İleti Sayısı: 291
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
1
evet oyuna 700 lü yıllardan başladım ingiltere imparatorluğunu kurdum.societyide pagan tarikatına takıldım.biraz ilerledikten sonra komple cümbür cemaat hristiyanlıktan paganlığa geçiş yaptık.:D şimdi ben holy warı nasıl ilan edeceğim beraber co op oynadığım arkadaşımı nasıl dinime çekerim?
•
İleti Sayısı: 26,422
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
Pagan dediğin Germanic mi? Bağımsızsan senin dininden olmayan ülkelere Holy War açabilirsin ancak savaş açtığın dindeki ülkeler savunmaya gelebilir. Co-op oynadığın arkadaşının oğlunu sarayına alıp senin dininde olmak üzere eğitebilirsin veya ona da Holy War açabiliyorsan decision aracılığıyla 'saldıran devletin dinine geç' yapabilir.
•
Imperium:
139
'Cümbür cemaat geçirmenin yolu' onun gizli Germanic olması ve ülkedeki karakterleri yavaş yavaş davet etmesi - veya sen ondan alt seviyedeysen vassalı olup aynı şeyi yapmaya çalışabilirsin. Din lideri hususunda dini reform etmen gerekiyor.
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
1.Vassallardan aldığımız para onların gelirine oranla değişiyor mu?
2.Vassallarla ilişkimiz aldığımız parayı etkiliyor mu?
3.Vassalımız AI değil de oyuncu olursa gelir nasıl etkileniyor?
4.Savaşta vassalımızın levy'lerini aldığımızda adamın çağırabileceği levy miktarı azalmış mı oluyor?
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 2,839
Imperium:
47
Benim bildiğim vassallardan aldığımız para yasaların olduğu kısımdan değiştirilebiliyordu. Aldığın parayı arttırırsan verdiği asker oranını azaltıyordu.
İlişki durumu ise sadece dini vassallarda etkiliydi. Papayı bizden çok seviyorlarsa parayı ve askeri ona veriyorlardı.
•
Imperium:
139
Askeri değil sadece parayı veriyor olmalılar.
Vassaldan asker aldığında vassalın kendi çıkartabileceği asker sayısı azalmıyor.
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
21-07-2017, 15:26
(Son Düzenleme: 21-07-2017, 15:26, Düzenleyen: altnkurt.)
Peki mesela obligationdan noble %60 vergi veriyor şeklindeyse ben vassalı olduğum adama gelirimin %60'ını veriyor mu oluyorum. Ama adamın aldığı asker benim çıkardığım askeri etkilemiyorsa o zaman full asker vereceğim şekilde durması daha karlı değil mi?
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 25
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Haritatürlerinde direk vassalları görme seçeneğini basınca kralken düklerimin topraklarını görüyorum ama dükümün vassallarının topraklarını göremiyorum. Öyle bir şey var gibi geliyor ama emin de değilim.
•
Imperium:
139
Vassalın vassalını gösteren harita modu yok malesef.
•
Imperium:
47
Var. W tuşuna basıp ana harita moduna dön. Daha sonra fareni detaylı olarak görmek istediğin topraklara götür. Ctrl + Sağtık-Soltık ile istediğini yapabileceksin.
•
Imperium:
139
Her vassala ayrı ayrı tıklamak gerekiyor sanırım.
•
İleti Sayısı: 222
Imperium:
1
Ülkedeki tüm toprakları aile üyelerine dağıtıp yönetimi elektif monarşi yapmak nasıl bir seçenek sizce?
•
İleti Sayısı: 1,154
Imperium:
3
Göçebelerle oynuyorum ve minor klanlar sürekli ayaklanmalar çıkarıyor. Her seferinde onları kesiyorum ama biri bitiyor diğeri başlıyor ve can sıkmaya başlıyor nasıl ayaklanmalarını önlerim?
İkinci klan toprak istiyor çok sayıda ama çok az veriyorum ondan dolayı mı oluyor bu isyanlar?
Yeniyim önerdiğiniz şeyler nelerdir?
•
İleti Sayısı: 731
Imperium:
3
Minor clan uprisingler toprak limitini aşmandan kaynaklanır, onu düzeltince çözülür.
•
Imperium:
47
Bizans müslüman oldu bu normal mi ?
İkinci olarak crusade başlatmanın tam olarak bir yolu varmı ?
•
Imperium:
139
27-07-2017, 16:49
(Son Düzenleme: 27-07-2017, 16:49, Düzenleyen: Duman.)
Gizli din kültleriyle alakalıdır, bizim mpde de HRE Germanic olmuştu. Normalde olan bir şey değil ancak son yamada tarikatları düzeltelim derken bu hale getirdiler.
Crusade için crusade çağının başlaması lazım bunun daha erken gerçekleşmesi için bazı bölgelerin hristiyan kontrolünden çıkması gerekiyor, ondan sonra da nereye haçlı atılacağı oyun içerisinde belirlenen weighte göre seçiliyor.
•
İleti Sayısı: 1,154
Imperium:
3
Şimdi benim 5 tane toprağım var diğer klanın 9 tane ve hala benden 1 tane toprak daha istiyor vermezsem minor klanlar isyan ediyor. Nasıl çözüm bulurum buna? Bu adam beni topraksız bırakmak istiyor resmen. Bir şekilde entrika ile klanını benimkine katabilir miyim?
Fazla klanın olması mı iyi yoksa tek klan mı?
•