Cities skylines mı yoksa cities skylines 2 mi?
Evet arkadaşlar bu 2 oyundan hangisi daha iyi?
Hangisini tavsiye edersiniz? Neden?
Hangisi daha kullanıcı dostudur?
1.ve 2. Oyun dlc olmadan oynanır mı?
humanitas una debet esse; aliter evanescet.
Ara
Bana göre Cities Skylines; en özet hali ile bir maket hobi oyunudur. Grafik ve bazı mekanikler haricinde, 1 ve 2 arasında uçurum bir fark görmek, mümkün olmaz. Ancak optimizasyon açısından 2'nin uzun bir yolu var.

Bu oyunu dlc olmadan, bazı modlar ile kolayca oynayabilirsin. Dediğim gibi, maket hobisi sahipleri, "yahu şurda güzel bir stadyum, arkası otel, yanında büyük bir park olsa" dediği şeyler dlc olarak satılıyor. Karlı yol, gece mekanları, doğal afetler, gibi ana dlc'lerin haricinde, mimari köprü mü istedin, dlc olarak satılıyor. Tabi albenisini artırabilmek için, ana dlc'lere bazı müdehale (başta ekonomik) mekanikleri ekleniyor. Oynamak için zevkli ama şart mı, değil.

1. oyunun (radyo müzikler hariç) neredeyse tüm ana dlc'leri bende var. Tek amacım da kendi maketimi zenginleştirmek...
2. oyun için Orhun Kayaalp'in lets play kanalına göz gezdirip karar verebilirsin. (Teknik sorunlarla da sıkça karşılaşabilirsin.)
Ara
(09-01-2024, 09:56)Pashalunda : Bana göre Cities Skylines; en özet hali ile bir maket hobi oyunudur. Grafik ve bazı mekanikler haricinde, 1 ve 2 arasında uçurum bir fark görmek, mümkün olmaz. Ancak optimizasyon açısından 2'nin uzun bir yolu var.

Bu oyunu dlc olmadan, bazı modlar ile kolayca oynayabilirsin. Dediğim gibi, maket hobisi sahipleri, "yahu şurda güzel bir stadyum, arkası otel, yanında büyük bir park olsa" dediği şeyler dlc olarak satılıyor. Karlı yol, gece mekanları, doğal afetler, gibi ana dlc'lerin haricinde, mimari köprü mü istedin, dlc olarak satılıyor. Tabi albenisini artırabilmek için, ana dlc'lere bazı müdehale (başta ekonomik) mekanikleri ekleniyor. Oynamak için zevkli ama şart mı, değil.

1. oyunun (radyo müzikler hariç) neredeyse tüm ana dlc'leri bende var. Tek amacım da kendi maketimi zenginleştirmek...
2. oyun için Orhun Kayaalp'in lets play kanalına göz gezdirip karar verebilirsin. (Teknik sorunlarla da sıkça karşılaşabilirsin.)
O halde 1. Oyunu mu olmalıyım?
Ara
Maket hobi oyunu demek biraz ağır ve haksız olmuş bence. Maket oyunu ben hiç oynamadım bilgisayarda. Trafik sıkıntısı, bütçe, ölümler, işçi-eğitim sorunları, toplu taşıma sorunları ya da doğal afetlerin maket gibi hareketsiz ve görseli ön planda olan bir yapıda bulunacağını düşünmüyorum. Eğer sınırsız bütçe ile doğal afetler olmadan oynuyorsanız yine de trafik sizi zorlar. Yanlış anlaşılmak istemem, single player bir oyunda isterseniz en zorda challenge oynayın, isterseniz hile yaparak oynayın buna kimse karışmaz ama maket demek de haksız olmuş bana göre. Hatta birinci oyun dlc olmadan görünüşü aşırı kötü. Buna rağmen, son 2-3 yıldır takip etmiyorum ama cities ile kategorisinde yarışacak oyun piyasada yok.

İkinci oyundaki yol sistemi birinciye göre çok daha iyi ve esnek. Bu oyun yol ile başlar daha fazla açıklamaya gerek yok. Optimizasyon sıkıntıları var maalesef ama Todd Howard gibi rtx4090'lı sistemde fps drop yiyen vasat bir oyuna, "pc sisteminizi güncelleyin" gibi bir açıklama yapan bir geliştirici de yok. Burada birinci oyununun ilk hallerini hatırlatmak isterim. Tek şeritli yolların yönünü değiştiremiyorduk zamanında. Birinci oyunun şimdiki haline bir bakın.

