İleti Sayısı: 1,433
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
8
GPU'da sıkıntı yok ancak CPU boştayken 73 derece mi onu belirtmen lazım, boştaysa ciddi anlamda ısınma sorunu var gibi.
İleti Sayısı: 1,833
Imperium:
23
BF1 sırasındaki sıçaklıktı ama tekrar kontrol edince sıcaklıklarda büyük bir değişiklik yok.
•
İleti Sayısı: 219
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
4
Aşırtma yapılmamış ve yük altında olmayan parçalara göre en az 20 derece ısı fazlası var, o sistemde. Aşırı ısınma oyun performansını etkiler ve aşırı ısınmanın sebep olduğu performans etkisini anında fark edersin. Çünkü aşırı ısınma sonucu fps oranındaki düşme dramatik seviyede olur. Ben de bizzat yaşadım, bu sorunları. Buna sebebiyet veren birden fazla sebep var. Sorunu tam olarak anlamadan çözüm sunmak yanlış olur.
Imperium:
23
30-11-2018, 21:50
(Son Düzenleme: 30-11-2018, 21:51, Düzenleyen: SatanistKesenKedi.)
Bilgisayarımdaki fanlar Pc'yi kurdurduğum zaman verilen dandik fanlardı. Hatta anakartım bozulduğunda yeni anakartımı aldığım yerde bana yeni bir soğutucu almamı önermişti. İşlemcinin AMD olduğunu da belirteyim.
Yani öyle yada böyle Fan/Soğutucu almam lazım. Önerilerinizi bekliyorum.
•
İleti Sayısı: 138
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Fanları ve kasanın içini temizle.Ben laptopun içini temizlediğimde 25 derece fark etmişti.Masaüstünde o kadar fark yaratmaz ama denemeye değer.
İleti Sayısı: 219
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
4
Isı değerlerini ölçtüğün programda bir sorun olabilir. Dakikada 4600 kere devir yapan bir fan, kabaca uçak motorundan farklı bir ses çıkarmaz. Isı değerleri de 40 derecenin üstüne çıkmaz.
•
Imperium:
23
SpeedFan kullanıyorum, daha iyi bir alternatif öneriniz varsa bir de onla deneyeyim.
•
İleti Sayısı: 803
Imperium:
8
Termal macunu en son ne zaman yeniledin?
•
İleti Sayısı: 803
Imperium:
8
Bu kadar ısıya neden olur mu bilmiyorum ama yenilemek işe yarayabilir.
•
İleti Sayısı: 896
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
13
Bu aralar ben de bilgisayarın sıcaklığına kafayı takmış durumdayım. Laptop var bende, 2 aydır sıcaklık değerlerinden dolayı rahatsız olup format atıp, termal macun yeniledim. Çok az fark etti.
Eskiden sıcaklığı hiç takip etmezdim kafa rahat oynardım, şimdi sıcaklığın oyunlarda 90 dereceye ulaştığını görünce canım sıkılmıyor değil. Ama işin garibi program, işlemci ısısını 90-100 derece gösterirken bile en ufak performans düşüşü yaşamıyorum.
•
Imperium:
23
PC'yi temizleyip, termal macunu yeniledim. BF1'deki ani yavaşlamalar yok olup, sıcaklılar 65'in üzerine çıkmadı. Sonuç fena değil ama İşlemciyi değiştirmezsem hiç bir zaman sabit 60 fps ile oynayamayacağım gibi.
•