İleti Sayısı: 5,871
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
37
E-kitap mı fiziksel kitap mı arasındaki seçimin konuşulduğu konuda konvansiyonel tüketimin ne kadar kullanışsız olduğu ve dijital tüketimin ne kadar pratik olduğundan bahsediyorum fakat alabildiğim tek geri dönüş "Kağıt kokusuna bayılıyoruz kardeşim, sana mı kaldı bunun tercihi.", "Neden bu kadar gerginsin?", "Kendi kendine triplere giriyorsun." oluyor. Eğer dijitalin daha üstün bir tüketim biçimi olduğunu savunanlara katlanamıyorsan, tamamen "Benim tercihim kime ne?" pozisyonunda duruyorsan bunun konuşulması için açılmış konuda neden vakit kaybediyorsun? Ne yapayım yani, ama kitap kokusuna bayılıyorlarmış diye E-kitap'ı savunmayı mı bırakalım?
Aşağıdaki 1 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• korkusalan
İleti Sayısı: 5,871
Imperium:
37
19-06-2020, 00:11
(Son Düzenleme: 19-06-2020, 00:11, Düzenleyen: Voidian.)
Benim anlatmaya çalıştığım şey bunun bir zevk meselesi olmadığı. İnsanların tamamen kendi uydurdukları bahanelere inanıp alışkanlıklarından vazgeçemediğini düşünüyorum. İlk mektup iletim de bunun üzerineydi fakat sanırım yanlış anlaşılmış. Dijital tüketim ne kadar direnilse de konvansiyonelin her zaman yerini alır. Yoksa iddia ettiğin gibi boş vakitlerimi kitap okuyan insanlara "salça" olarak değerlendirmiyorum elbette.
•
İleti Sayısı: 979
Imperium:
24
Ben e-kitap taraftarıyım. Fazla eşya sevmiyorum ve kitaplar da bir yerde kalabalık yapıyor. Gerçi henüz e-kitap okuyucum yok ama bilgisayar üzerinden sıklıkla okuyorum. Özellikle bu kış aldığım derslerde hocaların tonla makale okutması sonucu pdf üzerinden bir şeyler okumaya hayli alıştım ve artık zor gelmiyor. İleride Kobo'nun modellerinden birini almayı planlıyorum.
•
İleti Sayısı: 40
Imperium:
0
Kitap okumak amaç değil araçtır. Bu nedenle, kişi nasıl en rahat ediyorsa o şekilde davranmalı. E-kitapların hem maliyeti düşük, hem çevreye olan etkisi daha az, hem de ulaşılabilirliği daha yüksek olduğundan dolayı teknolojinin nimetlerinden faydalanılması gerektiğini düşünüyorum. Bunula beraber İngilizce kitapları bilgisayar ortamında, Türkçe kitapları ise basılı olarak okumayı tercih ediyorum.
Aşağıdaki 1 üye Örüzmek nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Örüzmek nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Voidian
İleti Sayısı: 851
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
16
Ben boş zamanlarımı hep kitap okuyarak geçiriyorum. Ve normal kitapların taşınması olsun sürekli elde tutulması olsun benim için çok daha zor geliyor. Örneğin metroda olsun herhangi bir sırada olsun kitap taşımak zorlu geliyoe. Ayriyeten e-kitapların hem alınması daha kolay hemde arşivinin daha geniş olması bana daha yüksek bir kitap kitlesi sunması yönünden 2. bir avantajı. Son bir avantajı ise eğer yabancı bir kitap okuyorsam ve karşıma bilmediğim bir kelime geldiyse bilmediğim kelimenin üzerine tıkayarak rahatça anlamına bakıp okumaya devam edebiliyorum, ama normal kitapta sözlük açıp anlamına bakmam gerekecek.
İleti Sayısı: 1,388
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
30
E-Kitap gözlerimi çok fazla yoruyor bu yüzden pek tercih etmiyorum basılı kitapları tercih ederim kendime ait bir kütüphanem var ve açıkçası kitaplarıma ufak notlar alarak çalışmayı da tercih ediyorum. Makaleleri de çıktı alıp okumak daha kolayıma geliyor açıkçası. E-Kitap tabi ki bende kullanıyorum mesela basımı olmayan bir kitabın mecburen pdf tarzında bulup kullandığım çok oldu. İkisine de karşı değilim ama tercihim her zaman Kitaptan yana olacaktır. Bu sıralar fiyatlardan dolayı pek tercih edemiyorum gerçi pdf kitaplar hem ücretsiz hemde daha yararlı illaki korsan olmak zorunda da değil bir çok kütüphanenin erişimi var ve pek çokta faydalı site. Genel olarak Akademik Tarih kitapları kullanıyorum örnek olarak bugün ev arkadaşım Fahir Armaoğlu'nun 20.Y.Y Tarihi kitabına sadece 80 TL verdi bir öğrenci için hiçte ucuz bir rakam değil bu 2 kitap alıp gelmiş toplam 145 TL çok ama çok pahalı cidden sırf fiyattan dolayı bile bu ara E-Kitap'a yüklenmek mantıklı ama bunun yanı sıra şöyle de bir durum var eğer Akademisyenlik gibi bir hedefiniz varsa veya Sosyal Bilimlerle ilgili bir bölümde okuyorsanız bir kütüphaneniz olmalı bunun pek çok nedeni var tabi ki. Sayısalcılar kızmasın tabi ki onlarında kitaplığa ihtiyacı var. Kısacası sebeplerim bunlar ne zaman ki ülkemizde kitap fiyatları düşer o zaman Kitap almaya geri dönerim. Açıkçası sadece fotoğraf çektirmek için bile kitap alan bir sürü insan var ülkemizde pek fazla kitap okunmadığı ise ayrı bir gerçek talep olmadığı halde bu kadar yüksek fiyatlar bilemiyorum ilginç belki de talep olmadığındandır. Hani az ürün daha pahalıdır hesabı.
трагедия
•
İleti Sayısı: 12,376
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
Okuma moduyla alakası yok. Mavi ışık başlı başına zararlı.
Aşağıdaki 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• korkusalan
İleti Sayısı: 177
Imperium:
5
Başıma bir şey gelmeyecekse baskıları e-kitaplara tercih ederim.
İleti Sayısı: 477
Imperium:
19
Uzun süre ekrana bakmak göz ve baş ağrısı yaptığı için e-kitap tercih etmiyorum.
•