Altına Hücum
Vorteks Krallığı
Görsel

Vortkes Krallığı barışçıl ve özgür bir krallıktır. Kışla kurarken ya da iç işlerimiz ile ilgilenirken diğer ülkelere hesap verecek değiliz. Kaldı ki kışla kurmamızın sebebi, madenlerin etrafında yaşayan halkların huzursuzluk çıkartmasından kaynaklanmaktadır. Önlem amaçlıdır. Vorteks Krallığına saldırmayı düşünmeyen kimseler boşuna endişe etmesinler. Tabii aklınızda başka planlar varsa korkabilirsiniz.
76561198034761601.png
Ara
Olur Subutay Bey. Lejyonlar için yeterli asker olduğu anda başlayabiliriz
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
Ara
Siz Romalılar ne diyordunuz dur? Eee tamam buldum; Ave.
Ara
Katılıyorum.
giphy.gif
Ara
Yedinci Tur :Yerlilerden beklenilen şeyler yaşanmaya başladı. Altın madenlerine belirsiz aralıklarla saldırılar düzenleniyor, köyler atlı yerliler tarafından yağmalanıyor ve köylüler öldürülüyor. Bu kaostan ve yerli saldırılarından kaçan bazı yerleşimciler korsanların önderliğinde kendi ada devletçiklerini kurdular.

Bu ada devletçiğinin bu kadar hızlıca nâm salmasının ve adada gündem haline gelmesinin ana sebebi yerlilerin saldırısı olsa da, daha büyük bir etken halkın devletlerine güvenmemesi idi. Korsan adasının nüfusunun %20'si KHC, %15'i Vorteks, %35'i de Atakan göçmeni. Adanın geri kalan nüfusu korsanlardan ve kölelerden oluşuyor.

unknown.png

@korkusalan, Atakanlılar -  267 altın, 207 altın gelir, 580 insan gücü, 140 insan gücü geliri, 14 altıgen, 4 tarla, 2 demir madeni, 1 altın madeni - 10%- gelir
1 Süvari kışlası, 1 okçu kışlası, 4 süvari, 2 okçu, 50 insan gücü gideri
Türk kültürü - Mızraklı ve Süvari, Monarşi

@littleiskender, Kiralık Plebler - 267 altın, 256 altın gelir, 580 insan gücü, 130 insan gücü geliri, 13 altıgen, 4 altın madeni, 2 tarla - 10%- gelir
Kılıçlı ve Mızraklı kültürü, Kiralık Ordu

@Takeda Akane, Erlik Han'ın Takipçileri - 598 altın, 338 altın gelir, 2050 insan gücü, 500 insan gücü geliri, 62 altıgen, 6 demir madeni, 2 altın madeni, 2 tarla - 5%- gelir
Moğol Kültürü - Atlı ve Okçu, Horda

@Craetus, Vorteks Krallığı - 517 altın, 517 altın gelir, 970 insan gücü, 500 insan gücü geliri, 22 altıgen, 3 demir madeni, 6 altın madeni, 6 tarla, 14 ev - 5%- gelir
1 mızraklı kışlası, 1 süvari kışlası, 1 kılıçlı kışlası, 2 mızraklı asker, 2 atlı asker, 1 kılıçlı asker, 80 insan gücü gideri
Fransız Kültürü - Anti Süvari ve Atlı, Monarşi

@Onur34, Kanarya Halk Cumhuriyeti - 529 altın, 460 altın gelir, 930 insan gücü, 330 insan gücü geliri, 13 altıgen, 6 altın madeni, 2 demir madeni 2 tarla, 10 ev - 5%- gelir
1 kılıçlı kışlası, 2 mızraklı kışlası, 1 okçu kışlası, 3 kılıçlı asker, 4 mızraklı asker, 2 okçu asker, 100 insan gücü gideri
Macar Kültürü - Okçu ve Anti Süvari, Oligarşi

@Dreamerscream, Uçan Çete - 300 altın, 45 altın gelir, 500 insan gücü, 50 insan gücü geliri, 2 tarla, 5 altıgen
Korsan, Kılıçlı ve Anti Süvari.

