Civilization VI - Fransa : Catherine de Medici
#1

Soylu bir İtalyan ailesinden gelen Catherine de Medici 1547 yılında Fransa Kralı 2. Henry ile evlenip 1559'a kadar Kraliçe ünvanı taşıdı. Krallık içerisindeki etkisi 1559'dan sonra da kendisini korumaya devam etti. Doğurduğu 3 çocuğun 3'ü de kendisi hala hayattayken Fransa Kralı oldu.

Çocuklarının hükümdarlıkları döneminde Fransa bir din kökenli bir iç savaşın eşiğindeydi. Çatışma tehlikesine rağmen Catherine hem Protestan tarafının gönlünü alacak hareketlerde bulundu hem de ileride onlara karşı sert bir tavır sergiledi. Yaşadığı dönem içerisinde Avrupa'nın en güçlü kadınlarından biriydi ve Fransa'nın en sıkıntılı günlerinde Fransız monarşisinin gücünü sorgulayanlara karşı acımasızlığı ile tanınırdı.


Özel Birim : Garde Imperiale
Napolyon Bonaparte tarafından 1799 yılında oluşturulan bu elit ordu, Fransa'nın diğer ordularına nazaran daha iyi ekipman, erzak ve hatta yaşayacak yere sahipti. Garde Imperiale 3 sınıftan oluşuyordu, eskiler, orta ve yeniler. Bu 3 sınıf da Waterloo muharebesine kadar Napolyon'un her savaşında bulundu. Waterloo muharebesinde tarihte ilk defa orta kısım savaştan çekildi, eski ve yeni kısımdaki askerler ise savaş alanında Britanya ve Prusya topçularının saldırısına dayanamadı. 


Özel Geliştirme : Château
Château (şato) kelimesi genel olarak büyük araziye sahip kasaba evleri için kullanılır. 1600'lü yıllarda zengin Fransız lordları şehirden uzak arazilerde bol bol bu tür şatolardan inşa etti. Bu şatoların büyük bir kısmı ileride yaşanacak çok sayıda işçi ve popülist devrimler esnasında yakılsa da çok sayıda şato günümüzde hala mevcuttur ve turistler için bir ilgi merkezi halindedir. Bu şatoların arasında Catherine'in kişisel favorisi Chateau de Chenonceau de mevcut.

İlk bakış videosuna gitmek için tıklayın.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
#2
Bir çok Fransız hükümdarı yapabilecekken Catherine de Medici... Fransız bile değil. Osmanlı koyup lideri Hürrem Sultan yapmak gibi bir şey. Japon liderini de pek beğenmemiştim.

İlginç tarih anlayışları var onu anladım.
[+] 1 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#3
Civ 6'daki lider seçimleri cidden kötü bence. Japonya'ya kesinlikle Oda Nobunaga, ABD'ye ise ilk Roosevelt yerine Abraham Lincoln veya Franklin Roosevelt koyulabilirdi. Umarım Osmanlı'ya da fazla tanınmayan ara bir padişah falan koymazlar.
76561198032000419.png
Ara
Cevapla
#4
(02-08-2016, 20:35)Justicar : Bir çok Fransız hükümdarı yapabilecekken Catherine de Medici... Fransız bile değil. Osmanlı koyup lideri Hürrem Sultan yapmak gibi bir şey. Japon liderini de pek beğenmemiştim.

İlginç tarih anlayışları var onu anladım.

Çok sayıda kadın eklemek istemişler ve Fransa'da ellerine böyle bir fırsat geçmiş gibi geliyor bana.

İngiltere'de de bir Fatih William görmüyoruz, hep Victoria ya da Elizabeth. Mısır'da Ramses (veya @unonimus'a kalsa el Sisi) yerine Cleopatra. Erkek hükümdar bolluğu olduğu için kadın hükümdara sahip bir medeniyet gördüklerinde o kadını seçiyorlar gibi geliyor. Öte yandan Almanya, İsveç gibi ülkelerde kadın hükümdar seçemiyorlar çünkü yok.

Gerçi şunu da belirteyim başında Kanuni olan bir Osmanlı'ya nazaran başında Hürrem olan bir Osmanlı hem benim hem de birçok kişinin ilgisini daha çok çekebilir ve hatta Osmanlı'nın imajı için + bir unsur bile olabilirdi - tabi kesinlikle Hürrem koyacaklarını, hatta oyunda Osmanlı'nın olacağını bile zannetmiyorum o ayrı.
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.