07-08-2020, 22:20
Devasa müzemiz. Kah dünyanın dört bir yanına yolladığımız kaşifler kah da parayı basıp aldığımız eserler ile doldurduk burayı.
Şehrimizin Batı Yakası. Tiyatro, Müze ve Hayvanat bahçelerinin yanında şehrimizin ilk hastanesi ve belediye binamız ile de şehrimizin göz bebeği. Evleri ekmek sorununu çözdükten sonra özellikle bu bölgede geliştirmeyi planlıyorum.
Şehrimizin Doğu Yakası. Kendilerine Hastane ve Karakol inşaatı dışında çok dokunamadım. Bundan sonra da dokunacağımı pek sanmıyorum.
Ana Limanımız. Yeni Dünya ve diğer adalardan gelen malların büyük bir kısmı buraya uğruyor.
Üretim tesisimizin son hali. Tahıl konusunda sıkıntı yaşıyoruz ama diğer adalardan ithal ederek bu sorunu çözmeyi umuyorum. Bunun yanında sabun ve patates üretimini de diğer adalara çoktan taşıdık.
Ağır Sanayimiz. Son sıralarda yaşadığım yoğun savaşlar yüzünden pek özen gösteremediğim yerlerden sadece biri.
Askeri Limanımız. Filomuzun kalbi burada atıyor. Ayrıca Ana Liman'a ters düşen diğer adalar buradan mallarını yükleyebiliyorlar.
Monsuçon'a kurduğumuz patates ve içki bölgesi. Ana adamızdaki çiftçi nüfusunu azaltma çabamızın bir sonucu.
Rakiplerimin birinden satın aldığım küçük bir ada. Stratejik konumu ile bu adayı Monsuçon ile Ana Adam arasına kolay kolay girilememesi için aldım. Tabi adayı aldıktan sonra 50 ilişkimin sıfıra düşüp savaş ilanı yemem biraz şaşırtıcıydı. Siz siz olun, rakiplerinizden sık sık ada almayın.
Yerleştiğim dördüncü ada olan Siphington, özellikle sabun sanayimin kalbi olarak ciddi bir gelir sağlamakla beraber Ana Adam'ın kereste ihtiyacını da karşılıyor. Ne yazık ki savaşlar yüzünden çok ilgi gösteremedim ve küçük bir nüfus problemi yaşıyorum.
Naçizane buğday kolonim. Gelecekte ana adamı petrol ile kirletmek istemedğimden buradaki petrol kaynaklarını kullanmayı planlıyorum.
Yeni Dünya'daki ilk kolonim Aguacate. İlk başta biraz fazla geliştirmiştim. Ama ne pamuk ne de rom ihtiyacım için gerekli olan kaynaklara sahip olmadığını fark edince yatırım yapmayı bıraktım ve diğer ada için temel ihtiyaçları burada üretmeye başladım. -Balık yağında kızarmış muz gibi-
Pamuk ve Rom'u ürettiğim Temple Park. Ne yazık ki bir rakibimden silah zoruyla almak zorunda kalmış olsam da, mühendis sınıfına ulaşmam için önümdeki tek engel kürkü üretmek için gerekli olan pamuğu bana sağladığı için kendisine minnettarım. Bu yüzden Ana Adası'nın hisselerinin altıda beşini satın aldım ve yaklaşık 6.000 Sterlin oradan kâr elde ediyorum. Tabi Kraliçe'nin aldığı 5.000 Sterlin vergiyi unutmamak gerek. Kendisi ne korsanlarla ilgileniyor ne de teşvik fonu sağlıyor. Yaptığı tek şey vergi almak. Eski Dünya'daki korsan koyunu temizledim ve bir teşekkür bile alamadım kendilerinden.