CK2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Müslümanlarda kadının soyuna bağlı evlilik mümkün değil mi?
200w.webp?cid=790b76115d1e7ead69352f4d67...=200w.webp
Ara
Değil, oyunda görevlerin ne getirdiği yazıyor zorunlu değil.
Ara
Kendimiz bir din yaratıp onu yayabiliyor muyuz ? Atıyorum xxx adında bir din yaratıp onu yaymak. Kendime göre inançları vs değiştirmek gibi. Çokmu ruh hastası bir soru oldu bu ?   :)
Ara
(10-05-2019, 04:15)aimstylee : Kendimiz bir din yaratıp onu yayabiliyor muyuz ? Atıyorum xxx adında bir din yaratıp onu yaymak. Kendime göre inançları vs değiştirmek gibi. Çokmu ruh hastası bir soru oldu bu ?   :)

Oyun içinde yeni bir din yaratmak yok ama pagan dinlerini reforme ederken nature seçerek bir nebze modifiye edebilirsin.
441ea13e95237217444e0db6351c9f3d.jpg
Ara
(10-05-2019, 04:29)villager :
(10-05-2019, 04:15)aimstylee : Kendimiz bir din yaratıp onu yayabiliyor muyuz ? Atıyorum xxx adında bir din yaratıp onu yaymak. Kendime göre inançları vs değiştirmek gibi. Çokmu ruh hastası bir soru oldu bu ?   :)

Oyun içinde yeni bir din yaratmak yok ama pagan dinlerini reforme ederken nature seçerek bir nebze modifiye edebilirsin.

Cevap için çok teşekkürler :) Peki oyunda haşhaşiler tarikatı filan var denilmişti bir youtube videosunda. Varmıdır böyle değişik işler
Ara
(11-05-2019, 15:47)aimstylee : Cevap için çok teşekkürler :) Peki oyunda haşhaşiler tarikatı filan var denilmişti bir youtube videosunda. Varmıdır böyle değişik işler

Evet var. Yanlış hatırlamıyorsam katılmak için Şii olman gerekiyor veya Sünni/diğer heresylerden biriysen katılımda Şiiye dönüyorsun.
441ea13e95237217444e0db6351c9f3d.jpg
Ara
Ne diyor arkadaşlar burada?

y6BX4y.jpg
Ara
Oyunun açılışta sol atta yazan 4 harfli kodu olması gerekenden farklıymış. Başka bir mod veya versiyon kullandığın için muhtemelen. Sorun olabilir diye uyarıyor.
[+] 1 üye Lothebork nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Arkadaşımla multiplayer oynuyoruz. Oyundan çıkıp tekrar girdiğimizde sadece kuran kişi o oyuna girebiliyor.
Kısaca nasıl tekrar aynı oyuna girebiliriz?
Ara
O lobide hostladığında start demeden sen de katılacaksın. Ama host demiş olması gerekiyor. Onun dışında bi hata vs veriyor mu?
Sic Parvis Magna
Ara
(17-05-2019, 00:13)altnkurt : O lobide hostladığında start demeden sen de katılacaksın. Ama host demiş olması gerekiyor. Onun dışında bi hata vs veriyor mu?

Tarih seçme kısmının en üstünde "load save" kısmı varmış, halletmiş oldum. Cevap verdiğiniz için teşekkürler :)
Ara
Decadence artışını kontrol altına almak için ne öneriyorsunuz? Hashashinleri kullandıran bir mekanikte var sanırım.
Ara
Decadence artışını engellemenin ana yöntemi kendi soyundan olan kişilere yönetecekleri bir mülk vermektir. Diğer bir yöntem kendi soyundan decadence durumuna düşmüş olan kişileri bu yaşam tarzını sürdürmemeleri için ikna etmektir. İkna için diplomacy, intigrue ya da learning yeteneklerinden birinin belli bir seviyenin üstünde olması gerekiyor. Bu yöntem için ayrıca 100 piety de gerekiyordu hatırladığım kadarıyla. Diğer bir seçenek decadence olan kendi soyundan karakterlere suikast düzenlemek.
Ara
Straighten Up'ı kullanamıyorum. Bu da enteresan. Şuan için boyna din değiştiriyorum 80'i geçince tekerlek olduk.

Genelde toprak vermeyin ama konseye alın diyorlar. Konseye almanın faydası ne ola ki?
Ara
The Western Protectorate'i dağıtmanın bir yolu var mı? Acayip büyüdü öyle ki Bizans'ın bile süzereni oldu. Yemen'e gelip Aden'de ticaret yapacak kafayı yaşıyor. Hükümanı ne evlenir ne de ölse ülke yok olur. Ordu zaten çil yavrusu gibi. Napcaz? Benim kontrol edemeyeceğim bir diyardan çıktı geldi ve mevcut oyunumdaki en büyük problem.
Ara
Oncelikle baslangic oyun ayarlarini kurcalarsan

33m8sc5.png

Bu ayari yaptiginda Cin tributeleri dolasiyla Western Protectere, sacma bir sekilde Bizans a kadar gelemez.Tibette kalir olmasi gerektigi gibi. Illa suanki oyunumdan devam edecegim diyorsan oyunda Cin'in gecirdigi evreler var;Veba,Ic savas,Unrest,Stable gibi.Eger sabirli olursan Cin , ic savasa girerse tributelar kendiliginden bagimsiz olabilceginden western protectore bozulabilir. Ic savas,veba,famine gibi durumlarda biri western protectereye saldirsan bile Cin asker getiremez.
Ara
Bir dahaki elde artık. Ufaldı biraz biraz. Tavsiye başka oyun başlangıç ayaları var mı?
Ara
Sunset off ( sacma bir sekilde Aztek istilasi ortacag ruhunu ve benim oyun zevkimi bozuyor)
epidemics minor (dakka basi hastalik cikmasini sevmiyorum)
exclave independence harsh ( border gore pek sevmem,yine de yuzde 100 engellemiyor)
Chine invasions: No major invasion
China interactions: Restricted ( Sacma sapan HRE veya Bizans'in Cin tributesine girdigini gormemek icin)
Secret religious cult: None ( En onemli ayar belkide acik yapilirsa musluman bir avrupa gibi Orta Cag ruhunu bozan bircok durum yasanabilir)
Shattered retreat off : Devamli cekilen ordularin geri gelmesini beklemek yerine hizla warscore kasmak icin
Defensive pacts off: Yine Orta Cag ruhunu bozdugu icin, ben zaten genelde fazla blob yapmadan oynamayi severim sadece koalisyon mekaniginin oyunun gectigi donemde anlami yok)
Supernatural events on/off : Tamamen senin zevkine kalmis. Ben bunlarin benim oyun zevkimi bozacak ozellikte absurt oldugunu dusunmedigimden genelde on yapiyorum. Baskasi farkli dusunebilir.
Childhood focus Alerts Minimal : Sadece kendi cocuklarim icin uyari almak istiyorum digerlerinin onemi yok.
Ara
Ben işkence sonrası hapisten salınmasını kapatıyorum bazen (gerçekçiliğe uymayabiliyor, adam zindanımda işkence etmişim niye otomatik çıkıyor), Shattered'i kapatmak oyunu fazla kolaylaştırsa da yine gerçekçilik açısından isabetli olabiliyor. Koalisyonlar da aynı şekilde.
Ben üsttekilere ek olarak
Gender Equality'i Historical,
Dynamic De Jure Drift'i Off,
De Jure Requiremenet Required,
Devil Worshipers None.
Sic Parvis Magna
Ara

Konuyu Okuyanlar: 11 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.