İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Ben bi kere seniority geçmiştim. Admin 2 yapmadan Primogeniture veya Ultimogeniture yapamıyoruz. Adam öldüğünde toprağı kaybedecektim. Gavelkind vardı. Bende seniority yaptım. Kafam rahat. Bi de varisim olan amcama plot kurmuşlar. Ona katıldım. Rahmetliyi de gömdük. Kafalar rahat.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 2,134
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
1
Arkadaşlar oyuna gizli din kültleri diye bir tarikat eklenmişti biz bunu nasıl kullanıyoruz?
•
İleti Sayısı: 2,134
Imperium:
1
Hre imparatoru oldum toprak sayım beşti baktım dörde düşmüş benim olan toprak başkasına geçmiş. Plot ile aldım bu seferde başkası gitti bu bugmu yoksa inparator en fazla dört toprak sahibimi olabiliyor?
•
İleti Sayısı: 26,421
Imperium:
139
İmparator 4 toprak sahibi olabilir diye bir kural yok.
Bir şekilde (favorla vs) toprağı senden alıyor olabilirler.
Bunun yanı sıra eventlerle sık sık toprak isteyebiliyorlar, farketmeden evet diyor olabilirsin.
•
İleti Sayısı: 590
Imperium:
5
Ufak bi dük olan Mumu ile oynuyorum İrlanda'nın yarısını topladım neredeyse. Bir toprağa claim attım savaşı kazanıp alınca toprağı yeni bi vassal yaratmadı gitti var olan vassalıma verdi de jure düklüğü de değil adamın. Sonra bu nasıl başardıysa annesini diğer vassalımın tahtına geçirdi kadın ölünce o toprak da ona kaldı 3 tane toprağı var şuan ve benden güçlü. Fethettiğim toprağın kime gideceğini seçemiyor muyum? Ben bu vassalı nasıl zayıflatırım?
•
Imperium:
139
Kazara kendi claimin yerine o varolan vassalının claimiyle savaş açmış olabilirsin, bu durumda toprağı aldığında toprak sana gitmez, claimini bastırdığın vassalına gider. Kendi claiminle alsaydın sana gelirdi ve sana gelmiş ünvanı kime vereceğini seçebilirsin.
Annesini diğer vassalının tahtına nasıl geçirdi bilemiyorum ancak tahminim annesinin tahta geçtiği diğer vassalın eski sahibinin kızı olma olasılığı. Dolayısıyla annede de o şekilde bir claim olabilir ve özellikle tahtta bir çocuk varsa kadının claimiyle savaş açılabilir.
Vassala karşı hapis sebebi/savaş sebebi edinmen yeterli. Sonrasında hapse atmaya çalışırsın isyan eder isyanı bastırırsın hapisteyken ünvanlarını alırsın. Herhangi bir toprağında claimin varsa o toprağı da isteyebilirsin, toprağı vermez yine savaşa gidersiniz hapse atınca ilk claimin olmayan toprağı vatan haini olduğu için bedavaya alırsın sonra claimin olan toprağı alırsın 1 toprağı kalır.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Hammurabi
Imperium:
5
Teşekkürler hapise atınca öyle yetkilerim olduğunu bilmiyordum
•
Imperium:
5
Noble'lardan vergi almak opinion kaybına değer mi?
•
Imperium:
5
Diğer ülkelerin varis sıralamasını nasıl görebilirim? Mesela mevcut heiri öldürsem yerine kim geçecek bilmek istiyorum.
•
Imperium:
139
19-03-2017, 23:40
(Son Düzenleme: 19-03-2017, 23:40, Düzenleyen: Duman.)
Karakter ekranında ünvana mouse'ı getirip varis sıralamasındaki ilk 5 ismi görebilirsin.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Hammurabi
İleti Sayısı: 343
Imperium:
0
Laws kısmından direk olarak kişileri görebilirsin.
•
İleti Sayısı: 1,686
Imperium:
14
"Internal veya external vassal" savaşlarını açmak ne yapmam gerekiyor ? Factions ekranına girdim lakin orada bulamadım.
Sinkaf-ül Tertibat
•
İleti Sayısı: 731
Imperium:
3
External veya internal vassal savaşı diye bir şey hiç duymadım.
•