satan oyunu olmasının yanı sıra PS4'ün de satışlarını coşturduğu söyleniyor.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 5,903
Imperium:
37
25-04-2018, 17:27
(Son Düzenleme: 25-04-2018, 17:28, Düzenleyen: Voidian.)
(25-04-2018, 17:19)altnkurt : Spoiler yememek için hiç bir yerden izlemedim, mümkün mertebe yorumlarını da okumamaya çalışıyorum ama idollerimin dediğine göre çok müthiş manyak süper bi oyunmuş. PS4'ün en çok satan oyunu olmasının yanı sıra PS4'ün de satışlarını coşturduğu söyleniyor.
İdollerinden pintipandanın iddiası doğru çıktı ve Dost Kayaoğlu bile oyunu beğendi
https://twitter.com/pintipanda/status/98...3558925313
Dost Kayaoğlu bile beğendiyse güzeldir :D
Aşağıdaki 1 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• altnkurt
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
Yalnız ben Dost Kayaoğlu'nun beğeneceğini sanmıyordum. Adam her şeye bi bahane buluyodu. Tebrik ettim.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 914
Imperium:
1
Bana biraz dalga geçiyomuş gibi geldi ya neyse.
Kendi yorumumu söyleyeyim oyun güzel ama özellikle boss savaşları eski epikliğini kaybetmiş gibi geldi.
•
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
23-11-2020, 10:00
(Son Düzenleme: 23-11-2020, 10:04, Düzenleyen: cemal.)
Kratos Dayı
Keşke hiç denk gelmeseydim
Konuya gelmişken ps5 4k60fps oynanabiliyor
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• altnkurt
İleti Sayısı: 2,479
Imperium:
47
25-06-2021, 23:55
(Son Düzenleme: 25-06-2021, 23:58, Düzenleyen: Sezar.)
Ilk defa God of War serisinden bir oyunu oynadigim icin hikayeye bayagi bir yabanciyim. O yuzden diger oyunlarda olan hikaye ile mantik butunlugune yorum yapamayacagim. Ama gordugum kadariyla hikayesi bence orta ama iyi- mukemmel seviyesinde degil. Zaten oyun hikayesinden ziyade combat kismiyla one cikiyor. Combati fazla oyun oynamadim ama gordugum en iyi kombat. Giyilen zirh/silah ve onlara eklenen seyler ile bile acayip bir customisation sunuyor. Ben sahsen orta zorlukta oynamama ragmen oyun cok kolay gelmedi, zaman zaman zorladigi kisimlar olmuyor degil.
Dunyasinda gezmek ve kesif yapmak bana cok keyifli geldi acikcasi. Yan gorevler kelimenin tam anlamiyla olmus. Oyunun ilk 6 saati neredeyse lineer bir bicimde ilerledi hatta oyunu ilk oynadigimda bu oyun acik dunya degil miydi diye sasirmistim. Diger acik dunya oyunlarinda oldugu gibi baymamis ve dengeyi guzel ayarlamislar. Benzer bir lineer/acik dunya dengesini en son Metro:Exodus ta gormustum.
Oyunda fazla bir loot yok bu da arti yani bence ama bir suru sandik var. Yine de loota tercih ederim. Tek basina bu oyun icin bile playstation alinabilir. Bundan once Horizon oynamistim ayni cumleyi orada da kullanmistim. Horizon ile kiyaslarsam, onun hikayesi daha iyi ama combati kotuydu ve bayagi bir loot yapiyorduk. Ama hikayesi gercek anlamda muazzamdi.
Hala daha yaklasik 20 saat oynadim sayilir, oyunu bitirince ek ileti girebilirim.
Aşağıdaki 1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
26-06-2021, 11:18
(Son Düzenleme: 26-06-2021, 11:30, Düzenleyen: cemal.)
(25-06-2021, 23:55)Sezar : Hala daha yaklasik 20 saat oynadim sayilir, oyunu bitirince ek ileti girebilirim.
Valkry'lere oyunda iyice ilerlemeden bulaşmamanı tavsiye ederim
edit gelmişken bende bi analiz patlatayım
Ana hikayesi dümdüz ilerliyor ama bu bitince oyun bitmiyor ateş ve sisler altındaki diyarda dahada kasabiliyorsun karakterini o yönde tasarlanmışlar. Valkyrler ise ultimate bosslar ana hikayedekinden daha iyiler.
Baba-oğul hikayesi olarak sinematik deneyim olarak güzel bir oyun öyle aşırı iyi değil ama iletmek istediği duyguları gösteriyor.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Sezar
İleti Sayısı: 524
Imperium:
0
İleti Sayısı: 2,263
Imperium:
47
Steam sayfasına göre Türkçe dublaj var, Kratos'un sesini ve "boy" seslenişini nasıl çevirdiklerini merak ediyorum. Kratos'un tonunda "evlat" demek garip gelir bence.
•
İleti Sayısı: 5,903
Imperium:
37
20-10-2021, 20:12
(Son Düzenleme: 20-10-2021, 20:12, Düzenleyen: Voidian.)
Sonradan mı güncellediler bilmiyorum ama şuan baktığımda Türkçe seslerde tik yok. Zaten PS'te çıkarken Türkçe dublaj yokken PC'ye gelirken dublajlı gelmesi garip olurdu.
•
İleti Sayısı: 609
Imperium:
1
•
İleti Sayısı: 2,479
Imperium:
47
Exclusiveciler üzgün
Kadere bak, tam ps5 aldım, horizon geldi, god of war geldi, uncharted geliyor.
•
|