Eğer bir yanlış veya eksik bulunuyorsa kendi turunuzda düzeltip belirtebilirsiniz. Turlar ilerledikçe hesaplama veya yazım yanlışları gerçekleşebilir, anlayışınız için teşekkürler.
Space-Background.gif
Ara
(@Yasin Ahmet Yerli saldırılarını durdurmak adına yerlilerle antlaşma yapmak mümkün mü? Mümkünse ülkeme destek olmaları karşılığında onlara güvenle barınabilecekleri bir ortam ve bir kaç okul sağlamak istiyorum)

Subutay han! Sizin içinde uygunsa siz filoyu hazırlayın biz orduyu, yerliler yeterince bela oldu birde korsanlarla uğraşmayalım

4 süvari ve 2 okçudan oluşan Alfa lejyonu an itibariyle ilk üyelerine kavuşmuştur bundan böyle sahip olduğumuz bir süvari ve bir okçu kışlası birleşecek ve Alfa Lejyoner Akademisi olacaktır.
Ara
(08-07-2021, 23:27)korkusalan : (@Yasin Ahmet Yerli saldırılarını durdurmak adına yerlilerle antlaşma yapmak mümkün mü? Mümkünse ülkeme destek olmaları karşılığında onlara güvenle barınabilecekleri bir ortam ve bir kaç okul sağlamak istiyorum)

Henüz yerlilerin başlarıyla iletişime geçemediniz.
Space-Background.gif
Ara
(08-07-2021, 23:34)Yasin Ahmet :
(08-07-2021, 23:27)korkusalan : (@Yasin Ahmet Yerli saldırılarını durdurmak adına yerlilerle antlaşma yapmak mümkün mü? Mümkünse ülkeme destek olmaları karşılığında onlara güvenle barınabilecekleri bir ortam ve bir kaç okul sağlamak istiyorum)

Henüz yerlilerin başlarıyla iletişime geçemediniz.
Nasıl geçebilirim?
Ara
(08-07-2021, 23:36)korkusalan : Nasıl geçebilirim?

Beklemekten başka çaren yok gibi, eğer mantıklı bir çözümün varsa şansını deneyebilirsin. Yapmaya çalışacağın eylem için neler gerekeceğini ben söylerim aynen mankurt olayında olduğu gibi.
Space-Background.gif
Ara
Alıntı:Tur Başı Altın= 267
2 Altıgen Genişlendi= -72
Denizden 3 Altıgen Genişlendi= -150
Kalan altın= 45

Ara
(08-07-2021, 23:41)Yasin Ahmet :
(08-07-2021, 23:36)korkusalan : Nasıl geçebilirim?

Beklemekten başka çaren yok gibi, eğer mantıklı bir çözümün varsa şansını deneyebilirsin. Yapmaya çalışacağın eylem için neler gerekeceğini ben söylerim aynen mankurt olayında olduğu gibi.
Basit. Yerlileri bayıltıp sonra misafir ederek asimile etmek
Ara
Adsz.png

Ada'nın yeni gücü korsanlar ile bir buluşmak ve dertlerini dinlemek istiyoruz. Bunun yanında büyüyen yerli tehditine karşı savaş kapasitemizi arttıyoruz. Bu ay içinde kendilerinin "kutsal" ilan ettiği altın madenlerinin birinin yanına yaptırdığım şapeli bizzat kendim açacağım.

Alıntı:Tur Başı Altın= 529
5 Altıgen Genişlendi= -100
1 süvari 1 mızraklı 1 kılıçlı 1 okçu kışlası kuruyorum = -400
1 ev kuruyorum= -15
Kalan altın= 14

Ara
Komutan İskender!(@Littleİskender) Paralı askerlikten sıkılmadınız mı?İsterseniz gelin antlaşma yapalım. Siz asker üretimimin 2 katına çıkmasını sağlayın bende karşılığında Monarşiye geçmenizi sağlayayım. Şu anda Rum İmparatorluğuna bağlı bir krallık olduğumdan sizi dük konumuna getirebilirim.

