Film benim için Your Name ama daha iyisi şeklindeydi. Spoilerde filmle alakalı yorum ve aynı stüdyonun yaptığı Your Name ile ufak bir kıyas var.
Çok detaya girmeyeceğim. Filmde karşılaşan iki genç var, birlikte kızın güçlerini kullanarak millete yardım edip para kazanıyorlar fakat kız bu gücü kullandıkça dünyadan silinmeye başlıyor falan. Filmin büyük bir kısmı düz olaylar şeklinde geçiyor ve son 30-45 dakikası zirve yapıyor. Tokyo'da asla bitmeyen yağmurlar yüzünden kız kehaneti yerine getirip kendini feda ediyor ve yağmur duruyor. Çocuk ise bunu kendi suçu olarak görüyor ve kızı son kez görmek için kızın bu güçleri elde ettiği ibadet yerine varmaya çalışıyor. Normalde filmin ilk yarısında olan olayların arasında çocuğun havaya silahla bir el ateş etmesi, kız ve küçük kardeşinin anneleri vefat ettiği için birlikte kalmalarının yasal olmaması gibi durumlar var, bunlar da üstüne bitince bizim çocuğun bu ibadet yerine ulaşması zorlaşıyor fakat zamanla elde ettiği dostları ona yardım ediyor. En sonunda buraya vardığında tanrıya dua ediyor ve kızın olduğu yere gidiyor. Kız ile birlikte geri dönüyorlar ve kızın dönüşü ile yağmur da geri geliyor. Bundan sonra üç yıl ilerisine geçiyoruz direkt. Çocuk liseyi bitirene kadar ailesinin gözetiminden çıkamıyor, kız ise Tokyo'daki hayatına devam ediyor anlaşılan. Çocuk üç yıl sonra Tokyo'ya dönüyor ve tekrar birlikte oluyorlar, son.
Zaten aynı stüdyo yaptığı için Your Name ile oldukça benzer bir film. Orada birliktelik insanları kurtarırken, burada tam tersi etki yaratıyor. Filme 10 üzerinden 8 verdim, Your Name'den bir tık fazla olmasının yegane sebebi ise olaylar çok daha düzgün ve dengeli işlenmişti. Your Name gibi ilk yarıda boş boş zaman geçirip her şeyi son 30 dakikaya sıkıştırmamıştı. Filmde olan her şey sondaki kısma doğru birikiyordu. Onun dışında her şey Your Name ile aynı seviyede hatta daha iyi.