İleti Sayısı: 1
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
Merhabalar konuyu canlandiriyor gibi olacak fakat ben dediginiz kombinasyonlardan hicbir turlu sonuc alamiyorum ne yapmam gerkiyor klavyey' ingilizce yapmama ragmen ne yaptiysam olmuyor
Windows 10 Laptop kullaniyorum
•
İleti Sayısı: 398
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Bende baya uğraştım ama masaüstünde gayet basitmiş. Masaüstü için şöyle yapılcak! Önce alt tuşuna basılı tutup sonra numpack tuşlarından 2 ve 1 'e aynı an da basılcak. Kapatmak içinde aynısı uygulanıyor. Unutmayın alt tuşu basılı haldeyken önce 2 ve 1 'e aynı anda basılcak.
•
İleti Sayısı: 10
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
horse lords dlc si olduğu halde manpower hilesi yapamıyorum nasıl yapıcam lütfen yardım edin
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Konsola ne yazıyorsun tam olarak ve manpower limitine takılmadığından emin misin?
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
0
bilmiyorum tam olarak yazıyorum böyle bir komut yok diyo ya anladın sen işde sen bi yazabilir misin ne yazmam gerekiyor ben sadece manpower yazdım
•
Imperium:
91
Nomad hükümet biçiminde olduğuna emin misin? Bir de yazdıktan sonra o ekranda ss alabilirsen güzel olur.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
0
02-07-2020, 17:44
(Son Düzenleme: 02-07-2020, 17:48, Düzenleyen: kaanc19.)
nomad hükümet biçimi derken ben osmanlı olarak oynuyorum birde ss aldım nasıl atabilirim buraya tam bilmiyorum yeniyimde o yüzden
•
İleti Sayısı: 653
Imperium:
2
Nomad dediği konar göçer Osmanlı ile olmaz Osmanlı iqta ile yönetiliyor
•
Imperium:
0
anladım çok teşekkür ederim birde nomad ülkeleri neler
•
Imperium:
2
Ülkeye sağ tıkla mesela Osmanlı'da açılan menüde ortalarda yuvarlak şekilde kuran var. Nomad ülkelerde ise yuvarlak içinde at başı var. (genellikle Rusya ve Orta Doğu'da var)
•
Imperium:
91
Nomad ülkeler Karluklar Peçenekler gibi Orta Asya bozkırlarındaki ülkeler. Hazar denizinin ve karadenizin kuzeyinde genelde.
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• kaanc19
Imperium:
2
Osmanlı nomad olamaz sanırım. Hile içinse manpower yazman yeterli istersen manpower 5000 falan gibi sayı da yazabilirsin.
Imperium:
0
teşekkür ederim hepinize yardımcı olduğunuz için siz olmasanız bulamayacakdım şimdi ne kadar teşekkür etsem az
Aşağıdaki 1 üye kaanc19 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye kaanc19 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• BigUnicorn
Imperium:
0
oyunda savaştayım da peki nasıl toprak alabilirim herseferinde barış yapıyorum ama kaybediyorum kazandığım halde
•
Imperium:
91
02-07-2020, 20:57
(Son Düzenleme: 02-07-2020, 20:58, Düzenleyen: altnkurt.)
Barış teklifi yollarken 3 seçenek var. Beyaz barış, galibiyet ve mağlubiyet yani surrender. Sen adama mağlup olduğunu kabul ettiğin teklifi yollarsan kaybetmiş olursun. Genelde %100 ws olmadan kazandığın teklifi yollayamıyorsun. Yapayzeka %100'ün altındayken kabul etmiyor.
Nasıl toprak alacağına gelince; savaşı kazandığında ne için açtıysan onu alırsın sadece. Bir topraktaki claim/hak iddiasına sahipsen ve bunun için savaş açtıysan kazandığında o toprağı alırsın. Bir esiri kurtarmak için savaş açtıysan kazandığında o esiri kurtarmış olursun. Bir ülkeyi haraca bağlamak için savaş açtıysan kazandığında ülkeyi haraca bağlamış olursun. Kaybettiğinde genelde sadece para ve prestij gidiyor.
TL;DR Barış anlaşmasında nereleri alacağını seçme gibi bir ekran yok oyunda. Sadece savaş sebebini alırsın.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
0
hak nasıl idda ediliyo savaş açarken değil mi
•
Imperium:
91
Hayır, savaşı açmadan önce hak iddiası elde etmen lazım. Şansolye görevlendirerek, papadan isteyerek ya da verasetle elde edebilirsin. Hak iddiası elde ettikten sonra o hak iddiasıyla press claim diye savaş açmalısın.
Sic Parvis Magna
•