Animasyon: Batman: Hush (2019)
91CFWS-lygL._SL1500_.jpg

Batman: Hush, 2019 yapımı 81 dakikalık animasyon filmi.
13. DC animasyon filmi olan bu film aynı isimli çizgi roman serisini konu alıyor.

Filmde Batman Hush isminde yeni esrarengiz bir düşman ile baş ediyor.

Filmi izlerken çizgi roman olarak neden başarılı olduğunu anlıyorsunuz, sürekli bir şekilde DC evreninin farklı karakterleri Hush tarafından olaya dahil ediliyor. Bu formül filmde pek tutmamış bana kalırsa keza filmin ilk 1 saati boyunca sahneye sürekli yeni bir karakterin girdiğini görüyorsunuz, bilimum Batman villaininin küçümsenmesi pahasına Hush için esrarengiz ve etkileyici bir sahne hazırlanıyor. Daha önceleri 'foyası ortaya çıkan karakterler' sonra bir daha hikayeye dahil olmuyor. Bu da sanki film değil de, her bölüm Batman'in başka bir villain ile baş ettiği bir diziyi hızlandırarak izlemek gibi bir his yaratıyor. Muhtemelen çizgi romanda tam olarak da öyle, her sayı farklı bir villain.

Hikayesi zaten zayıf olan bu animasyonda bir de ekstra kopukluklar yaşamamak adına DC'nin animasyon evreninde önceki filmleri izlemiş olmak gerek, aksi takdirde bazı replikler ve reaksiyonlar havada kalabilir.
İlk önce belirtmeliyim ki bu hikaye batman evrenine yeni girmek isteyenlere batmanin dost ve düşmanlarını tanıtmak amacıyla yazılmıştı. şimdi hem animasyon hem de çizgi romanını okumuş olarak yorumlara geçeyim.
Animasyonda çizgi romandan farklılıklar olmasını bekliyordum. Ancak bunu yaparken bazı güzel kısımlarında değiştirilemesi iyi olmamış. hushın kim olduğu, jokerin hikayedeki yeri hep değişmiş. Ayrıca batmanin çocukluğu ile ilgili kısımlarda çıkarılmış.Mezarlıktaki kısımda da aslında başka birisi var. killer crog un bane olması gibi ufak farklılıklar önemsiz kalıyor bunların yanında. keşke bu önemli yerleri çıkarmasalarmış.
Sonuç olarak hikayenin temelini korusalarda hikayeyi bağlayan bazı kısımları çıkarmaları bazı noktalarda boşluklar bıraktığından çizgi roman kadar iyi olamamış.
@Duman Yukarıda bahettiğim şeylerden dolayı spoiler ile ilgili kısımda belirttiğin sorun ortaya çıkmış hikayede.
Ara
Ara
Çizgi romanını okumadım ama animasyonunu sevemedim ama o kısacık Joker replikleri bütün filme bedeldi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.