Anket:  EU4 - Alternatif Multiplayer: 1. Hafta Görüş Anketi (Ağustos 2021)
1. Hafta Sonu Oyuncu Haritası
1524oyuncu.png

Alternatif Multiplayer 1. Hafta Görüş Anketine hoş geldiniz.

Sorular istenilen uzunlukta cevaplanabilir. Anketi cevaplayan oyuncuların iletisinin başında ülke adını veya bayrağını içermesi rica olunur. Ülke bayraklarını dilerseniz buradan temin edebilirsiniz:

Örnek Kullanım :
180px-Burgundy.png
1. Soru
1. Cevap
2. Soru
.
.
.

1- Sizce geçtiğimiz haftanın öne çıkan olayı neydi?
2- Sizce geçtiğimiz haftanın öne çıkan ülkesi hangisiydi?
3- Kendi ülkeniz adına konuşacak olursanız, başarıya ulaştırdığınız veya ulaştıramadığınız hedefleriniz nedir?
4- Sizce bölgenizdeki en büyük tehdit hangi ülke?
WhaW8Am.gif
[+] 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
BRUNEI
-Brunei ve majapahit arasında çıkan 20 yıllık savaş ve brunei'nin karada kaybedip denizde kazanmasıyla birlikte majapahitin pes edip teslim olması.( litvanyanın 2 kat fazla orduyla kazana saldırıp yenilmesi de olabilir)
-Burgonya biraz fazla büyümüş ama Brunei olarak uzun süreli oyuncu savaşı yaşamasaydım onu gölgem altında bırakırdım.
3- Kendi ülkeniz adına konuşacak olursanız, başarıya ulaştırdığınız veya ulaştıramadığınız hedefleriniz nedir?
-İstediğim yerlerin çoğuna ulaştım ulaşmak istediklerim hakkında bilgi vermek istemiyorum.
-Bölgedeki en büyük tehdit Brunei'dir herkes ayağını denk alıp krallığımıza itaat etmeli.
[+] 3 üye Ladonen nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kazan
Kazan.png

- 70k litvanya ordusunu duman etmemiz (yedek oyuncum @Ferreke sagolsun)

- Asyada Brunei  guclendi bayagi

- Super bir guc olduk, Litvanya' ya buyuk bir engel teskil ediyoruz hedefimiz litvanyayi Rusya dan cikarmak henuz basaramadik

- Litvanya
[+] 3 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
330px-Switzerland.png
İsviçre

1-Papalık devletinin Kuzey İtalya bölgesini nispeten kontrol altına alması

2-Papalık

3-Toprak sahiplerini (estate) kontrol altına alamadık. Hala Alp dağlarına sıkışmış haldeyiz ve kendimize uygun açı arıyoruz.

4-Agresif Bavyera
[+] 1 üye Ferreke nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Byzantium.png

Byzantium
-Lithuania - Kazan savaşı diyebilirim, şaşırtıcıydı.
.
-Kendi ülkem öne çıkıyor gibi ancak farklı bir ülkeyi söyleyecek olursam Kazan diyebilirim, zor işler atlattı ve gidişatı iyi görünüyor.
.
-Çok istediğim gibi olmasa da ülkeyi stabil hale getirdim ve güzel bir şekilde genişledim. Ancak dediğim gibi çok istediğim gibi de ilerlemedi biraz daha güçlü ekonomi gerekiyor. (Hızlı bir genişleme olduğu için aldığım topraklar daha potansiyelini göstermedi.)
.
-Sınır konusunda anlaşamazsak Kazan, ileriye dönük düşünürsem Rassids.
giphy.gif
Ara
495px-Brittany.png

Bretonya

- Tabii ki de İngiliz-Breton savaşı.

- Yüce koruyucumuz Burgundy.

- Başarıya ulaştırdığım bir hedefim yok. Kolonizasyon çabalarımızda büyük güçlükler çekiyoruz, görünen o ki biz daha keşiflere bile başlayamadan Amerika parsellenmiş. Donanmamız ve ordumuz istediğimiz düzeyde değil. Estateler aşırı güçlü.

- Liderimize kafa tutan ilkel Brunei.
Ara
330px-The_Papal_State.png

Ajuuran'ın Raşidlere karşı direniş gösteremeden kaybetmesi.

Kazan.

Kuzey İtalya'yı büyük ölçüde tanrının iradesi altında bütünleştirebildik. Fakat bazı kendinibilmez sapkınlar tanrının otoritesini sorgulayacak cürreti kendilerinde bulabildiler. Demek ki tanrının yeryüzündeki iradesi henüz olgunlaşmamış.

Sapkın Frenkler.
Ara
Bavaria.png

Baverya Düklüğü

+ Burgonya’nın tüm Fransa’yı bir anda ilhak etmesi

+ Burgonya

+ kendi bölgemi bile toplayamadım oyun gününü de kaçırdım artık bir hedefim yok ölmüşüm zaten ben

4- Sizce bölgenizdeki en büyük tehdit hangi ülke
+ İsviçre, genişleyebileceği başka yer olmadığı için benim topraklarıma göz koymuş durumda
Ara
330px-Malwa.png
MALWA
Chagatai'nin Hindistan topraklarına girip yağmalaması
Malwa
Hindistanın içinde büyüme konusunda biraz yavaş kaldığımı düşünüyorum onun dışında Birbirleriyle dost olan hindistan devletlerini teker teker yenmemi başarı olarak gösterebiliriz

Chagatai ve rassids(Manchu da ileri zamanlarda oluşturabilir)
€20
Ara
180px-Burgundy.png

Dük Charles'ın kızı Marie'nin Fransız Kralı ile evlenmesi sonucu tahtların birleşmesi ve bu birleşme sonucu Fransız diyarının tek bayrak altında toplanması.

Kazan.

Fransız diyarını büyük oranda tek sancak altında birleştirdik, Kilisede reformu desteklemeyen Papa ve kolonicilik hedeflerini desteklediğimiz Bretonya dışında tüm diyar bizim yönetimimiz altında. Ulaştıramadığımız hedefler arasında ise Lothar'ın krallığının topraklarını geri alamamamız sayılabilir.

Hristiyanlıkta reformu desteklemeyen ve hatta engellemek için elinden geleni yapan Papa ve Alman üniterliği hedefini uygulamaya çalışan Bavyera dükü.
WhaW8Am.gif
[+] 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Chagatai.png

Kazan'ın Litvanya ile yaptığı savaşta galip çıkması.

Kazan

Hindistana hızlı inmek istiyordum ama etrafımdaki kilitleri açmakta yavaş kaldığımdan başarılı olamadım.

Mançurya
Ara

Konuyu Okuyanlar: 6 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.