Bilgi: EU4 - 1.20 "Ming" Yaması Ekran Görüntüleri ve Bilgiler
Çok fazla şartı var ve sadece ekonomik olarak zarara uğratıyor gibi. Absolutizm mekaniğini görünce daha detaylı inceleriz. Umarım sınav sonrası bir döneme denk gelir de kendim 1. elden incelerim.
Sic Parvis Magna
Ara
Görsel

Şintoizm
Görsel

1.20 ile birlikte yün üreten iller daha ilgi çekici bir bonus elde edecekler.

Keşif Çağı'nın ardından Reformasyon Çağı da bazı değişikliklere uğradı:
  1. 'Religion Enforced' fermanı artık reformasyon merkezlerine karşı %90 koruma sağlıyor.
  2. %30 ucuzlatılmış kültür değiştirebilme özelliği +1 'Siege Impact' bonusu ile değiştirildi.
    Görsel

3. +%18 ticari güç sağlayan 'Placed Merchant' özelliği din düşmanlarına karşı %25 ucuzlatılmış barış maliyeti ile değiştirildi.
    Görsel

4. Barış koşulu ile din dayatmayı %50 ucuzlatma özelliği paralı askerlere +%5 disiplin bonusu ile değiştirildi.
    Görsel

5. Gemi 'Tradepower Propagation'ınına dokunulmadı.
    Görsel

6. 'Institution Spread'e dokunulmadı
    Görsel

7. Başarılı misyoner eylemleri sonucu prestij kazanımına da dokunulmadı.
    Görsel

8. İspanya, Babür & İran'nın bonuslarına dokunulmaz iken Polonya yepyeni bir bonus kazandı.
    Görsel

v5jjo8.gif
Ara
Alıntı:1.20 ile birlikte yün üreten iller daha ilgi çekici bir bonus elde edecekler.

Sanki biraz gereksizmiş gibi hissettim.

Alıntı:'Religion Enforced' fermanı artık reformasyon merkezlerine karşı %90 koruma sağlıyor.

Daha mantıklı bir hale getirmişler.

Alıntı:%30 ucuzlatılmış kültür değiştirme özelliği+1 'Siege Impact' bonusu ile değiştirildi.

O çağda kültür değiştirme bonusu biraz saçmaydı zaten.

Alıntı:+%18 ticari güç sağlayan 'Placed Merchant' özelliği din düşmanlarına karşı %25 ucuzlatılmış barış maliyeti ile değiştirildi.

WC'yi baya bi kolaylaştıracak bir özellik.

Alıntı:Barış koşulu ile din dayatmayı %50 ucuzlatan özellik paralı askerlere +%10 disiplin bonusu ile değiştirildi.

Barış koşulu ile din dayatmayı %50 ucuzlatan özellik çok güzeldi ama. Force Religion'a %200 isteyen koca bir devleti din değiştirmeye zorlayabilecektik. Ama olsun bu da güzel. Paralı asker kullanan devletlerin çok işine yarayacak. Ama görselde %5 disiplin yazıyor. Siz mi yanlış yazdınız acaba?

Alıntı:Gemi 'Tradepower Propagation'ına dokunulmadı.

..

Alıntı:'Institution Spread'a dokunulmadı

Önceden de mi Enstitü Yayılımı bonusu True Faith Province'lere etkiliyordu?

Alıntı:Başarılı misyoner eylemleri sonucu prestij kazanımına da dokunulmadı.

..

Alıntı:İspanya, Babür & İran'nın bonuslarına dokunulmaz iken Polonya yeni bir bonus kazandı.

Polonya'yı da iyice tall gitmeye yöneltiyorlar.

Sayın @Snykdel 2 sorum olacak. Gerçi yorumlarım içine de yazdım fakat okumaya vaktiniz olmazsa diye buraya da ekleyeyim.
1.Önceden de mi Enstitü Yayılımı bonusu True Faith Province'lere etkiliyordu?
2.Paralı askerlere disiplin veren bonusta %5 disiplin gözüküyor fakat yazıda %10 disiplin yazmışsınız. Hangisi doğru?
Sic Parvis Magna
Ara

1. Dokunulmadığı belirtildiğine göre, sanıyorum ki, hayır.
  2. Johan'ın haysiyetsizliği tekrardan.
    ttcjbg.png
v5jjo8.gif
[+] 1 üye Snyk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(12-03-2017, 16:55)Duman : Görsel

Yeni disaster: Court and Country

Bunun olayı ne peki?
Ara
Yeni mekaniklerden Absolutism seviyesi 50'ye ulaşırsa ve ülkenin unrest seviyesi yüksekse Court and Country disasterı gelebiliyor, geldiğinde vergi ve üretimi %20 düşürüyor.
Dolayısıyla bu disaster oyuncuya diyor ki absolutism'in yüksek olacaksa unrest'ine dikkat edeceksin.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
(14-03-2017, 06:00)Duman : Yeni mekaniklerden Absolutism seviyesi 50'ye ulaşırsa ve ülkenin unrest seviyesi yüksekse Court and Country disasterı gelebiliyor, geldiğinde vergi ve üretimi %20 düşürüyor.
Dolayısıyla bu disaster oyuncuya diyor ki absolutism'in yüksek olacaksa unrest'ine dikkat edeceksin.

Peki bu sadece age of absolutism çağı içinmi geçerli yoksa bütün çağlarda oluyor mu?
Ara
Absolutism çağı için.
Görsel

Ticaret şirketi otonomi değişikliği.
State yapılmış bir bölge nasıl ticaret şirketine veriliyor veya state yapılmamışsa o kadar düşük otonomi nasıl oluyor?
Sic Parvis Magna
Ara
Değişiklikler onlar olabilir.

C7CR-0rXEAEiCgC.jpg
1.20 ile vassalların modlanabilirliği arttırılmış.
yeni özellikler güzel
Ara
Ama yine de manpower sıfır mesela.
Sic Parvis Magna
Ara
Görsel

Koloni ülkeleri artık adam akıllı kolonileşebilecek sanırım.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
@Duman güzel olmuş. Diğer türlü koloni atmaktan aynı yere kafamı yiyordum. Başka yerlere de odaklanamıyordum.
Geri Döndüm (Sayılır)
Ara
Anlamadım
Ara
@Duman "Koloni ülkeleri artık adam akıllı kolonileşebilecek sanırım."

Bu yorumu nası yaptın?
Sic Parvis Magna
Ara
yeni koloni sistemi büyük sıkıntı ya.. kolonicilik konusunda hayli büük bir yarış içine girecek ülkeler. zira bölgede koloni devletini kuran ülek büyük avantaj sağlayacak. koloni ülkesi de faster koloniyi aldığı yerde oldukça hızlı şekilde bölgelerdekii koloni çalışmaları bitecektir.

genel anlamda yeni diplomai ekranı dışında pek ilgimi çeken değişim olmadı ama yine de gelen sisteme ayak uyduracağız sanıyoum.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
Colonial Nation: x0.25 değiştiricisi kaldırılmış.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.