Dlc konusunda ise, kozmetik dlc'ler her yerde her oyunda eleştirilir. Cities'in çoğu dlc'si tamamen boş ve kozmetik değil. Bana göre birinci oyunda mutlaka alınması gereken dlc'ler mevcut. Burada üzücü olan şey ise birinci oyunda, ana oyunda yada dlc ile eklenen bazı şeylerin ikinci oyunda olmaması misal custom parklar. Muhtemelen dlc ile gelecek.

Hangisini tavsiye edeceğimize gelirsek. Ben ikisinin de oynanması taraftarıyım. Hatta önce birinci sonra ikinci. Çünkü ikinci oyun daha tam oturmadı ama her yeni gelen patch ile bir sorun çözülüyor. Bu ikinci oyunun oynanamaz bir durumda olduğunu göstermez gayette oynanıyor. İlla bir tanesini seçmek gerekirse birinci oyunun gelişiminden dolayı ikinciyi seçerim ve risk alıp geleceğe yatırım yaparım.
Ara
İkinci oyuna acil optimizasyon gelmeli. Bir patch çıkardular ama hala rezalet.
Ara
(09-01-2024, 12:23)fff7 : Maket hobi oyunu demek biraz ağır ve haksız olmuş bence. Maket oyunu ben hiç oynamadım bilgisayarda. Trafik sıkıntısı, bütçe, ölümler, işçi-eğitim sorunları, toplu taşıma sorunları ya da doğal afetlerin maket gibi hareketsiz ve görseli ön planda olan bir yapıda bulunacağını düşünmüyorum. Eğer sınırsız bütçe ile doğal afetler olmadan oynuyorsanız yine de trafik sizi zorlar. Yanlış anlaşılmak istemem, single player bir oyunda isterseniz en zorda challenge oynayın, isterseniz hile yaparak oynayın buna kimse karışmaz ama maket demek de haksız olmuş bana göre. Hatta birinci oyun dlc olmadan görünüşü aşırı kötü. Buna rağmen, son 2-3 yıldır takip etmiyorum ama cities ile  kategorisinde yarışacak oyun piyasada yok.

Görüşünüze saygı duyuyorum :) Bütçe mekaniği ve trafik dinamiği olmasa, oyunun adı cities maker olurdu. Doğru...
Bir strateji oyununa nazaran bütçe çok kolay yükseltilebiliyor. Gameplay süresini daha uzun tutmak ve chill bir oynanış sunmak için yapımcının tercihi olarak düşünüyorum. (ayarlardan da kapatabiliyoruz zaten)

nüfus/trafik ikilisi ise, aslında dolaylı yoldan end game mekaniği... ve gerçekten çıldıranlara denk geldim :)
başka mekanikler yok mu, var... mutluluk, vergi, ihtiyaçlar, iş/ev/ticaret gelişimleri ve birbirleri ile uyumu...v.s. kümülede hobi maketçiliğinden kastım da tam burada başlıyor. Bu sorunları kısa sürede tamamlayabiliyor, oyunu paulse alıp, şehrinizi izlemenin keyfini başka oyunda bulamıyorsunuz. :) 
Tercihime gelirsek, 1. oyun tamamlanmış, test edilmiş, gelişim sürecinin sonuna gelmiş... ben olsam 1'den başlar, araya uzun zaman koyar, içimdeki belediye başkanı olma arzusu artınca 2'ye başlarım. Herkese iyi oyunlar.
[+] 1 üye Pashalunda nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
O zaman 1i alacağım başka öneriniz varsa yazarsanız diğer alacaklarda yararlanabilir.
[+] 1 üye Númenorë nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Şuralara göz atman biraz daha yararlı olacaktır.
https://forum.strategyturk.com/konu-citi...nimleriniz

https://forum.strategyturk.com/konu-simu...-ii?page=2

(27-11-2023, 23:35)Craetus : Ek paketleri ertelemişler ve çıkış tarihlerini duyurmuşlar. Ertelemenin sebebi oyun performansını artırma çalışmaları ve mod editörünü çıkartmak istemeleri. Bu iki işe öncelik vermek istemişler.

80ddcc3765d5747f3e74c6184636e14411942260.jpg
Ara
peki önerdiğiniz mod var mı?
böyle ortacağ temalı veya gelecek temalı olsa hoş olur.
son olarak türkçe yaması var mı?
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.