Bir okçu bir süvari ve bir mızrakçı kışlası kuruyorum
Ara
(08-07-2021, 23:51)korkusalan : Komutan İskender!(@Littleİskender) Paralı askerlikten sıkılmadınız mı?İsterseniz gelin antlaşma yapalım. Siz asker üretimimin 2 katına çıkmasını sağlayın bende karşılığında Monarşiye geçmenizi sağlayayım. Şu anda Rum İmparatorluğuna bağlı bir krallık olduğumdan sizi dük konumuna getirebilirim.

Bir okçu bir süvari ve bir mızrakçı kışlası kuruyorum
Komutan İskender bize paralı asker sağlayacak. O bir avcıdır. Avlanmak ve iz sürmek onun için zevktir. Monarşide yapamaz sıkılır. Seferimi yarın yapacağım bu arada. Atakan Bey bugün otağıma geldi şeref getirdi. Kedim garfield'le oynuyor şuan. Yarında birlikte at sürüp Lord Kanarya'yla görüşeceğiz.
Ara
do5y0ku.png

Nökerlerimi komuta edip Kanarya sınırlarına ulaştım, orada bir kanarya geldi omzuma kondu ağzında mektup vardı, açtım diyorduki; Hoşgeldiniz Hanlar Hanı Subutay Han ben Kanarya Lordu.

Atakan Beyim @korkusalan ile kalenize geliyoruz. Kanlı et ve şarap istiyorum. @Onur34 (9 altıgen)

Kalan altınlarla yerlileri acımasızca mankurtlaştıracağım.

Bu arada barbar korsanlar adamıza teşrif etmiş deniz yağmaları için onlarla anlaşmak isterim. @Dreamerscream
Ara
(@Yasin Ahmet yerli sorununa çözümü yerli çocuklarını yakalayıp asimile ederek çözmek istiyorum)
Ara
Kanarya Lordu'nun kalesine giderken uzun kulaklı bir yerli adamlarıyla önümüzü kesti;

9b9e5ea4f029b46c0b40a5524badaa78.jpg

Yerli lideri: Selam işgalciler, benim adım Tavşan Kulaklı Yakışıklı şimdi silahlarınızı bırakın Subutay ve Atakan. İşlediğiniz suçlar için cezalandırılacaksınız.

Bu ne cüret hepsini öldürün!!! (Nökerlerime ve Atakan Beyin askerlerine ok yağmuru yağar.)

Yerli lideri: Hahahaha.

@korkusalan
Ara
Yerlilerin huzursuz olma sebebi olsa olsa ganimetden mahrum kalmaları olabilir. Yerlilerin kiralık pleblerime katılmaları karşılığında onlara ordumda güzel bir yağma imkanı sunuyorum.

(Yerlileri orduma istihdam etmek istiyorum.)

Yeni ortaya çıkan korsanlarla en kısa zamanda görüşmek ve ticarete başlamak istiyoruz. Biz nasıl karaları yağmalıyorsak onlarda denizlerin yağmacılarıdır. Yağmacının halinden yağmacıdan başka kim anlar?
Ara
Atakan Bey ve ben esir alındık. Kanarya Lordu nerdesin? Senin toprakların burası. @Onur34
Ara
Vorteks Krallığı
Görsel

Maden çevresinde yaşayan yerli halkın ayaklanmasını anlayışla karşılıyorum. Yerli halkın da Vorteks Krallığının da kazanması için, yerli halkın madenlerde çalışmaları karşılığında hepsine ev inşa edeceğiz ve krallık sınırları içinde güvenle yaşamalarını sağlayacağız. Bu şartlara rağmen itiraz eden isyancılarla ise kraliyet muhafızları ilgilenecektir.

Hamlem :3 altıgen deniz üzerinden genişliyorum. (-150 altın)
2 altıgen karadan genişliyorum. (-40 altın)
1 Mızraklı kışlası inşa ediyorum. (-100 altın)
1 Süvari kışlası inşa ediyorum. (-100 altın)
1 Kılıçlı kışlası inşa ediyorum. (-100 altın)
1 ev inşa ediyorum. (-15 altın)
-
Toplam = -505 altın.
Sahip olunan altın = 517 altın.
Tur sonu net altın = 517 - 505  = 12 altın

76561198034761601.png
Ara

Konuyu Okuyanlar: 52 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.