Aksiyon: Street Fighter 6
header_alt_assets_10.jpg?t=1716356312

Geliştirici: CAPCOM
Yayımcı: CAPCOM
Çıkış Tarihi: 2 Haziran 2023

Street Fighter 6, 1987'den beri varlığını sürdüren 2 boyutlu dövüş oyunu serisinin en yeni oyunudur.

Görsel

Görsel
Görsel

Görsel
Görsel
IbnE9P2.gif
Ara
Logo çok dandik gibi geldi bana.
WhaW8Am.gif
[+] 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
WhaW8Am.gif
Ara
WhaW8Am.gif
Ara
WhaW8Am.gif
Ara
WhaW8Am.gif
Ara
Görsel

Akuma çıktı. Bugün oyun çıkışından beri en yüksek oyuncu sayısına ulaşmış, çıkışındaki oyuncu sayısını da kıl payıyla geçememiş.
IbnE9P2.gif
Ara
WhaW8Am.gif
[+] 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Microsoft Store'daki fiyatını görünce gaza geldim aldım, sadece xbox içinmiş o. Allah'tan iadeyi kabul ettiler.
Ara

Tahminimden çok daha iyi olmuş. Normalde grappler oynamayı sevmem ama o "Hayde bre!" için bile denenir.

Yalnız tüm karakterler hamlelerin Türkçe çevirilerini söylerken Rashid'in Türkçe aksanlı bir İngilizceyle bağırması tuhaf omuş.
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Ben de hafta sonu demosunu oynadım, bayıldım. Gerçekten şahane olmuş, ilk indirimde alacağım gibi. Epic ya da Microsoft dtore'da göremedim, sanırım pc içi yalnızca Steam'de var.
Ara
Modern bir dövüş oyununun nasıl olacağına dair fevkalade bir örnek teşkil ederken derinliğinden en ufak taviz vermemiş. Zamanına göre fazla cüretkâr olan (3 boyutlu dövüş oyunlarının revaçta olduğu bir dönemde sen git 2 boyutta ısrar et, üstüne üstlük klasik karakter kadrosunu 2 kişi harici tamamen çöpe atıp yepyeni yüzler kullanıp tanınırlık faktörünü iyice kenara it) ve tutunamayan Street Fighter 3'ün mirasını bu defa doğru zamanda ve doğru şekilde devam ettirdiği ortada. Ses dizaynı, grafikler... Bir Street Fighter oyunu 1987'deki ilk oyundan beri tarzını oturtma hususunda çektiği büyüme sancılarını nihayet geride bırakmış gibi duruyor. "Street" Fighter dediğin işte böyle olur.

SF4'ün 3 boyutlu grafiklere isabetli bir geçiş noktası olduğunu düşünüyordum, SF5'te ise maalesef bu konuda gerisin geri gidilmişti. SF6 bu gidişatı tersine çevirip bizi spagetti saçlı Ken'den kurtarmış ve gerçekçilik ile stilize görseller arasındaki dengeyi yakalamayı başarmış. Yalnız şunu da söylemeliyim ki menü havalı görünüyor filan ama tam bir felaket, SF5'in bir şeye benzemeyen arayüzünde neyin nerede olduğu bulunabiliyordu en azından. Hele Ranked maç oynamak için maruz kalınan arayüz etkileşimi var ki akıllara zarar.
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

24 Eylül'de çıkıyor.
IbnE9P2.gif
Ara
4 milyon satmış. Capcom bu defa turnayı gözünden vurdu.

https://store.steampowered.com/news/app/...3460059362
IbnE9P2.gif
Ara
Görsel

Arcade makineleri varmış, bu devirde hâlen bunu görebiliyor olmak enteresan.
IbnE9P2.gif
Ara

Terry çıktı, bunun şerefine oyun %50 indirimle $22,49.
IbnE9P2.gif
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.